Huawei оголошує переможців щорічного конкурсу мобільної фотографії Next Image Awards 2020

Huawei оголошує переможців щорічного конкурсу мобільної фотографії Next Image Awards 2020

Huawei оголосила переможців фотоконкурсу Huawei Next Image Awards 2020. Цьогоріч компанія отримала рекордну кількість заявок. Учасники з понад 120 країн і регіонів представили більш ніж 1,19 мільйона неймовірних робіт. Huawei Next Image Awards є одним із найпопулярніших і найвпливовіших фотоконкурсів у світі. Порівняно із минулим роком, кількість заявок на участь у ньому зросла на 128%.

Переможців було обрано у шістьох категоріях. Серед призерів — 3 переможці Гран-прі, 15 переможців у різних категоріях, 50 призерів та 5 володарів заохочувальної премії. Переможці Гран-прі отримали 10 000 доларів США з фонду Next-image Creation Fund, а переможці у категоріях — 1 000 доларів США. Переможці у всіх категоріях також отримали смартфони Huawei P40 Pro. Цьогорічні володарі Гран-прі родом з Данії, Аргентини та Китаю, а роботи-переможці були представлені в категоріях «Привіт, життя!» (Hello, Life!), «Моменти» (Live Moments) та новій категорії «Історія» (Storyteller). 

До складу журі Huawei Next Image Awards 2020 увійшли всесвітньо відомі фотографи, зокрема фотограф агенції Magnum та знаменитий діяч сучасної фотографії Стів Маккаррі (Steve McCurry); російська фешн-фотографка Єлизавета Породіна (Elizaveta Porodina); шведська фотографка та кураторка Profoto Кароліна Хенке (Karolina Henke); канадський фотограф екстремальних видів спорту Рубен Краббе (Reuben Krabbe). До них приєднались Ендрю Гарріхі (Andrew Garrihy), глобальний директор відділу реклами Huawei Consumer Business Group, та Лі Чанчжу (Li Changzhu), віцепрезидент департаменту маркетингу Huawei CBG.

Переможці Huawei Next Image Awards 2020 розповідають історії за допомогою фотографії

Фотографія не лише здатна передати почуття фотографа у момент натискання кнопки затвора. Фото також увічнюють історії та людей сьогодення. Huawei Next Image Awards надає фотографам нову платформу, щоб розповідати історії та виражати почуття, і це дозволило збагатити розмаїття робіт, представлених на конкурс.

Переможець із Данії Суне Педерсен (Sune Pedersen) за допомогою об’єктива камери передав тепло моменту, коли дідусь обіймає онука в його день народження під час пандемії. Хворий чоловік вийшов з дому вперше за декілька місяців; хоч і розділені захисним пластиком, він та двоє його онуків зрештою змогли обійнятися. С. Педерсен став свідком цієї сцени та зняв її на свій смартфон. Ця неповторна фотографія зворушила всіх глядачів.

Це цікаво:   Анонс про дату релізу Corsairs Legacy

© Суне Педерсен (Данія), «Обійми» (The Hug)丨Huawei Mate 10 Pro

«Фото «Обійми» ілюструє, що означає універсальний сторітелінг. На ньому зображена ситуація, в якій опинилися мільярди людей з моменту початку пандемії. Це близькість в епоху COVID-19 у світі, в якому ми зараз живемо. Ми все ще, як ніколи, потребуємо людського дотику, спілкування з друзями, коханими та родичами. Ми повинні знайти нові способи виявляти любов, увагу та прихильність, щоб уникнути самотності та переконатися, що літні люди не потерпають від ізоляції», — коментує Стів Маккаррі, фотограф Magnum (США).

Аргентинський фотограф Карломан Масідіано Сеспедес Ріохас (Carloman Macidiano Céspedes Riojas) за допомогою камери смартфона закарбував серію повсякденних моментів. Ця фоторозповідь із 9 фото, на перший погляд, може здатися незв’язною, але разом ці фото передають спокій та умиротворення, нагадуючи про більш прості часи. Зображення «Життєстійкість» (Resilience) у категорії «Історія» також було удостоєно Гран-прі.

Володар Гран-прі та переможець у категорії «Історія» 

© Карломан Масідіано Сеспедес Ріохас (Аргентина), «Життєстійкість»丨Huawei P10

«Будь-яка ситуація несе у собі дві історії. 2020 рік — це історія драми, самотності. Проте це також заклик до тиші та простоти. Це час для споглядання. Ми розглядаємо все більш уважно цього року. Хто я? Хто ми? Де я живу? Як мені знайти спокій? Робота «Життєстійкість» показує всі ці почуття і навіть більше», — каже Рубен Краббе.

Третє місце у щорічному фотоконкурсі від Huawei посіла робота китайського фотографа Лі Хаїня (Lin Haiyin) під назвою «Шталмейстер та коні» (Master of the Horse and the Horses). У чотирихвилинному ролику шталмейстер таджицьким діалектом розповідає про нерозривний зв’язок протягом поколінь між таджиками і кіньми.

Це цікаво:   Новий сайт для благодійного фонду Сергія Притули: волонтерський проєкт дизайн-агенції Lazarev
20200918-103011(eSpace)

Гран-прі та переможець у категорії «Моменти»

© Лі Хаїнь (Китай), «Шталмейстер та коні»丨Huawei P40 Pro

«Цей короткометражний фільм причарував мене відтоді, як я побачила його вперше! Він прекрасний, важливий і дуже цікавий. Я б хотіла й сама зняти таке відео. Мені цікаво дізнатися більше про вершника та його онука, коняра!», — каже

Кароліна Хенке, портретна фотографка у Profoto (Швеція).

Окрім трьох переможців Гран-прі, судді нагородили роботи й інших конкурсантів.

TОП-3 у категорії «Долаючи відстань»

© Дон Янру (Dong Yanru) (Китай), «Заклинач коней» (Horse Whisperer)丨Huawei P30 Pro

«Автор сфотографував двох коней на краю каньйону за допомогою телеоб’єктива. Ця робота заспокоює. Немає відчуття вторгнення у природу. Кадр і кольори захоплюють дух», — говорить Лі Чанчжу.

ТОП-3 у категорії «Привіт, життя!»

© Альона Аксенович (Aljona Akszjonovics (Alena Axenovich)) (Угорщина), «Цілі життя» (Life Goal)丨Huawei Mate 20 lite

«Це дуже безтурботний кадр. Його композиція і кольори дуже спокійні. Мені уявляється, що це літня пара. Дружина грає у гру в слова, а чоловік у капелюсі читає книгу. Мені цікаво дізнатися, як довго вони разом. Вони у відпустці? Або вони тут з іншої причини? Як давно вони тут? Фотографії цікавих моментів життя, зняті на смартфон, не обов’язково подавати на участь у конкурсі. Вони самі по собі цінні. Наприклад, незважаючи на кількість переглядів цього фото, воно завжди нагадуватиме фотографці про почуття, що керували нею під час зйомки», — коментує Лі Чанчжу.

Найкраще фото у категорії «Привіт, життя!»

© Андреа Бірі-Тот (Andrea Biri-Toth) (Угорщина), «Літній час» (Summer time)丨Huawei Mate 9

«Це фото — момент збору членів родини, знятий на смартфон. Технічно такий кадр зробити непросто. Затвор, експозиція і фокусування — все це повинно відбуватися швидко і точно. Я дуже радий, що завдяки швидкості смартфонів Huawei користувачі можуть створювати і знімати те, що їм хочеться», — коментує Лі Чанчжу.

Це цікаво:   У Dota 2 підвищився онлайн після виходу великого поновлення 7.33

ТОП-3 у категорії «Історія»

© Мончай Партееппічай (Monchai Parteeppichai) (Таїланд), категорія «Обличчя»丨Huawei P30 Pro

«Ви можете побачити на фото повсякденні предмети, що нагадують обличчя. Автор свідомо підійшов до процесу зйомки деталей життя, а потім прискіпливо скомпонував їх, щоб відтворити потрібний ефект. Поєднання 9 фотографій досить не звичне, проте гармонійне і спокійне», — коментує Лі Чанчжу.

Фотоконкурс Huawei Next Image 2020 — дослідження людської природи за допомогою технологій

Більшість цьогорічних робіт у Huawei Next Image 2020 зняті переважно на три смартфони серії Huawei P. Ця лінійка продовжує розширювати межі мобільної фотографії завдяки впровадженню інноваційних технологій. Це надихає користувачів смартфонів Huawei у всьому світі на творчість і дозволяє їм знімати та ділитися красою світу будь-де і будь-коли.

Протягом чотирьох років з моменту старту фотоконкурсу Huawei Next Image Awards компанія Huawei продовжувала будувати авторитетну глобальну платформу для поціновувачів мобільної фотографії, що дозволяє робити якісні знімки і зручно поширювати їх.

Цьогоріч на участь у фотоконкурсі надійшло чимало робіт, що розкривають тему дитинства, сили жінок, довкілля та соціальних питань. Завдяки цим знімкам ще більша кількість людей може зрозуміти, що відбувається у світі. Й це те, чого не побачиш в інших фотоконкурсах мобільної фотографії.


Новини IT » Інше » Huawei оголошує переможців щорічного конкурсу мобільної фотографії Next Image Awards 2020

Опубліковано


Останні новини IT: