Міжнародний студентський конкурс Huawei ICT Competition 2019–2020 зібрав близько 150 тисяч учасників з усього світу

Міжнародний студентський конкурс Huawei ICT Competition 2019–2020 зібрав близько 150 тисяч учасників з усього світу

14 листопада в кампусі Huawei у Дунгуані (Китай) відбувся фінал конкурсу Huawei ICT Competition 2019–2020. Через пандемію COVID-19 цьогоріч захід на тему Connection. Glory. Future уперше проходив в онлайн-форматі.

Awards Ceremony

Церемонія нагородження переможців глобального фіналу конкурсу Huawei ICT Competition 2019–2020

У ньому взяла участь рекордна кількість учасників — приблизно 150 000 студентів із понад 2 000 коледжів та університетів у понад 82 країнах та регіонах. Загалом 109 команд (327 студентів) із 39 країн та регіонів успішно потрапили до фіналу.

Конкурс включає практичну та інноваційну частини. Практична частина, що складається з двох напрямів — «Мережа» та «Хмара», насамперед перевіряє знання студентів у галузі інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), їхні практичні навички та командну роботу. Інноваційна частина дозволяє оцінити можливості студентів щодо створення інновацій, співпраці та розвитку завдяки сучасним технологіям, зокрема IoT, великим даним та штучному інтелекту (AI). 

«Протягом наступного десятиліття ми застосовуватимемо нові інформаційно-комунікаційні технології ще ширше. ІКТ — ключовий елемент інтелектуального світу. Таланти є критично важливою складовою цифрової трансформації галузей, що безпосередньо впливає на розвиток цифрової економіки. Huawei прагне створити розумну екосистему ІКТ-талантів, сприяючи розвитку цифрових навичок та ІКТ-індустрії, а також надаючи ще більшій кількості людей можливість скористатися перевагами цифрового світу», — зазначив під час заходу Ма Ює (Ma Yue), виконавчий президент підрозділу Huawei Enterprise Business Group (EBG), президент з розвитку глобального партнерства та продажів підрозділу Huawei EBG.

Чжан Тао (Zhan Tao), директор Інституту ЮНЕСКО з інформаційних технологій в освіті, високо оцінив авторизовану Академію інформаційних і мережевих технологій Huawei та програму TECH4ALL. Він зазначив, що Huawei як важливий член Глобальної освітньої коаліції ЮНЕСКО зробила значний внесок у розвиток цифрової освіти у всьому світі в умовах глобальної боротьби з пандемією.

Це цікаво:   «Хуавей Україна» відкрила лабораторію Digital Power Lab в КПІ ім. Сікорського

У багатьох вищих навчальних закладах України також створені Академії інформаційних і мережевих технологій, авторизовані Huawei, зокрема в НТУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», КНУ імені Тараса Шевченка, Харківському національному університеті радіоелектроніки, Комп’ютерній Академії ШАГ у Харкові, Одеській національній академії зв’язку імені О.С. Попова, Національному університеті «Львівська політехніка», Національному авіаційному університеті, Державному університеті телекомунікацій.

Академії інформаційних і мережевих технологій широко застосовують змішані моделі навчання, які стають сьогодні мейнстрімом у сфері освіти. Окрім очного контакту з викладачами, їхні студенти можуть користуватися всім спектром мультимедійних навчальних курсів і засобів тестування на базі новітніх онлайн-технологій без втрати якості і динаміки освітнього процесу.

Під час інноваційної частини конкурсу команда із Сінгапурської політехніки представила свій винахід — окуляри Forever-Smart, розроблені із використанням технології NB-IoT і призначені для людей із хворобою Альцгеймера. Всі члени журі високо оцінили їхній інноваційний і практичний дизайн, присудивши рішенню нагороду TECH4ALL Social Contribution Award.  

Гран-прі за напрямом «Мережа» у практичній частині конкурсу отримали: команда з Алжиру, команда Шеньчженьського політехнічного інституту з Китаю, команда з Індонезії, а також команда 1 із Малайзії та команда 3 з Нігерії.

Гран-прі за напрямом «Хмара» у практичній частині конкурсу отримали: команда з Нігерії, команда з Індонезії, команда з Бразилії, команда Нанкінського технологічного університету з Китаю та команда з Єгипту.

Гран-прі в інноваційній частині конкурсу отримали: команда Сінгапурської політехніки та команда Шанхайського університету Цзяотун із Китаю. Перша команда також отримала нагороду TECH4ALL Social Contribution Award за соціальний внесок.

Щоб отримати додаткову інформацію про конкурс Huawei ICT Competition, будь ласка, відвідайте e.huawei.com/topic/ict-competition-2020/en/index.html.

Huawei розраховує підготувати до 2024 року 1 млн сертифікованих фахівців у сфері ІКТ у рамках просування інтелектуальної та цифрової трансформації у всіх галузях. Кінцева мета — надати цифрові технології кожній людині, дому та організації для створення повністю взаємопов’язаного інтелектуального світу. 

Це цікаво:   Huawei вдруге стає «Вибором клієнтів» у рейтингу Gartner Peer Insights™

Про компанію Huawei

Huawei є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв. Створюючи інтегровані рішення в чотирьох основних областях (телекомунікаційні мережі, ІТ, «розумні» пристрої і хмарні сервіси), ми прагнемо відкрити цифровий світ, в якому все є інтелектуальним і взаємопов’язаним, для кожної людини, оселі та організації.

Комплексний портфель продуктів, рішень і послуг Huawei є конкурентоспроможним і безпечним. Завдяки відкритій співпраці з партнерами з екосистем ми створюємо довгострокову цінність для наших клієнтів, прагнемо розширювати можливості людей, збагачувати особисте життя і сприяємо впровадженню інновацій в організаціях усіх форм і розмірів. 

Компанія Huawei заснована в 1987 році. Це приватна компанія, яка повністю належить її співробітникам.

Інновації Huawei спрямовані на задоволення потреб клієнтів. Ми вкладаємо значні кошти в фундаментальні дослідження, концентруючись на технологічних проривах, які просувають світ уперед. У компанії працюють понад 194 000 співробітників у більш ніж 170 країнах і регіонах, які обслуговують більш ніж 3 мільярди людей в усьому світі. 

В Україні компанія Huawei здійснює свою діяльність з 2000 року. Стратегія соціальної відповідальності ХУАВЕЙ УКРАЇНА охоплює чотири напрями: освіта, охорона здоров’я, захист довкілля, розвиток.


Новини IT » Прес-релізи » Міжнародний студентський конкурс Huawei ICT Competition 2019–2020 зібрав близько 150 тисяч учасників з усього світу

Опубліковано


Останні новини IT: