Huawei проводить Енергетичний саміт: цифрова енергія як рушій низьковуглецевої ери

Huawei проводить Енергетичний саміт: цифрова енергія як рушій низьковуглецевої ери

Компанія Huawei провела Енергетичний саміт (Energy Summit) у межах Huawei Connect 2021. Захід відбувався онлайн та був присвячений темі «Цифрова енергія — запорука низьковуглецевої ери». Під час саміту користувачі та партнери обговорили найдієвіші методи застосування новітніх технологій для переходу енергетичної галузі до вуглецевої нейтральності. Huawei також оприлюднила «білу книгу» про всесвітній енергетичний перехід та безвуглецевий розвиток і поділилася своєю стратегією Energy Trans-Cube.

Додаткову інформацію щодо заходу можна знайти за посиланням https://www.huawei.com/en/events/huaweiconnect. Ознайомитися із вмістом та засадами «білої книги» про всесвітній енергетичний перехід та безвуглецевий розвиток можна тут.

Energy Trans-Cube — нова цінність для галузі

Після підписання Паризької угоди у 2015 році ще більше країн долучилися до спільної мети вуглецевої нейтральності. Зокрема, угода дала поштовх багатьом позитивним заходам із боротьби з кліматичними змінами. Кожна з країн крокує власним шляхом, відповідним до її ресурсів, енергетичного потенціалу та умов навколишнього середовища. «Зберігаючи намір нейтралізації викидів вуглецю, необхідно також розглянути такі три питання: екологічний низьковуглецевий розвиток, економічний розвиток, безпека та безперервність енергопостачання. Спільні зусилля енергетичної та цифрової трансформації прокладають цифровий шлях до вуглецевої нейтральності», — сказав Девід Сунь (David Sun), віцепрезидент Huawei Enterprise BG і президент підрозділу Global Energy Business. Пан Сунь додав: «Huawei розробила методологію Trans-Cube. Вона передбачає, що для інтелектуальної енергетичної системи та всесвітнього розвитку з нульовими викидами вуглецю ми повинні рухатися у трьох напрямах трансформації, а саме: енергетичному, цифровому та нульових викидів вуглецю».

Девід Сунь, віцепрезидент Huawei Enterprise BG і президент підрозділу Global Energy Business, виголошує промову на Енергетичному саміті

Перший напрям стосується трансформації нульових викидів вуглецю. Це дозволить промисловим галузям регулювати вуглецеві активи та запроваджувати заходи з декарбонізації, які відповідатимуть саме їхнім умовам. Згодом промисловість здійснить перехід від низьковуглецевого виробництва до майже нульового. Як наслідок, поступово буде досягнуто вуглецевої нейтральності.

Це цікаво:   Vodafone Україна та Благодійний фонд «Центр соціальних проектів майбутнього» запустили короткий номер 88099 для збору благодійних внесків на забезпечення медичним обладнанням військових госпіталів

Енергетична трансформація, зі свого боку, підвищить безпеку та ефективність під час генерації та споживання енергії, перетворюючись з єдиної централізованої системи на багатогалузеву, розподілену й інтегровану. Кінцева мета — забезпечити координацію між декількома джерелами енергії та оптимізувати їхню ефективність.

Зрештою, йдеться і про не менш важливу цифрову трансформацію. Це дасть поштовх внутрішнім змінам галузі й переформує її з інформаційної на цифрову та, нарешті, інтелектуальну. Цифрова трансформація, в основі якої закладено дані, уможливить попередні дві: енергетичну та нульові викиди вуглецю.

Три напрями трансформації нейтральної інтелектуальної енергетичної системи


Випуск «білої книги»: нові ідеї для очолення галузі

Як повідомив Ґо Сяобо (Guo Xiaobo), експерт з енергетики Deloitte China, перехід до вуглецевої нейтральності означає якнайшвидші енергетичну трансформацію та безвуглецевий розвиток, масштабніше використання відновлюваних ресурсів, зміну способів використання енергії та застосування провідних технологій для скорочення викидів. На основі цього «біла книга» з всесвітнього енергетичного переходу та безвуглецевого розвитку аналізує рушійні фактори, які впливають на енергетичний перехід. Зокрема, документ пропонує новий план для енергетичного сектора — побудову нейтральної інтелектуальної енергетичної системи.

Схема нейтральної інтелектуальної енергетичної системи

Згадана система орієнтована на об’єднання нафтових, газових, електричних, теплових та водневих систем і спрямована на забезпечення надійної, ефективної, рентабельної та чистої енергії. Ентоні Ху (Anthony Hu), головний представник з питань переходу до енергетичної безпеки (вуглецева нейтральність) відділу Global Energy Business у Huawei Enterprise BG, зазначив: «Архітектура нейтральної інтелектуальної енергетичної системи з’єднуватиме енергетичну, вуглецеву системи та інфраструктуру ІКТ, а також об’єднуватиме енергетичні, вуглецеві, інформаційні та вартісні потоки. Поступово це сформує систему із даними в основі, що сприятиме диджиталізації галузі енергетики».

Ентоні Ху, головний представник з питань переходу до енергетичної безпеки (вуглецева нейтральність) відділу Global Energy Business у Huawei Enterprise BG

Наближення даних до бареля; застосування штучного інтелекту для зростання

Це цікаво:   Україна отримала нових фахівців з data science від школи Vodafone Big Data Lab

Цифрова трансформація й інтелектуалізація нафтогазової індустрії досі перебувають на ранній стадії. За словами Лв Ґунсюня (Lv Gongxun), старшого консультанта Huawei та колишнього головного менеджера Національної корпорації з розвідування і розробки нафтогазових родовищ Китаю (CNODC), цифрова трансформація дає галузі чотири можливості. Це перебудова бізнес-моделей, зміна моделей управління, впровадження інноваційних бізнес-моделей та прискорення трансформації і зростання вартості.

Лв Ґунсюнь також розповів про цінність хмари для нафтогазової індустрії: «Хмарні технології забезпечують централізоване планування інформаційних ресурсів, інтелектуальне управління та контроль, гнучкість надання послуг і зручні сервіси, а також високу безпеку й ефективність. Вони трансформують наявні бізнес-моделі».

Лв Ґунсюнь, старший консультант Huawei та колишній головний менеджер національної корпорації з розвідування і розробки нафтогазових родовищ Китаю

Енергомережі — ще один важливий елемент енергетичної трансформації, що швидко еволюціонує завдяки новим технологіям. Фелікс Чіфвайла (Felix Chifwaila), старший менеджер електротехнічних послуг у ZESCO, розповів про роль відео та штучного інтелекту для покращення експлуатації і техобслуговування мереж. Наприклад, візуалізація даних каналу дозволяє знизити операційні ризики й поліпшує ефективність огляду в 80 разів. Відео та штучний інтелект також допомагають вчасно виявити потенційні проблеми і на 90% скоротити збої в електрозабезпеченні щороку. Наявність інтелектуальної платформи перевірки та відповідних додатків робить ремонт і реакцію на аварії на 30% ефективнішими.

«ZESCO нетерпляче чекає на продовження співпраці з Huawei, що допоможе нам стати регіональним центром цифрової трансформації», — додав Фелікс Чіфвайла.

Фелікс Чіфвайла, старший менеджер електротехнічних послуг у ZESCO

Інформаційно-комунікаційні та операційні технології для прискорення цифрової трансформації енергетики

«Як постачальник системних операційних технологій група DFE активно співпрацює з розробниками ІКТ, серед яких і Huawei, щоб доповнювати сильні сторони одне одного, просувати цифрову трансформацію енергетики та створювати інтелектуальні, інноваційні рішення», — зазначив Фан Чжентьї (Fang Zhengji), генеральний директор DFE.

Це цікаво:   Генеральний директор LG представляє бачення досвіду клієнтів для майбутньої мобільності на IAA MOBILITY 2023

Пан Чжентьї представив інноваційні рішення, розроблені DFE спільно з Huawei: інтелектуальну систему контролю підстанцій і автоматичну систему контролю ліній електропередач. Ці два рішення, в яких використано технології обох компаній, допомагають підприємствам у подальшій цифровій та інтелектуальній трансформації.

Фан Чжентьї, генеральний директор DFE, взяв участь в Енергетичному саміті

Як і багато інших, Huawei починала свою діяльність як нецифрове підприємство. Це означає, що в процесі розвитку компанія акумулювала великий досвід і вивчила багато уроків під час реалізації як внутрішніх проєктів, так і роботи над великими галузевими завданнями. Huawei добре розуміє проблеми, з якими стикаються традиційні підприємства в процесі цифрової трансформації. Можна сказати, що компанія проклала «цифровий шлях» для трансформації та розвитку енергетичної галузі.

Huawei проводить онлайн-саміт Huawei Connect 2021 з 23 вересня до 31 жовтня. Цьогорічна тема заходу — «Занурення в цифрові технології». Huawei має намір глибоко зануритися в практичне застосування таких технологій, як хмара, штучний інтелект і 5G, у всіх галузях. До того ж вона заглибиться у вивчення того, як ці технології можуть зробити організації усіх форм і розмірів ефективнішими, універсальнішими і в підсумку стійкішими на шляху до глобального відновлення економіки.


Новини IT » Прес-релізи » Huawei проводить Енергетичний саміт: цифрова енергія як рушій низьковуглецевої ери

Опубліковано


Останні новини IT: