EMUI10: дебют розподіленої технології Huawei та презентація нового інтуїтивного дизайну

EMUI10: дебют розподіленої технології Huawei та презентація нового інтуїтивного дизайну

9 серпня в Дунгуані в рамках конференції розробників Huawei відбулася офіційна презентація нового інтерфейсу EMUI10. Президент департаменту розробки ПЗ Huawei Consumer Business Group доктор Ван Ченглу (Wang Chenglu) зазначив, що EMUI10 є універсальною новаторською розподіленою технологією. Вона дозволить виконувати специфічні бізнес-завдання на різних девайсах та інтелектуальних пристроях для автомобілів, а також аудіо- та відеодзвінки в усіх сценаріях використання. Технологія сприятиме скороченню витрат, дозволить підвищити ефективність та забезпечить користувачам всебічний інтелектуальний досвід.

EMUI забезпечує зв’язок між різними пристроями і додатками та поліпшує користування сервісами в додаткових сценаріях. Розробники EMUI прагнуть налагодити співпрацю та створити атмосферу відкритості. Вони сподіваються залучити більше партнерів і розробників, щоб забезпечити універсальний інноваційний досвід.

Під час заходу доктор Ван Ченглу також зазначив, що 8 вересня Huawei протестує бета-версію EMUI10 Beta в закритому режимі на серії Huawei P30 та інших моделях смартфонів компанії. EMUI10 буде доступною на гаджетах серії Mate нового покоління.

C:\Users\L00384459\Desktop\HDC\新闻稿\对外发\HDC\Dr. Wang-2.jpg

Ван Ченглу, президент департаменту розробки ПЗ Huawei Consumer Business Group

Кількість активних користувачів EMUI за день сягає 500+ млн. В EMUI10 впроваджено темний режим

Наразі оболонкою Huawei EMUI за день користується понад 500 млн активних користувачів у 21 країні. Дана оболонка підтримує 77 мов. Технологічні зміни вносилися до неї протягом останніх 7 років з моменту першого запуску EMUI1.0 у 2012 році. Huawei прагне надати наявним користувачам поліпшений досвід роботи з EMUI. За статистикою темп оновлення користувачами EMUI8.0 та EMUI 9.0 досяг 79% та 84% відповідно. Очікується, що кількість користувачів, які оновлять свої смартфони до EMUI10, сягатиме 150 млн.

За останні роки компанія Huawei інвестувала значні кошти у розробку та дослідження EMUI, щоб підвищити продуктивність системи. Технологія GPU Turbo поліпшила ефективність обробки графіки на 60%. Технологія агрегації Link Turbo для одночасного використання різних мереж, таких як 4G і Wi-Fi, дозволяє підвищити швидкість доступу на 70%, порівняно з використанням лише 4G. Серед інших інновацій — файлова система EROFS, що поліпшує швидкість довільного читання Android на 20%, та Ark Compiler, що оптимізує роботу сторонніх додатків на 60%.

Це цікаво:   Компанія KIVI стала членом Київської Торгово-промислової палати

EMUI10 має три переваги: інтуїтивний дизайн, винятковий досвід для усіх сценаріїв використання та новий стандарт для стабільного функціонування.

Для більшого комфорту користувачів в EMUI10 додано темний режим. Дослідження показали, що яскравість і насиченість кольорів сприймаються по-різному залежно від фону (світлого чи темного). Темний режим оптимізує контрастність кольорів тексту та значків системи. Як результат, вони сприймаються цілісними і розбірливими.

Розподілена технологія трансформує досвід користування декількома пристроями і поєднує можливості різної техніки на одному екрані

EMUI10 застосовує провідну розподілену технологію для підтримки HD- відеодзвінків декількома пристроями. Користувачі можуть здійснювати аудіо- та відеодзвінки будь-коли і будь-де. При вхідному дзвінку вони можуть відповісти за допомогою інтелектуального динаміка. У разі відеодзвінка обрати телевізор, пристрій в автомобілі або навіть відправити відеовідповідь, зняту з дрона в режимі реального часу. Під час роботи смартфон та комп’ютери можуть використовувати сумісний екран для легкого обміну даними шляхом перетаскування. Ці функції реалізовані завдяки провідній розподіленій технології.

Для впровадження розподілених технологій потрібно спочатку віртуалізувати апаратні можливості кожного пристрою. Іншими словами, те, на що здатні дисплей, камера, мікрофон чи динамік пристрою, визначається не характеристиками самого пристрою, а спільним пулом ресурсів. Таким чином, кожен пристрій може використовувати необхідні функції чи апаратні можливості з пулу ресурсів або ділитися своїми функціями з іншими пристроями. Тобто різні пристрої можна об’єднати в одну систему обміну даними.

Huawei незмінно приділяє багато уваги питанням безпеки. Тому, серед іншого, компанія розробила розподілену універсальну систему безпеки. Вона посилює можливості поглибленої системи захисту за допомогою власного апаратного та програмного забезпечення, а також використовує як основу архітектуру системи процесора та ядро операційної системи, щоб гарантувати безпеку та довіру користувачів. Встановлювати підключення між пристроями може виключно їхній власник. Крім того, зв’язок між пристроями шифрується «від і до», гарантуючи абсолютну безпеку передачі даних.

Це цікаво:   Huawei FusionCube визнано одним із 5 найкращих постачальників корпоративної гіперконвергентної інфраструктури (HCI) за версією DCIG

Єдина розробка, яку можна розгорнути на декількох пристроях для узгодженої універсальної взаємодії

У майбутню епоху численних сценаріїв та пристроїв розробники додатків будуть змушені пристосовуватися до змін потреб користувачів. Як було зазначено під час презентації, EMUI забезпечує розподілену структуру програмного інтерфейсу та віртуалізує апаратні можливості. У результаті цього розробники можуть створювати додатки для декількох пристроїв без необхідності адаптувати ту саму програму.

Можливості EMUI сприяють розвитку галузі та екосистеми

За останні роки кількість користувачів мобільних телефонів Huawei значно зросла. Лише за п’ять місяців цього року компанія Huawei поставила 100 мільйонів одиниць телефонів, а розробники обіцяють, що в майбутньому EMUI матиме більше додатків та можливостей для взаємного підключення різних пристроїв.

Компанія Huawei постійно шукає можливості для взаємовигідної співпраці. Під час презентації було озвучено намір Huawei і надалі робити більш відкритими можливості різних інструментів та платформ, таких як Ark Compiler та Huawei DevEco Studio. Також зазначається, що Huawei планує співпрацювати з розробниками та галузевими партнерами для отримання максимальних результатів та спільного створення універсальних інноваційних можливостей.

Першими протестувати бета-версію EMUI10 зможуть власники смартфонів серії P30, а невдовзі вона з’явиться і в інших моделях

З 8 вересня почнеться внутрішнє тестування бета-версії EMUI10 у смартфонах серії P30. Наступними нову оболонку отримають моделі серії Mate 20. Також під час презентації доктор Ван Ченглу заявив, що EMUI10 вперше з’явиться у новому поколінні телефонів серії Mate. Ви можете дізнатися більше про останні моделі для внутрішнього тестування та оболонку EMUI10 з офіційних джерел компанії Huawei.

Команда Huawei EMUI сподівається об’єднати зусилля з розробниками та партнерами, щоб користувачі могли отримати доступ до усього розмаїття функцій і можливостей.

Це цікаво:   Журнал Nature: Huawei Cloud розробила систему прогнозування погоди Pangu Weather на основі штучного інтелекту

Новини IT » Прес-релізи » EMUI10: дебют розподіленої технології Huawei та презентація нового інтуїтивного дизайну

Опубліковано


Останні новини IT: