Компанія AMD випустила першу у світі 7-нм професійну відеокарту для робочих станцій, призначену для 3D-дизайнерів, архітекторів та інженерів

Компанія AMD випустила першу у світі 7-нм професійну відеокарту для робочих станцій, призначену для 3D-дизайнерів, архітекторів та інженерів

Компанія AMD (NASDAQ: AMD) анонсувала відеокарту AMD Radeon™ Pro W5700 з першим у світі графічним процесором на базі 7-нм техпроцесу для професійних робочих станцій. Вона забезпечує новий рівень продуктивності та надає розширені функції, які дозволяють 3D-дизайнерам, архітекторам та інженерам візуалізувати, переглядати і редагувати свої проекти в режимі реального часу, значно прискорюючи процеси розробки та узгодження проектів.

Відеокарта для робочих станцій AMD Radeon™ Pro W5700 вирізняється високопродуктивною енергоефективною архітектурою AMD RDNA і сучасною пам’яттю GDDR6 для роботи з великими моделями і масивами даних. Вона є першою відеокартою для робочих станцій, яка підтримує інтерфейс PCIe® 4.0. Новинка ідеально підходить для професіоналів, які виходять за рамки традиційного 3D-дизайну, створюючи фотореалістичні візуалізації своїх концепцій і прототипи проектів у віртуальному середовищі.

«Сучасні професіонали потребують високопродуктивного професійного графічного процесора, щоб мати більше можливостей для втілення концепцій своїх продуктів і швидшого узгодження процесів роботи, — сказав Скотт Херкельман, корпоративний віцепрезидент і генеральний менеджер підрозділу Radeon Technologies Group компанії AMD. — Ми розробили відеокарту AMD Radeon™ Pro W5700, щоб забезпечити значний приріст продуктивності в найпопулярніших додатках для проектування і виробництва. Архітектори, дизайнери та інженери тепер мають достатні потужності для роботи в режимі реального часу і в віртуальній реальності, що дозволяє поліпшити та прискорити процеси розробки дизайн-проектів».

Серед ключових характеристик відеокарти AMD Radeon™ Pro W5700 можна виділити наступні:

  • Високопродуктивна архітектура AMD RDNA з оновленим двигуном обробки геометрії і обчислювальними блоками, що забезпечують на 25% вищу продуктивність на такт1 і на 41% вищу середню продуктивність на ват2, ніж архітектура попереднього покоління GCN.
  • Виняткова енергоефективність. Програмне забезпечення AMD Radeon™ Pro для інтелектуальної оптимізації корпоративного енергоспоживання в поєднанні з енергоефективною архітектурою AMD RDNA і 7-нм техпроцесом дозволяє відеокарті Radeon™ Pro W5700 підвищувати ефективність системи на 18% порівняно з конкурентними рішеннями.
  • Прискорення спільної роботи процесора і відеокарти забезпечує провідну продуктивність при виконанні декількох робочих навантажень, навіть якщо виконуються такі складні сценарії, як моделювання при рендеринзі в фоновому режимі. При цьому забезпечується в 5,6 разу вища продуктивність робочого процесу при використанні додатків з навантаженням на процесор порівняно з конкурентними рішеннями (в бенчмарку SPECviewperf® 13).
  • Професійне програмне забезпечення. ПЗ AMD Radeon™ Pro для підприємств забезпечує професійну якість, постійне поліпшення продуктивності та надійний захист. Також воно підтримує найкращі з наявних функцій, включаючи AMD Remote Workstation, яка дозволяє професіоналам працювати практично з будь-якої точки світу при збереженні балансу продуктивності і функціональності завдяки графічному процесору для робочої станції.
  • Інноваційні функції програмного забезпечення VR. Функція AMD Radeon™ ReLive для VR дозволяє професіоналам, що використовують відеокарти AMD Radeon™ Pro W5700, візуалізувати свої проекти за допомогою додатків з підтримкою VR, а також використовувати автономні гарнітури VR, такі як HTC VIVE Focus™ Plus.
  • Високошвидкісний інтерфейс PCIe® 4.0. AMD Radeon™ Pro W5700 — перша відеокарта для робочих станцій ПК, що підтримує інтерфейс PCIe® 4.0 і забезпечує подвоєну пропускну здатність порівняно з PCIe® 3.0 для досягнення безперебійної роботи в додатках, які інтенсивно використовують графічний процесор.
  • Професійна сертифікація додатків. ПЗ оптимізовано та сертифіковано для провідних додатків у сфері проектування, виробництва і створення архітектурних рішень, інжинірингу та будівництва. Завдяки цьому забезпечується та стабільність і надійність роботи, яка потрібна професіоналам. Список сертифікованих програм від незалежних постачальників програмного забезпечення можна знайти тут.
  • Високошвидкісний роз’єм USB-C®. AMD Radeon™ Pro W5700 — перша відеокарта для робочих станцій, у якій є роз’єм USB-C®. Вона підтримує монітори на основі USB-C® і відеошоломи (HMD).
Це цікаво:   Schneider Electric співпрацює з NVIDIA у проєктуванні Штучного інтелекту для Центрів обробки даних

Відеокарта AMD Radeon ™ Pro W5700 доступна від сьогодні за ціною $799 у таких європейських ритейлерів, як Elmtec, Schneider і Tarox.

З 19 до 21 листопада графічний процесор AMD Radeon™ Pro W5700 був представлений на стенді AMD (# AE310) у рамках конференції Autodesk University 2019, Лас-Вегас, Невада.


Новини IT » Hardware » Компанія AMD випустила першу у світі 7-нм професійну відеокарту для робочих станцій, призначену для 3D-дизайнерів, архітекторів та інженерів

Опубліковано


Останні новини IT: