Впровадження процесора AMD EPYC призводить до нових успіхів в області суперкомп’ютерів і високопродуктивних обчислень у хмарному середовищі

Впровадження процесора AMD EPYC призводить до нових успіхів в області суперкомп’ютерів і високопродуктивних обчислень у хмарному середовищі

  • Система, заснована на процесорах AMD EPYC другого покоління, опинилася в Топ-10 списку TOP-500 ще до прем’єри першого в світі комп’ютера екзафлопсного рівня, запланованої на наступний рік
  • ЦЕРН, Індіанський університет та Університет Пердью застосовують процесори AMD EPYC для досліджень просунутого рівня

Компанія AMD (NASDAQ: AMD) оголосила про численні нові успіхи в області високопродуктивних обчислень, досягнуті за допомогою процесорів AMD EPYC, включаючи сьомий за швидкістю суперкомп’ютер у світі та чотири високопродуктивні системи з 50 у списку TOP-500, який публікується один раз на два роки. Динаміка застосування процесорів AMD EPYC™ у просунутих наукових і медичних дослідженнях продовжує наростати завдяки новим інсталяціям в Індіанському університеті, Університеті Пердью і ЦЕРНі, а також високопродуктивним обчислювальним хмарним інстансам Amazon Web Services, Google і Oracle Cloud.

«Провідні інститути, які застосовують високопродуктивні обчислення, все частіше використовують потужність процесорів AMD EPYC другого покоління, щоб отримати можливість проводити ультрасучасні дослідження за темами ключових викликів сьогоднішнього світу, — говорить Форрест Норрод (Forrest Norrod), старший віцепрезидент і генеральний менеджер Data Center and Embedded Solutions Group в AMD. — Наші ЦПП AMD EPYC, прискорювачі Radeon Instinct і відкрите ПЗ дозволяють всій індустрії зробити крок назустріч обчисленням екзафлопсного рівня, і ми пишаємося тим, що посилюємо глобальну екосистему високопродуктивних обчислень своєю підтримкою топових суперкомп’ютерних кластерів і середовища хмарних обчислень».

Знаходячись в основі майбутніх найшвидших суперкомп’ютерів екзафлопсного рівня Frontier і El Capitan, підтримуючи робочі процеси в хмарі, стаючи рушійною силою проривів у медицині, процесори AMD EPYC, які мають велику кількість ядер і екстенсивну пропускну спроможність пам’яті, дозволяють відповісти на запити творців високопродуктивних обчислювальних систем, що стосуються високих показників, масштабованості, ефективності та вартості володіння.

Це цікаво:   Schneider Electric співпрацює з NVIDIA у проєктуванні Штучного інтелекту для Центрів обробки даних

AMD продовжує нарощувати частку суперкомп’ютерів у списку TOP-500

Чотири суперкомп’ютери з процесорами AMD EPYC вказані серед 50 найбільш високопродуктивних систем у світі, а всього в списку TOP-500 тепер десять суперкомп’ютерів із процесорами AMD EPYC:

  • Selene (№7) — система AMD EPYC 7742 на платформі DGX A100 SuperPOD від Nvidia;
  • Belenos (№30), один із двох суперкомп’ютерів BullSequana XH2000 із процесорами AMD EPYC другого покоління у французькій національної метеослужбі Météo-France;
  • Joliot-Curie (№34), що просунувся в списку завдяки використанню системи BullSequana XH2000 із процесорами AMD EPYC™ другого покоління, знаходиться в GENCI, французькій національній організації, що займається високопродуктивними обчисленнями;
  • Mahti (№ 48) — суперкомп’ютер BullSequana XH2000 із процесорами AMD EPYC™ другого покоління в фінському Центрі науково-інформаційних технологій.

«Atos пишається тим, що надає клієнтам передові технології, інтегрувавши процесори AMD EPYC™ другого покоління, як тільки вони з’явилися, і демонструючи підвищену продуктивність HPC-додатків у робочому середовищі», — заявила Агнес Будо (Agnes Boudot), старша віцепрезидентка групи, голова HPC і Quantum в Atos.

Суперкомп’ютери на базі процесорів AMD є рушійною силою досліджень майбутнього

Два університети оголосили про нові дослідні суперкомп’ютерні системи на базі процесорів AMD EPYC у серверах Dell EMC PowerEdge.

Індіанський університет почне розгортання Jetstream 2, 8-петафлопсної розподіленої хмарної системи обчислень на базі майбутніх процесорів AMD EPYC третього покоління. Система застосовуватиметься дослідниками в різних областях, включаючи ШІ, соціальні науки та вивчення COVID-19. Процесори AMD EPYC уже працюють у Big Red 200 у кампусі університету.

«Jetstream 2 об’єднує обчислення, програмне забезпечення та доступ до сховища інформації для окремих дослідників і наукових груп у великій кількості областей вивчення, — говорить Девід Хенкок (David Hancock), директор Research Technologies, відділення Pervasive Technology Institute в Індіанському університеті. — З процесором AMD EPYC наступного покоління Jetstream 2 забезпечить 8 петафлопсів хмарної обчислювальної потужності, даючи доступ до високих технологій, що дозволяє займатися глибоким навчанням і ШІ».

Це цікаво:   AMD анонсує нові процесори Ryzen Z1 для портативних ігрових консолей

Університет Пердью розпочне розгортання суперкомп’ютера Anvil, заснованого на процесорах AMD EPYC наступного покоління, який забезпечить просунуті обчислювальні можливості для підтримки широкого спектра досліджень із використанням обчислень і великих обсягів даних. AMD EPYC також ляже в основу кластера Bell Університету Пердью, розгортання якого заплановано на початок осені.

Також ЦЕРН, найбільша лабораторія фізики частинок, недавно вибрала процесори AMD EPYC другого покоління в серверах Gigabyte для роботи з великими обсягами даних останнього експерименту Великого адронного колайдера з визначенням субатомних частинок, відомих як b-кварки. Нове тематичне дослідження показує, як розширена пропускна здатність PCIe® 4.0, швидкість DDR4 і 64 ядра процесора AMD EPYC™ 7742 дають дослідникам можливість зібрати весь вихідний матеріал, який щомиті формується 40 терабайтами даних від зіткнень частинок, що відбуваються у Великому адронному колайдері.

Високопродуктивні обчислення в хмарному середовищі з процесорами AMD EPYC

У той час як індустрія високопродуктивних обчислень розвивається відповідно до нових запитів на інтенсивні навантаження, провайдери хмарних сервісів продовжують впроваджувати процесори AMD EPYC другого покоління, що забезпечують лідерські показники і підтримують гнучкі рішення. AMD допомагає таким лідерам хмарної інфраструктури, як Amazon Web Services, Google Cloud і Oracle Cloud, розширювати межі нової ери HPC-обчислень і хмарних технологій.

AMD і Microsoft Azure продовжують розширювати свою хмарну співпрацю з нещодавно представленими віртуальними машинами серії HBv2. Процесори AMD EPYC другого покоління забезпечують клієнтів Microsoft Azure масштабованою кількістю ядер, доступом до пам’яті з вражаючою пропускною спроможністю і можливістю підтримки PCIe® 4.0 (уперше для архітектури x86), що дає можливість отримати доступ до високопродуктивних обчислень лідерського рівня. AMD і Microsoft Azure зможуть підтримувати високонавантажені робочі процеси в реальному часі, такі як розрахунки біржових контрактів на різницю цін, обчислення методом кінцевих елементів, аналіз сейсмічних коливань, моделювання водойм, рендеринг, симуляція метеоумов.

Це цікаво:   Найкращі навушники для покупки у 2023 році

AMD оновлює платформу ROCm™ для підтримки гетерогенного ПЗ

Відкрита платформа AMD Radeon Open eCosystem (ROCm™), заснована AMD для підтримки гетерогенних обчислень, продовжує отримувати підтримку спільноти. Основні етапи розробки в останньому оновленні включають:

  • Компілятор HIP-Clang, який підготовлений і перевірений ком’юніті LLVM™, що дає можливість розробникам працювати з якісним відкритим кодом;
  • Новий API профілювальника rocProfiler, який дозволяє підвищити продуктивність розробників і знизити час виконання завдань;
  • Додану сумісність AMD RCCL з NVIDIA Communications Collective Library (NCCL) v2.6.4m
  • Новий пакет MIOpen, який знижує час затримки в початковій стадії роботи;
  • Новий API Affinity для ЦП, який дозволяє додаткам вибирати необхідний обчислювальний вузол, прискорювач і ЦП;
  • Нову високопродуктивну бібліотеку Radeon Performance Primitives для ЦП і ГП AMD з бекендом HIP і OpenCL.

15 липня приєднуйтеся до вебінару за участю CTO AMD Марка Пейпермастера (Mark Papermaster), щоб обговорити повний спектр рішень AMD і майбутні інновації в області високопродуктивних обчислень. Використовуйте посилання, щоб вибрати найбільш зручний час для реєстрації: 9 AM, 12 PM або 9 PM (все за північноамериканським східним літнім часом).


Новини IT » Hardware » Впровадження процесора AMD EPYC призводить до нових успіхів в області суперкомп’ютерів і високопродуктивних обчислень у хмарному середовищі

Опубліковано


Останні новини IT: