AMD придбає Silo для розширення корпоративних ШІ-рішень по всьому світу

Компанія AMD оголосила про укладання остаточної угоди вартістю приблизно 665 млн доларів США щодо придбання найбільшої у Європі приватної ШІ-лабораторії Silo AI. Це ще один значний крок у межах стратегії AMD щодо надання наскрізних ШІ-рішень на базі відкритих стандартів, що сприятиме розробці та швидкому впровадженню таких рішень для ширшої аудиторії.

Лабораторія Silo AI базується в Гельсінкі, Фінляндія, і працює в Європі та Північній Америці. До складу команди Silo AI входять провідні науковці та інженери зі штучного інтелекту. Вони спеціалізуються на наскрізних рішеннях на базі ШІ, що допомагають клієнтам швидко і легко інтегрувати можливості штучного інтелекту в їхні продукти, послуги й операції. Silo AI також створює найсучасніші багатомовні моделі LLM із відкритим кодом, зокрема Poro та Viking, на платформах AMD на додаток до власної платформи SiloGen.

За останні 12 місяців AMD зробила значні інвестиції у розробку комплексних інтелектуальних рішень на основі відкритих стандартів, здійснивши низку придбань і корпоративних інвестицій на підтримку своєї стратегії розвитку штучного інтелекту. Наприклад, у 2023 році AMD придбала компанії Mipsology і Nod.ai.

Очікується, що угода буде закрита у другій половині 2024 року.

Це цікаво:   Останнє оновлення AMD Software: Adrenalin Edition підвищує продуктивність гри Starfield

Новини IT » Hardware » AMD придбає Silo для розширення корпоративних ШІ-рішень по всьому світу

Опубліковано


Останні новини IT: