SoftServe приєднується до спільноти “Бізнес без бар’єрів”, об’єднаної навколо ініціативи першої леді Олени Зеленської

SoftServe приєднується до спільноти “Бізнес без бар’єрів”, об’єднаної навколо ініціативи першої леді Олени Зеленської

Сьогодні SoftServe підписав декларацію, якою засвідчив приєднання до спільноти прогресивних українських бізнесів “Бізнес без бар’єрів”, об’єднаної навколо ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Учасники спільноти об’єднуються довкола спільної цілі – створення рівних можливостей для всіх українців.

Спільнота “Бізнес без бар’єрів” на сьогодні налічує більше двох десятків великих українських та міжнародних компаній, які працюють в Україні. Компанії обмінюються кращими практиками і знаннями з реалізації безбар’єрності, працюють спільно над тим, аби безбар’єрність стала частиною корпоративної культури в українських компаніях, а також поширюють власний досвід в цьому напрямку на інші бізнеси.

В центрі перша леді України Олена Зеленська

Вдячна всім членам спільноти за дискусію та працю в напрямі безбарʼєрності. Сподіваюся, наша спільнота розширюватиметься, аж доки стане непотрібною – бо кожен бізнес в Україні буде безбарʼєрним”, розповіла Олена Зеленська

SoftServe вже багато років розвиває безбар’єрність, рівність та інклюзію всередині компанії, вдосконалює підходи до побудови комфортного робочого середовища, рівності у наймі, розвитку талантів та лідерів всередині компанії, прозорості процесів та однакових можливостей для всіх. 

Сьогодні ми доєднуємось до важливої ініціативи Першої леді, а також до спільноти соціально відповідальних бізнесів України. SoftServe вже багато років працює над тим, аби бути серед найкращих роботодавців країни та середовищем, в якому хочеться працювати та продукувати інноваційні ідеї, в якому є можливості для професійного росту для кожного, хто готовий вчитись та дізнаватись нове. Ми готові разом зі спільнотою поширювати наші кращі практики безбар’єрності в Україні та впроваджувати нові”, – коментує Тарас Кицмей, співзасновник, член Ради директорів, SoftServe.

Тарас Кицмей, співзасновник SoftServe, член Ради директорів

Серед ключових напрямків, над якими працюють в SoftServe:

Жінки на технічних та лідерських позиціях. Як відомо, в інженерних і технологічних професіях зазвичай домінують чоловіки, упродовж вже багатьох років в компанії спостерігають сталий тренд зростання кількості жінок в компанії. Ми маємо понад 36% жінок в компанії і цей показник зростає на 1% щороку. Якщо говорити про напрямки, то в розробницьких командах в SoftServe працює 30% жінок, серед проектних і продуктових менеджерів, жінок – 59%, 61% жінок – серед бізнес-аналітиків. На лідерських посадах – це директори і вище –  в компанії вже 32% жінок.

Це цікаво:   SoftServe отримав золото від Global Good Awards за внутрішнє волонтерство

Доступність офісів. У SoftServe близько 40 офісів, де працюють команди по всьому світу – від України до США, від Мексики до ОАЕ та Сінгапуру. З 2016 року компанія розпочала інтегрувувати норми безбар’єрності до базових вимог щодо усіх нових офісів. І вже більш як 60% з них є повністю доступними для людей у кріслі колісному.

Найм і робота людей з інвалідністю. В компанії вже кілька років працює окрема команда Accessibility Service, яка займається тестуванням розробок на доступність для людей з порушеннями зору. Більшість фахівців команди – з порушеннями зору. Детальніше про команду та її роботу можна прочитати в матеріалі на Дія. Бізнес.

У 2023 році у SoftServe вирішили поділитись своєю експертизою назовні і надати додаткові освітні та кар’єрні можливості тим, хто найбільше цього потребує. Компанія запустила масштабну програму EmpowerU – в 6-ти країнах пройшли безкоштовні ІТ-курси для мало репрезентованих груп населення: для жінок у складних життєвих обставинах у Колумбії, для українських біженців в Румунії, для людей з інвалідністю в Польщі, для ветеранів і ветеранок в Україні.

У 2023 році SoftServe увійшла до топ-25 найкращих роботодавців для ветеранів в Україні, розробивши цілу систему роботи з ІТ-фахівцями, які повертаються в компанію після участі в бойових діях.

«Бізнес без бар’єрів» – спільнота компаній, яка об’єдналася навколо ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». Наразі спільнота налічує 25 компаній, кожна з яких спрямовує зусилля на підтримку українського суспільства.

SoftServe — найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. Понад 12 000 співробітників працюють у більш як 50 офісах, що розміщені від Сан-Франциско до Сингапуру. Головні офіси компанії розташовані у Львові та Остіні (США).  

Це цікаво:   SoftServe розроблятиме технології для будівництва на Місяці в межах проєкту, який фінансує NASA

Новини IT » IT Бізнес » SoftServe приєднується до спільноти “Бізнес без бар’єрів”, об’єднаної навколо ініціативи першої леді Олени Зеленської

Опубліковано


Останні новини IT: