Як ефективно зрівняти попит та пропозицію: інфраструктура зарядки електромобілів для комерційних приміщень

Як ефективно зрівняти попит та пропозицію: інфраструктура зарядки електромобілів для комерційних приміщень

Зарядка для електромобілів наразі стає викликом для сектору комерційних будівель. Водії очікують, що на будь-якій локації вони зможуть знайти зарядку для своїх транспортних засобів. 

З огляду на те, що все більше людей обирають електромобілі, власникам, менеджерам і забудовникам комерційних приміщень потрібно збільшити кількість точок зарядки доступних для відвідувачів. Проте, очевидно, це збільшить вимоги до електроенергії їхніх будівель і може призвести до значних витрат за оновлення мережі.

Інвестиції в інфраструктуру зарядки електромобілів (EVCI) однозначно потрібні. Дані, нещодавно опубліковані Європейською асоціацією виробників автомобілів (ACEA), показують, що з 2019 по 2020 рік продажі гібридних та акумуляторних електромобілів зросли у понад 2 рази, і ця тенденція тільки посилюється.

Багато власників комерційних будівель уже розробляють стратегії EVCI. Деяких приваблює потенціал прибутку за моделлю «оплата за плату», але вони повинні розрахувати, чи мають достатню потужність електроенергії. У новому технічному документі, опублікованому Eaton, «EVCI для комерційних будівель» пояснюється, як ретельне планування та проєктування системи можуть оптимізувати вартість або допомогти уникнути витрат за оновлення мережі.

Інвестуючи в EVCI, що підтримується виробництвом відновлюваної енергії з такого джерела, як сонячні фотоелектричні установки (PV), і підключаючи його до власної системи накопичення енергії, власники комерційних будівель можуть значно зменшити витрати на зарядку електромобілів. Крім поступового споживання електроенергії в міру вироблення, вони можуть зберігати її для використання у пікові години (коли електроенергія з мережі найдорожча), а також коли у них недостатньо своєї виробленої енергії для забезпечення всіх транспортних засобів. Власники будівель можуть купувати електроенергію з мережі за не піковими цінами. Оскільки кількість електромобілів, які потрібно заряджати, зростає, вони можуть збільшити потужність генерації та зберігання енергії.

Це цікаво:   LG пропонує три місяці безкоштовної пробної версії Apple TV+для власників Smart TV та Lifestyle Screen

Виробники електроенергії отримують вигоду, оскільки керування електроенергією таким чином створює можливість «зниження піків» — зменшення навантаження на мережу для запобігання її перемикання на електроенергію на основі викопного палива. Це зменшує залежність від виробництва з інтенсивним викидом вуглецю та може допомогти запобігти потребі у дорогому посиленні електромережі, щоб впоратися з вищим попитом у міру зростання використання електромобілів.

Власники комерційної нерухомості можуть зменшити витрати на встановлення та експлуатацію EVCI на основі виробництва енергії з відновлюваних джерел завдяки економії на рахунках за електроенергію, зборах, які сплачують клієнти за зарядку електромобілів, і субсидіях для підтримки мережі, які пропонують багато енергетичних компаній.

Дельфін Клемент, менеджер сектору комерційних будівель компанії Eaton, каже: «Водіїв електромобілів приваблюють комерційні приміщення, де вони можуть отримати додаткову зарядку для своїх транспортних засобів за розумною ціною. Завдання для власників, менеджерів і забудовників полягає в тому, щоб гнучко надавати ці послуги за допомогою системи, яка може бути масштабована відповідно до зростального попиту».

Офіційний документ Eaton «Інфраструктура зарядки електромобілів (EVCI) для комерційних будівель: виклики та можливості» доступний за посиланням: https://www.eaton.com/gb/en-gb/markets/buildings/how-we-drive- building-efficiency-and-safety/electric-charging/ev-charging-infrastructure.html


Новини IT » Технології » Як ефективно зрівняти попит та пропозицію: інфраструктура зарядки електромобілів для комерційних приміщень

Опубліковано


Останні новини IT: