Huawei оголосив переможців освітнього проекту «Насіння для майбутнього» за 2019 рік

Huawei оголосив переможців освітнього проекту «Насіння для майбутнього» за 2019 рік

10 студентів з 9 закладів вищої освіти України виграли конкурс «Насіння для майбутнього» від Huawei та їдуть до Китаю. Цей освітній проект компанія реалізує в Україні вже четвертий рік поспіль. Він спрямований на розвиток студентів ВНЗ за напрямом ІКТ. Цьогоріч Huawei відібрав найкращих українських студентів, котрі відправляться до Китаю на два тижні для ознайомлення з провідними технологічними рішеннями у сфері телекомунікацій і культурою КНР.

Під час подорожі студенти побувають на Великому Китайському мурі, завітають на екскурсії до Шеньчженя та Пекіна, вивчатимуть базові слова та вирази китайською мовою, займатимуться каліграфією, а також відвідають тренінги з хмарних технологій Huawei та дізнаються, як власноруч конфігурувати базову станцію 4G і 5G.

Уже зовсім скоро 10 студентів-переможців цьогорічного конкурсу в рамках проекту «Насіння для майбутнього» відвідають офіс Huawei у Китаї. Серед них: Анна Романова (Національний авіаційний університет), Ярослав Гомзяк (Державний університет телекомунікацій), Олександр Ананьєв (КПІ ім. Ігоря Сікорського), Андрій Майдан (Одеський національний політехнічний університет), Катерина Скрипко (НТУ «Дніпровська політехніка»), Ярослав Лисак та Артем Томіло (Київський національний університет імені Тараса Шевченка), Ярослав Бойко (Одеська національна Академія зв’язку ім. О.С. Попова), Ірина Кузменко (Донецький національний технічний університет) та Марія Слабковська (Київський національний університет архітектури та будівництва).

«Huawei активно розвиває та впроваджує новітні технології, що трансформують наше життя. Й ми завжди раді поділитися досвідом та напрацюваннями з молодим поколінням. За роки існування проекту «Насіння для майбутнього» вже десятки студентів найкращих ВНЗ України змогли ознайомитися з перевагами технологій зв’язку та обладнанням Huawei. Ми дуже раді, що ці знання допомагають у підготовці висококваліфікованих спеціалістів та впровадженні в Україні високотехнологічних та інтелектуальних рішень», — сказав Ма Ці, директор Huawei Ukraine.

Конкурсний відбір студентів за програмою «Насіння для майбутнього» проходив серед усіх українських закладів вищої освіти за підтримки Міністерства освіти і науки України. У конкурсі взяли участь 25 студентів за фахом телекомунікацій та комп’ютерних наук з 15 університетів у 9 містах України (у Києві, Запоріжжі, Одесі, Дніпрі, Вінниці, Миколаєві, Житомирі, Покровську та Кропивницькому). Всіх студентів оцінювали за знаннями щодо побудови та принципів роботи мобільних мереж, високими досягненнями у навчанні, володінням англійською мовою, активною участю у громадському житті та науковій роботі. 

Це цікаво:   GlobalData: Huawei вчетверте очолила рейтинг рішень для віртуалізації мережевих функцій

Глобальний соціальний проект Seeds for the Future від Huawei створено у 2008 році. Наразі у ньому взяли участь понад 300 000 студентів із 350 вищих навчальних закладів у всьому світі. В Україні проект «Насіння для майбутнього» впроваджено у 2016 році. За ці роки 30 студентів з 14 ВНЗ у 8 містах України побували у КНР і дізналися про світові тенденції глобальної цифрової спільноти.


Новини IT » Прес-релізи » Huawei оголосив переможців освітнього проекту «Насіння для майбутнього» за 2019 рік

Опубліковано


Останні новини IT: