Нове дослідження показує, що цілі щодо кліматичної нейтральності активно трансформують мережеву інфраструктуру 5G

Нове дослідження показує, що цілі щодо кліматичної нейтральності активно трансформують мережеву інфраструктуру 5G

AMD у партнерстві з 451 Research опублікувала новий звіт. Його результати демонструють, що цілі сталого розвитку суттєво впливають на рішення щодо вибору архітектури мережі. В той час, коли регіональні конфлікти, економічна невизначеність і проблеми з ланцюжками поставок є проблемами номер один, оператори зв’язку переглядають пріоритети щодо 5G, відкритих мереж і периферійних обчислень для створення більш екологічно чистої бізнес-моделі.

Оператори вже обирають екологічніші рішення під час планування інфраструктури. 43% опитаних телекомунікаційників заявили, що енергоефективність є найважливішим фактором під час вибору периферійних серверів. Цей фактор навіть випереджає безпеку облікових даних (37% і друге місце). Нові мобільні мережі все частіше стають хмарними, розосередженими, децентралізованими та відкритими системами. У міру того, як вони починають працювати як сучасні хмарні інфраструктури, відкриваються нові перспективи. Так, мережі можуть почати включати нові функції та інтегрувати можливості граничних обчислень, що здатне суттєво вплинути на сталий розвиток і знизити витрати на електроенергію, створюючи основу для наступного етапу розвитку 5G.

Оператори 5G першого функціонального рівня можуть підвищити ефективність, оновивши центральні процесори (ЦП). Для функцій площини користувача на мережевій периферії природним вибором є сервери x86 є, але дельти навколо показників енергоефективності створили можливість для зміни поточного стану справ. 66% опитаних операторів вказали, що вони готові розглянути альтернативну до наявного постачальника платформу x86 для підтримки робочих навантажень ядра або на периферії мережі. Головними причинами, через які вони розглянуть заміну, є підвищення продуктивності й енергоефективності.

Очікується, що окрім заміни серверних архітектур деякі інші інновації також сприятимуть підвищенню енергоефективності — наприклад, використання альтернативних джерел енергії. Ключову роль також відіграватимуть інновації для центрів обробки даних: охолодження рідини, спеціалізовані прискорювачі для підвищення продуктивності на ват, функції мережі радіодоступу, такі як режим сну.

Це цікаво:   Найкращі навушники для покупки у 2023 році

Новини IT » Hardware » Нове дослідження показує, що цілі щодо кліматичної нейтральності активно трансформують мережеву інфраструктуру 5G

Опубліковано


Останні новини IT: