Huawei: кількість користувачів 5G у свiтi досягла 200 млн

Huawei: кількість користувачів 5G у свiтi досягла 200 млн

Через два роки після початку комерційного впровадження 5G мобільні сервіси продовжують розвиватися. Отже, перед мобільною індустрією відкривається безліч нових можливостей. Про це 18 лютого 2021 року під час онлайн-брифінгу Huawei Pre-MWC Shanghai 2021 розповів Річі Пен (Ritchie Peng), президент напряму лінійки продуктів для 5G-мереж у Huawei.

5G-мережі продовжують розгортатися в усьому світі. Кількість користувачів 5G у світі досягла 200 млн, а кількість базових станцій 5G — 800 000. Загальний користувацький досвід поліпшився у понад 10 разів, а 5G-термінали в базовій комплектації уже доступні всього за 350 доларів США. Швидкому розвитку 5G-мереж сприяють: сталі інновації операторів зв’язку у сфері послуг; нові продукти і додатки від виробників пристроїв; системи, алгоритми та рішення від постачальників системного обладнання; діяльність галузевих клієнтів на ринку вертикальних додатків. 

Huawei запропонувала стратегію розвитку цільових мереж 5G «1+N», що стане корисною всім сторонам завдяки постійним інноваціям і співпраці з клієнтами. Р. Пен підкреслив: «Huawei співпрацюватиме з галузевими партнерами, щоб надавати клієнтам найкращий користувацький досвід, а також ефективно створювати 5G-мережі та розширювати їхні можливості».

C:\Users\k00197824\AppData\Roaming\eSpace_Desktop\UserData\k00526839\imagefiles\originalImgfiles\fullImage9208310b1067c6bbebea13059d123994a7689279.png

Р. Пен виступає з промовою на онлайн-брифінгу Pre-MWC Shanghai 2021

Орієнтована на майбутнє цільова мережа 5G «1+N» охоплює інновації для всіх діапазонів частот і сценаріїв. Вона спрощує 5G-мережі, побудовані на одній високошвидкісній базі, та підтримує N-можливості. 

Дводіапазонна система FDD Massive MIMO значно покращує пропускну здатність мережі порівняно з 4T4R. Також вона підтримує спрощене проєктування та розгортання мережі. Blade Pro, ультраширокосмугове рішення, поєднує три діапазони низьких або середніх частот в одному модулі. При цьому FDD Massive MIMO спрощує розгортання і поліпшує використання фрагментованих спектрів, а також допомагає досягти високої енергоефективності завдяки розподілу потужності. 

Це цікаво:   Vodafone запровадив нові послуги для керування ІоТ-картками

Дводіапазонні рішення, що встановлюються на стовпах та опорах освітлення, Easy Macro 3.0 та Book RRU 3.0 підтримують інноваційні комбінації частотних діапазонів, такі як FDD+FDD і TDD+SUL. Ці рішення додають гнучкості при заповненні проблем із покриттям як для сценаріїв у приміщеннях, так і на відкритому повітрі. 

У 2019 році SUL-рішення (Super Uplink) у 4 рази поліпшило досвід користування висхідним каналом зв’язку. В 2020 році SUL-рішення з його широкою смугою пропускання досягло надвисокої гігабітної пропускної здатності висхідної лінії зв’язку, необхідної для промислових застосувань.

Напередодні золотого десятиріччя розвитку 5G компанія Huawei і надалі впроваджуватиме інновації у цільові мережі «1+N». Це допоможе побудувати широкосмугову мережу з постійним покриттям і підтримкою Massive MIMO. 

У 2021 році Huawei продовжить поліпшувати рішення Massive MIMO і BladeAAU Pro, а також надширокосмугові продукти FDD Massive MIMO. 

Для покращення N-можливостей Huawei націлена надавати ультраширокосмугові, мультигалузеві й багаточастотні рішення, котрі допоможуть операторам спростити розгортання мережі 5G. Для автоматизації мережі Huawei прагне надати відповідні рішення для ринків 5GtoH (5G to Home) і 5GtoB (5G to Business). Водночас компанія планує зміцнювати свої позиції на ринку toC (5G to Consumer), допомагаючи операторам повністю реалізувати мультивимірні можливості 5G і забезпечити цифрове оновлення різних галузей.


Новини IT » Прес-релізи » Huawei: кількість користувачів 5G у свiтi досягла 200 млн

Опубліковано


Останні новини IT: