SoftServe отримав міжнародну екологічну сертифікацію ISO 14001

SoftServe отримав міжнародну екологічну сертифікацію ISO 14001

SoftServe отримав екологічну сертифікацію ISO 14001:2015, яка підтверджує, що компанія дотримується міжнародних стандартів в галузі екологічного менеджменту. Це визнання має важливе значення як для посилення сталого бізнесу, що дбає про свій вплив на довкілля, так і для співпраці з міжнародними клієнтами, які також протидіють змінам клімату. 

У 2022-му році SoftServe оголосив про екологічну стратегію та запровадив систему екологічного менеджменту. Її мета — до 2032 року стати вуглецево-нейтральним бізнесом, досягнути нульового рівня відходів (net zero waste), проєктувати екостійкі офіси та розробляти ІТ-рішення, що допомагають боротися з екологічними викликами. 

На практиці, компанії вже вдалося зменшити першу (прямі викиди, спричинені діяльністю компанії) та другу категорію (непрямі викиди від споживання електроенергії, тепла і т.д.) вуглекислого газу на 18,3% та скоротити енергоспоживання на 40%, порівняно з 2020-м роком. Крім того, вже шість офісів компанії мають міжнародні сертифікації з екостійкості LEED та BREEAM.

Аби підтвердити відповідність екопідходів міжнародним нормам та покращити їх, SoftServe пройшов зовнішню перевірку від провідного аудитора Bureau Veritas Ukraine, та отримала сертифікацію ISO 14001:2015. 

ISO 14001 — це міжнародний стандарт, що визначає вимоги до контролю та моніторингу екологічного впливу. Також він містить рекомендації, як потрібно удосконалювати екологічне управління, тобто процеси та практики, які допомагають зменшити вплив на довкілля. 

«В основі сертифікації лежить принцип «Плануй-Дій-Перевіряй-Покращуй», завдяки якому забезпечується тяглість процесів та водночас їх постійне удосконалення.  Запровадження системи екологічного управління допомогло нашій компанії структурувати та консолідувати зусилля, спрямовані на досягнення екологічних цілей, а також вийти на новий рівень як сталого бізнесу», – коментує менеджерка з екологічної стійкості SoftServe Юлія Кувітанова. 

SoftServe системно долучається до світових зусиль для боротьби зі змінами клімату та прагне бути прикладом для іншого відповідального бізнесу. Як офіційний учасник Глобального договору ООН, компанія дотримується Цілей сталого розвитку, серед яких і пом’якшення наслідків зміни клімату. Також у 2022-му році компанія оприлюднила свій перший публічний звіт зі зміни клімату та отримала високу оцінку (С) за інвестиційним рейтингом CDP, що оцінює діяльність компаній у сфері корпоративного кліматичного управління.

Це цікаво:   SoftServe отримав золото від Global Good Awards за внутрішнє волонтерство

Новини IT » Software » SoftServe отримав міжнародну екологічну сертифікацію ISO 14001

Опубліковано


Останні новини IT: