Huawei приймає заявки на тестування бета-версії Android Q

Huawei приймає заявки на тестування бета-версії Android Q

Під час конференції Google I/O 2019 бізнес-підрозділ Huawei Consumer Business Group анонсував глобальну програму бета-тестування Android Q для розробників, яка триватиме до 30 червня. Розробників запрошують протестувати останню бета-версію Android на смартфоні Huawei Mate 20 Pro, щоб оптимізувати і поліпшити сумісність пристрою з Android Q.

Зацікавлені розробники можуть подавати свої заявки за допомогою програми FUT (Friendly User Test) на смартфоні Huawei Mate 20 Pro. Зареєструвавшись, можна «повітрям» скачати бета-версію програмного забезпечення, а також відправити відгуки компанії Huawei під час тестування.

Версія Android Q була представлена 7 травня на конференції Google I/O 2019. Android Q — це десята основна версія популярної платформи для смартфонів.

Остання версія Android розроблена для ефективного захисту конфіденційності користувачів. Вона підтримує нові механізми забезпечення безпеки і більш детальний контроль над обміном даних між операційною системою і додатками.

Android Q також передбачає нові обмеження на доступ до файлів для запобігання збору даних для всіх додатків. Крім того, тепер додатки потребують спеціального дозволу, щоб отримати доступ до фіксованих ідентифікаторів пристрою. Пристрої з підтримкою бета-версії Android Q також передають випадкові MAC-адреси за замовчуванням. Неактивні в даний момент додатки більше не зможуть отримати доступ до буферу обміну, завдяки чому усувається ще одна можливість витоку конфіденційної інформації.

Оновлення підтримує функції для забезпечення нового користувацького досвіду і нових сценаріїв використання, доступних для пристроїв з новим форм-фактором, наприклад, складаних пристроїв. Воно також підтримує 5G, враховуючи, що незабаром цього року повинні з’явитися розумні 5G-пристрої.

Під час презентації смартфон Huawei Mate 20 Pro названо одним з перших пристроїв з підтримкою бета-версії Android Q. Після тестування бета-версії уся серія Huawei Mate 20 однією з перших отримає оновлення до останньої версії Android.

Це цікаво:   WoMo.ua та «Хуавей Україна» проводять інклюзивний освітній проєкт «Робота і власний бізнес в Україні: навички, технології, майбутнє»

В останні роки компанія Huawei тісно співпрацювала з Google, щоб поліпшити платформу Android. Huawei надавала свої знання і досвід розробки EMUI щодо підвищення безпеки та оптимізації продуктивності. Це відкриває переваги для всіх гравців індустрії. Відгуки розробників програми бета-тестування від Huawei також будуть передані Google для прискорення розробки програмного забезпечення.



Новини IT » Прес-релізи » Huawei приймає заявки на тестування бета-версії Android Q

Опубліковано


Останні новини IT: