ІнАУ закликає парламент відхилити пропозиції Президента  до Закону Про електронні комунікації

ІнАУ закликає парламент відхилити пропозиції Президента до Закону Про електронні комунікації

Інтернет Асоціація України 03.11.2020 провела прес-конференцію щодо вето Президента на Закон Про електронні комунікації.

В ній взяли участь Голова Правління ІнАУ Анатолій Пятніков, Заступник Голови Правління ІнАУ Олександр Савчук і Голова Комітету ІнАУ з питань прав людини і свободи слова Максим Тульєв.

Напередодні Асоціація направила листа керівникам парламентських фракцій і депутатських груп, в якому закликала відхилити пропозиції Президента, подані до Закону України «Про електронні комунікації» і тим самим не допустити безпідставного порушення законних прав споживачів і постачальників електронних комунікаційних послуг. 

ІнАУ наголошує, що Президент не лише не закликав депутатів, як можна було очікувати, усунути невідповідність Закону європейським нормам щодо протидії монополізму, а навпаки, запропонував протилежне: позасудове зняття інформації з каналів зв’язку і отримання персональних даних про користувачів, посилення адміністративного тиску на операторів.

В ході прес-конференції представники ІнАУ наголосили на необхідності збереження судового контролю над діяльністю правоохоронних органів в частині дозволу на зняття інформації з каналів зв’язку як необхідної засади забезпечення прав громадян в умовах вітчизняної ментальності і недосконалої правоохоронної системи.

Також йшлося про те, що прийнятий парламентом Закон Про електроні комунікації має багато мінусів, але все ж був компромісний, хоча баланс і був зміщений на користь крупних гравців і повноважень регулятора. Але в разі прийняття пропозицій Президента цей баланс буде зовсім знищено.  

Деталі в додаткових матеріалах: 

Відеозапис прес-конференції:

Лист ІнАУ від 02.11.2020 до керівників парламентських фракцій і депутатських груп щодо пропозицій Президента України до Закону України «Про електронні комунікації» (№ 3014 від 05.02.2020): https://inau.ua/document/lyst-no-122-vid-02112020-vru-shchodo-propozyciy-prezydenta-ukrayiny-do-zakonu-ukrayiny-pro 

Фото з прес-конференції: https://inau.ua/news/pres-konferenciya-inau-shchodo-veto-prezydenta-na-zakon-pro-elektronni-komuinkaciyi 

Це цікаво:   Artsiom Liashanau: Pioneering Ukrainian FinTech Innovations in Payment Solutions for 2023

Новини IT » Інтерв’ю » ІнАУ закликає парламент відхилити пропозиції Президента до Закону Про електронні комунікації

Опубліковано


Останні новини IT: