Accord Group створила освітню лабораторію для запорізьких школярів

Accord Group створила освітню лабораторію для запорізьких школярів

IT-компанія Accord Group створила сучасну освітню лабораторію STEAM-lab для школи-інтернату “Джерело” в місті Запоріжжя. 

Інноваційна лабораторія для вихованців школи обладнана комплектами навчальної електроніки, фото-відео студією з голографічним екраном для організації проектно-технологічної діяльності, комп’ютерним та мультимедійним обладнанням. Це обладнання дозволить школярам «Джерела» проводити навчальні експерименти, реалізовувати соціокультурні проєкти, здійснювати математичну обробку даних, самостійно знімати відеоролики та інший навчальний та мультимедійний контент.

Абревіатура STEM розшифровується як Science (Наука), Technology (Технології), Engineering (Інженерія) та Mathematics (Математика). Саме ці напрями лежать в основі даної методики. При цьому дані дисципліни вивчаються не окремо, а у комплексі. 

Педагоги школи вже опанували навички роботи із сучасним обладнанням під час тренінгу з впровадження сучасних технологій у середній освіті, який для них провели спеціалісти Accord Group спільно з навчальним центром STEAM Train. Важливо те, що використовувати це обладнання будуть діти з особливими освітніми потребами, що дозволить їм отримати актуальні знання та компетентності, корисні життєві навички та надалі продовжувати навчання у середніх або вищих навчальних закладах.

“Нам з учнями довелося витратити досить багато часу, щоби засвоїти навчальний матеріал, опанувати користування програмованими модулями. Але цей час того вартий — така форма навчання дійсно захоплює учнів та дозволяє нашим дітям створювати оригінальні проєкти, складність яких можна поступово нарощувати”, — розповідає вчитель інформатики школи-інтернату “Джерело” Олександр Жук.

“Навчання в інноваційному освітньому середовищі STEАM-lab активно готує школярів до сучасного життя, дає їм актуальні знання та навички, навчає працювати в команді. STEАM-lab дозволяє дітям експериментувати, об’єднуватися у проєктні команди та втілювати на практиці свої теоретичні ідеї, стимулює учнів робити власні винаходи”, — коментує керівник інноваційних проєктів у сфері освіти компанії Accord Group Ігор Старенький.

Крім лабораторії у школі також працюватиме сучасний інтерактивний багатофункціональний освітній простір — хаб. Навчатися тут зможуть як учні з особливими освітніми потребами, так й діти із сімей біженців та мешканців зони ООС. Проєкт був реалізований завдяки підтримці Світового банку та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.  

Оригінальне освітнє рішення для «Джерела» фахівці Accord Group розробили  з урахуванням особливостей цього освітнього закладу, потреб його викладачів та дітей. Раніше  компанія реалізувала ще кілька індивідуальних проєктів — для Малої академії наук (МАН)  та у сфері професіональної технічної освіти. Підхід  компанії у реалізації освітніх проєктів полягає саме у розробці та впровадженні індивідуальних рішень, створених під специфіку конкретних типів навчальних закладів. Оскільки стандартні освітні методики та інструменти не можуть максимально ефективно відповідати вимогам та потребам цих закладів.

STEAM-лабораторії, які з’являються у все більшій кількості вітчизняних шкіл —  це можливість для учнів легко та цікаво отримувати необхідні знання і формувати компетенції, що відповідають викликам сучасного світу. 

Довідка

Accord Group — українська ІТ-компанія, що понад 10 років успішно працює на ринку фінтех послуг. Команда висококваліфікованих професіоналів постачає IT-рішення будь-якого рівня складності для банків, фінансових установ та роздрібних мереж. Основні напрямки роботи компанії — інформаційна безпека, дата-центри, ІТ-аутсорсинг, базова ІТ-інфраструктура, контакт-центри. Серед клієнтів — лідери фінансового ринку, понад 30 великих банків. Окрім роботи в фінансовій сфері, компанія постачає інноваційні рішення для галузі освіти.

Accord Group вже кілька років успішно розробляє інноваційні рішення для освіти, підтримує впровадження сучасних технологій в українських школах. Сьогодні STEAM-лабораторії компанії вже працюють у закладах освіти Києва та Київської, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Рівненської, Львівської областей.

Інструментами STEAM-lab® є програмування електроніки, 3D-моделювання та 3D-друк, цифрове фрезерування, лазерне гравіювання, знімання фото та відео, впровадження технології голографії.


Новини IT » Лабораторія » Accord Group створила освітню лабораторію для запорізьких школярів

Опубліковано


Останні новини IT: