Головне управління у справах сім’ї та молоді КМДА має намір судитися з Волинською облдержадміністрацією через плагіат муніципального сайту

Молодіжний Інтернет-портал, розроблений коштом Київської міської державної адміністрації, був незаконно скопійований підрозділами Волинської ОДА. Про це повідомив Сергій Березенко, начальник Головного управління у справах сім’ї та молоді КМДА, яке є розробником та адміністратором порталу.

За словами пана Березенка, на початку 2007 року сайт в тестовому режимі було розміщено за адресою www.SMS.gov.ua, а в червні відбулося його офіційне відкриття.


“Коли ми побачили так званий “Волинський молодіжний портал”, то були дуже здивовані – адже він повністю повторює дизайн нашого порталу SMS.gov.ua. До нас ніхто з цього приводу не звертався, ми з’ясували цей факт цілком випадково”, – заявив Сергій Березенко.


Керівник Головного управління у справах сім’ї та молоді вважає це грубим порушення норм етики та законодавства про авторське право. “Якщо ми не отримаємо пояснень від Волинської ОДА, я не виключаю, що ми подамо позов до суду”, – заявив Сергій Березенко.


На розробку Порталу для молоді та сім'ї SMS.gov.ua зі столичного бюджету у 2007 році витрачено 30 тисяч грн., повідомляє прес-служба Головного управління у справах сім’ї та молоді КМДА.


На момент публікації за адресою molod.in.ua (“Волинський молодіжний портал”) вже не було сайту, тільки висів надпис “Сайт знаходиться в розробці”. Але за допомогою пошукової системи Google вдалося встановити, що сайт виглядав наступним чином.



 


Очевидно, що тепер справа до суду не дійде.

Це цікаво:   Монополізація телеком-ринку відкладається

Новини IT » Інтернет » Головне управління у справах сім’ї та молоді КМДА має намір судитися з Волинською облдержадміністрацією через плагіат муніципального сайту

Опубліковано


Останні новини IT: