Лідерство під час кризи: президент Huawei в Європі виступив на Глобальному форумі Пітера Друкера

Лідерство під час кризи: президент Huawei в Європі виступив на Глобальному форумі Пітера Друкера

29 жовтня 2020 року розпочався Глобальний форум Пітера Друкера 2020 (Global Peter Drucker Forum) у рідному місті «гуру менеджменту» Пітера Друкера (Peter Drucker) ― Відні, Австрія. Захід проходить щороку, починаючи з 2009-го, та триває два дні. На цьогорічному 12-му форумі зібралися професіонали у сфері сучасного менеджменту з усього світу, щоб обговорити питання раціонального лідерства та антикризового управління під час COVID-19.

За словами Ричарда Штрауба (Richard Straub), засновника Drucker Forum, у 21 столітті лідерів дійсно не вистачає. Він підкреслив, що девіз цьогорічного заходу ― «Лідерство всюди».

Джеймс Лі (James Li), старший виконавчий директор Huawei, виступив перед присутніми на тему інновацій, відкритості та співпраці у важкі часи. Він окреслив три тези, якими сьогодні повинні керуватися менеджери: на його думку, зосередитися варто на основних цінностях компанії, інноваційних технологіях та глобальній співпраці.

«З часом ми твердо переконалися в тому, що найкращою реакцією на негаразди є орієнтованість на клієнта. А найкращою реакцією на виклик ― створення цінності для наших клієнтів і спільнот, які ми обслуговуємо», ― сказав Джеймс Лі, член Наглядової ради Huawei і президент Huawei в Європі. 

Фахівці Huawei продемонстрували цей підхід у відповідь на кризу ― цунамі, викликане землетрусом магнітудою 9 балів в Японії у березні 2011 року. Як нагадав Джеймс Лі, тоді технічні працівники відновили 680 базових станцій всього за два тижні у складних умовах, що є прикладом основної цінності Huawei ― орієнтованості на клієнта. 

Враховуючи цьогорічний досвід, Джеймс Лі сказав: «Інновації та підключення стануть рушієм цифрової економіки навіть під час кризи. Вони будуть ключем до відновлення економіки».

Huawei знадобилося всього 36 годин, щоб розгорнути бездротову мережу п’ятого покоління в лікарні на 1 000 ліжок, побудованій на початку цього року спеціально для пацієнтів із COVID-19 в епіцентрі поширення вірусу ― китайському місті Ухань. Мережа з високою пропускною здатністю та малою затримкою дозволила 5G-роботам контролювати температуру пацієнтів, а також передавати медичні зразки та інші матеріали. 

Це цікаво:   Vodafone покращив умови послуги «Доступний роумінг»

У всьому світі пандемія показала, наскільки важливими є пропускна здатність 5G і високі швидкості передачі даних для реалізації таких заходів соціального дистанціювання, як телеконференції та дистанційне навчання.

Джеймс Лі також підкреслив соціальний аспект сучасного лідерства. «Нам потрібно бути більш відкритими, а не закритими, більш інклюзивними, а не упередженими, більш згуртованими, а не розділеними… Якщо нам вдасться зміцнити лідерство в сферах цінностей, інновацій та глобальної співпраці, ми зможемо разом подолати цю кризу та створити краще майбутнє для всіх», ― сказав він. 


Новини IT » Прес-релізи » Лідерство під час кризи: президент Huawei в Європі виступив на Глобальному форумі Пітера Друкера

Опубліковано


Останні новини IT: