Телевізор та роутер: як підібрати ідеальну пару? Радять експерти KIVI

Телевізор та роутер: як підібрати ідеальну пару? Радять експерти KIVI

Якість картинки на Smart TV залежить від багатьох факторів, зокрема і від інтернет-з’єднання. Що варто врахувати при підключенні телевізора до інтернету та який роутер краще обрати? Розбираємося разом із європейським брендом Smart-телевізорів KIVI.

Як саме інтернет впливає на роботу Smart-телевізора?

Якість картинки залежить як від технічних характеристик телевізора, так і від підключеного до нього роутера, і навіть (спойлер!) – вашого інтернет-провайдера. Сучасний стиль використання телевізора в Україні – це перегляд не тільки телебачення, а й стрімінгового контенту, хмарний геймінг, що вимагають потужної пропускної здатності інтернет-каналу. 

Так, Smart-телевізори KIVI містять з коробки доступ до хмарної ігрової платформи Boosteroid. Оскільки ігри не потрібно скачувати і зберігати на пристрої, вони доступні в хмарному середовищі, доки ви маєте підписку. Чим краща пропускна здатність роутера, тим більш «важкі» ігри ви зможете проходити без жодної затримки ігрового процесу.

Підключення до інтернету важливе і операційній системі вашого Smart TV. Так, для Smart-телевізорів останньої лінійки KIVI на операційній системі Android TV 11 доступно більше 10 тис. додатків. Тож більш сучасний пристрій вимагає більш стабільного доступу до мережі Інтернет, а відповідно – і більш потужного роутера. 

Чи впливає на роботу Smart TV  швидкість інтернету від провайдера?

Для телевізора з Android TV, як наприклад KIVI 65U750NB, достатньо стабільних 100 Мбіт/с, щоб показувати зображення в 4К без затримок в ідеальній якості. Але головне – це стабільність каналу. Якщо сигнал інтернету пропадає, на жаль, отримати приємні емоції від перегляду фільму чи онлайн-гри не вийде.

Мінімальна швидкість, яка потрібна телевізору – 30 Мбіт/с, це забезпечить чіткий якісний сигнал. Дуже часто заявлена швидкість від провайдера не відповідає дійсності. Щоб перевірити, яка справжня швидкість інтернету у вас – скористайтесь онлайн спід-тестом.

Це цікаво:   Самоочищення, автономність та збереження тканин: LG презентує сушильну машину

Також важливо взяти до уваги, які пристрої вже підключені до інтернету. Моделюємо ситуацію: в квартирі працюють телевізор, два ноутбука, планшет, два смартфони, двоє смарт-годинників, і може ще пара інших гаджетів. Всі вони підключені до одного роутера. Ці десять девайсів, працюючи разом, ділять між собою максимальну швидкість вашого провайдера – наприклад, 100 Мбіт/с. Тож, телевізор отримує 10 Мбіт/с замість необхідних 30 Мбіт/с. Що робити? Збільшувати швидкість вашого інтернету (а значить, змінювати послугу вашого провайдера чи взагалі шукати іншого).

Як краще підключити TV до інтернету?

Підключити Smart-телевізор до інтернету можна як за допомогою Wi-Fi, так і через кабель. Всі пристрої Smart TV KIVI мають вбудований Wi-Fi приймач (зокрема і для стандарту 5G) та роз’єм Ethernet (LAN). 

Якщо підключати телевізор до роутера напряму через кабель, можна отримати більшу швидкість та більш стабільний сигнал без перебоїв. Але тип під’єднання насамперед залежить від планування помешкання. Наприклад, коли роутер і телевізор в одній кімнаті та біля однієї стіни – підключити їх через кабель дуже просто. Якщо ж маршрутизатор в іншій кімнаті або захований, вибір бездротового зв’язку – очевидний і єдиний у цьому випадку. 

Якщо я обираю бездротове підключення, чи потрібний мені новий роутер?

Зв’язані між собою телевізор та роутер мають працювати як єдиний механізм, тож якщо потужності другого не вистачить, телевізор та/або інші гаджети, які до нього підключені, можуть працювати із затримкою.

Базово в характеристиках роутера прописується, скільки девайсів він може на собі «тягнути». Але все індивідуально – кількість кутів та стін в помешканні може знижувати якість передачі сигналу. Окрім цього, впливають і кількість антен роутера, їх напрямок, і навіть те, який кабель від провайдера заведено в приміщення. 

Це цікаво:   Eaton випускає новий блок розподілу живлення Rack PDU G4 для сучасних пріоритетів центрів обробки даних

Існує також феномен «старіння» роутера: це коли його ресурс з роками виснажується, і пристрій не може видавати таку ж швидкість, як і на початку свого «життя». Якщо ваш роутер куплений давно, рекомендуємо його оновити. 

Який роутер обрати?

Загалом, сучасні роутери роздають Wi-Fi на частотах 2.4 ГГц і 5 ГГц. Ми рекомендуємо обрати роутер, який працює на 5 ГГц, якщо у вас 4К-телевізор. Відео високої якості займає досить великий обсяг даних, тому висока швидкість прийому-передачі необхідна. 

Але навіть якщо ви переглядаєте відео не в такій високій якості, рекомендуємо підключати маршрутизатор, який буде видавати швидкість не менше 1 Гбіт/с. Це дозволить картинці бути ідеальною, навіть коли підключаться ще декілька пристроїв. Чим вища потужність роутера, тим менша вірогідність того, що він втрачатиме сигнал і ви будете змушені його постійно перезавантажувати.

О’кей, у мене немає на це все часу. До кого мені звернутися, щоб купити все правильно?

Ми навчаємо бренд-консультантів KIVI, що працюють безпосередньо в магазинах, відразу підбирати клієнту підходящий роутер при купівлі Smart-телевізора, а також давати поради щодо підключення інтернету. Отримати консультацію також можна за номером гарячої лінії в Україні 0 800 606 600, написавши на електронну пошту [email protected] або відвідавши розділ «Підтримка» на сайті https://kivismart.com/.


Новини IT » Технології » Телевізор та роутер: як підібрати ідеальну пару? Радять експерти KIVI

Опубліковано


Останні новини IT: