Huawei та China Mobile Zhejiang разом розробляють перший сайт з управління досвідом користування 5G-сервісами

Huawei та China Mobile Zhejiang разом розробляють перший сайт з управління досвідом користування 5G-сервісами

Нещодавно Huawei уклав угоду з компанією China Mobile Zhejiang (Zhejiang Mobile) щодо проекту «Застосування продуктивності мобільного інтернету». Його мета — створення можливостей якісного моніторингу, демаркації та обробки скарг для таких 5G-сервісів, як Cloud VR, передача відео тощо. Завдяки рішенню з управління досвідом користування 5G-сервісами компанія Zhejiang Mobile забезпечує контроль якості комплексних сервісів та гарантії для нових 5G-мереж, послуг і користувачів, надаючи високоякісний та ефективний досвід користування 5G-сервісами.

Із розвитком мережі 5G очікування користувачів невпинно зростатимуть. Тому важливо забезпечити зручність використання різних 5G-сервісів. Виступаючи стратегічним партнером China Mobile, Huawei випустив технічний документ 5G Cloud VR Service Experience Standard. Він допомагає ефективно вирішити проблеми з мережею та обробити скарги клієнтів за допомогою передової методології моделювання 5G-сервісів та рішень з управління користувацьким досвідом. Цей документ гарантує зручність роботи з 5G та сприяє зростанню лояльності клієнтів, забезпечуючи надійну підтримку для розробки та функціонування 5G-сервісів. 

China Mobile і Міністерство промисловості та інформаційних технологій Китаю (MIIT) провели масштабне випробування 5G. Zhejiang Mobile активно просуває перші комерційні 5G-мережі та постійно інвестує в рішення з управління досвідом користування 5G-сервісами. Huawei разом із Zhejiang Mobile досліджував нові 5G-функції, такі як збирання 5G-сигналів, мультисервісне моделювання досвіду, можливості аналізу якості тощо. Вони створили модель управління досвідом користування 5G-сервісами, що є першим у світі рішенням для забезпечення глобального досвіду користування 5G-сервісами.

Нижче наведені чотири ключові переваги рішення з управління досвідом користування 5G-сервісами від Huawei та Zhejiang Mobile.

  • Видимість, зручність в управлінні та покращений досвід користування 5G-сервісами. Рішення базується на досвіді користувача з огляду рівня пристроїв, каналів та хмар. Воно підтримує понад 100 індикаторів та базових оцінок для 12 типів нових 5G-сервісів, таких як Cloud VR та пряма трансляція 4K HD. Вони застосовуються для управління якістю послуг, орієнтованих на користувача та на підприємства, і поступово стандартизуються на платформі. 
  • Інтелектуальний аналіз досвіду для оптимізації мережі та покращення коефіцієнта використання 5G-сигналу (camping ratio). Виявляє низьку якість використання сигналу та мертві зони на ранній стадії побудови 5G-мережі завдяки інтелектуальному аналізу коефіцієнта використання, розрахованого для різного рівня користувачів, ділянок та терміналів. Також забезпечує оптимізацію мережі для вирішення проблеми зі слабкими QoE-комірками та для підвищення коефіцієнта використання на 20%.
  • Оперативний аналіз якості обслуговування підвищує ефективність обробки скарг: завдяки швидкому розмежуванню та аналізу скарг на якість 5G-обслуговування у багатьох сценаріях, 80% скарг на проблеми з мережею вже врегульовано, а ефективність аналізу другорядних скарг підвищено на 45%. 
  • Системний профіль користувача підтримує розширення 5G-сервісів. Цільовий профіль надання 5G-сервісів було розроблено на основі поведінки користувачів 5G. Також у співпраці з відділом маркетингу був створений механізм SMS-повідомлень з нагадуванням про підключення 5G. Підключення неактивних терміналів 5G у демозоні збільшилося на 15%, що посприяло розвитку 5G-мережі та переходу користувачів на пакети послуг 5G. 
Це цікаво:   Vodafone запустив продаж eSIM через Monobank

Новини IT » Прес-релізи » Huawei та China Mobile Zhejiang разом розробляють перший сайт з управління досвідом користування 5G-сервісами

Опубліковано


Останні новини IT: