Vodafone став лідером України за швидкістю мобільного інтернету

Vodafone став лідером України за швидкістю мобільного інтернету

Компанія успішно ввела в комерційну експлуатацію рішення на обладнанні останнього покоління компанії Huawei для мережі 4G в Одесі. Завдяки застосуванню технології Carrier Aggregation і MIMO 4×4 в мережах LTE1800 і LTE2600 ще в одному місті (після Києва) вдалося досягти рекордної швидкості мобільного інтернету в 538 Мбіт/сек.

В Одеській, Харківській, Запорізькій, Івано-Франківській, Волинській, Сумській, Полтавській, Херсонській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській, Чернігівській областях було розширено частотний ресурс для мережі LTE-1800 до смуги в 20 МГц. Це стало можливо завдяки технології динамічного розширення спектра – CloudAIR. В результаті середня швидкість на одного користувача виросла більш ніж в 1,5 рази.

Під час карантину Vodafone також розширив ємність мережі в Закарпатській, Житомирській, Чернівецькій, Львівській, Черкаській областях, а також в місті Умань, місті Кропивницький. Компанія продовжує розширення географії покриття у всіх областях України. На сьогоднішній день Vodafone забезпечує покриття 4G для понад 74% жителів країни і 3G для 86% жителів України.

В цілому, модернізація охопила понад 10 тисяч секторів базових станцій на 4 тисячах майданчиків.

Це цікаво:   LG удостоїли значної кількості нагород за інновації на CES 2024

Новини IT » Прес-релізи » Vodafone став лідером України за швидкістю мобільного інтернету

Опубліковано


Останні новини IT: