Дослідження Bosch: дві третини німецьких водіїв вважають ключі від автомобіля незручними для користування

Дослідження Bosch: дві третини німецьких водіїв вважають ключі від автомобіля незручними для користування

Більшість водіїв хотіли б відчиняти автомобіль за допомогою смартфона   

  • Близько 40% опитаних хочуть замінити ключі від свого автомобіля на мобільний додаток
  • Новий додаток «Абсолютно без ключа» пропонує водіям надійність та зручність в користуванні.

Штутгарт – 76% німців вважають користування ключами від автомобіля незручним. Про це стало відомо за підсумками репрезентативного опитування, яке провів інститут маркетингових досліджень PULS на замовлення Bosch. Водії у віці до 40 років мали негативний досвід користування звичайними автомобільними ключами. Усе починається з простої логістики: вони не знають де зберігати свої ключі (45% респондентів). Наприклад, 44% респондентів йшли до басейну і зберігали ключі у незвичному для себе місці, і на їх пошуки пізніше витрачали багато часу, а 38% опитаних взагалі губили ключі. Деякі респонденти (6%) звикли відстежувати місцезнаходження ключів за допомогою фірмового безпровідного брелка автовиробника. Тому й недивно, що 40% респондентів позитивно ставляться до ідеї, щоб замінити ключі мобільним додатком. «Переваги цифрового ключа – це зручність, безпека та доступність у будь-якому місці в будь-який час», – пояснює Харальд Крегер, президент підрозділу автомобільної електроніки Bosch. Компанія працює над створенням додатку «Абсолютно без ключа», який дозволить водіям автоматично відчиняти і зачиняти автомобілі без використання ключа і не торкаючись смартфона. Вбудований в автомобіль датчик розпізнає власника смартфону та розблоковує двері авто тільки для нього; рівень безпеки можна порівняти із технологією відбитків пальців. У випадку втрати смартфона, систему без проблем можна деактивувати. Налаштування додатка також дозволяють надати тимчасовий доступ до авто іншим водіям.

Від смартфона до ключів від авто

Сьогодні більшість людей нечасто кудись йдуть без смартфона. 74% респондентів зазначили, що використовують свої смартфони для зйомки фото й відео, 70% – для перегляду сторінок в Інтернеті і 55% – для перевірки електронної пошти. Проте, 46% чоловіків і 32% жінок, а також кожен другий водій позашляховика з радістю сприймають перспективу використання цифрового додатка для блокування дверей авто на своїх смартфонах. Автовласники, які долають від 15 001 до 20 000 км на рік (49%) чи понад 20 000 км на рік (51%) особливо відкриті для такої системи. Понад те, кожен другий користувач безключового доступу (54% опитаних) розглядає варіант заміни технології мобільним додатком. Не варто забувати, що, використовуючи систему безключового доступу до авто, водію все одно доведеться мати ключі із собою – у кишені штанів чи піджака, або ж в сумочці – і їх дуже легко загубити чи десь забути. «В останні роки більшість повсякденних додатків та пристроїв перейшли у формат мобільного додатку. Десять років тому було цілком нормальним мати окремо камеру та мобільний телефон. Зараз усе змінилось. Прийшов час замінити автомобільні ключі смартфоном», – зазначає Крегер. Учасники опитування також бачать дуже багато переваг у цифровому ключі: 30% опитаних позитивно оцінили можливість деактивації системи онлайн у випадку втрати смартфону. 28% до вподоби ідея використовувати смартфон для дистанційного блокування або розблокування свого авто. Проте фактор зручності має велике значення: 40% опитаних завжди мають біля себе смартфон, а 38% вважають, що з додатком для смартфона їм більше не доведеться непокоїтись про втрату ключів від авто.

The key is in the ignition lock. Black dashboard.

Захист безпровідної та безключової системи доступу від крадіжок

Це цікаво:   Мінекономіки та Mastercard підписали Меморандум про співпрацю в рамках реалізації політики «Зроблено в Україні»

Сьогодні більшість німецьких водіїв блокують чи розблоковують свої автомобілі, використовуючи системи, коди яких можна легко перехопити та маніпулювати. Більшість опитаних (майже дві третини) мають пульти дистанційного керування. Хоча 87% респондентів вважають пульти дистанційного керування безпечними, а 78% мають аналогічну думку стосовно систем безключового доступу, кожен п’ятий став жертвою крадіжки ключа або знає людину, яка має подібний досвід. Для передачі даних Bosch пропонує використовувати замість LF чи UHF технологій смартфон як віртуальний ключ, а Bluetooth – як технологію передачі. Це означає, що сигнал не може бути перехоплений. «Якщо ви блокуєте і розблоковуєте свій автомобіль за допомогою мобільного додатку, ви використовуєте перспективну технологію і отримуєте вигоду не лише від підвищеного рівня безпеки, але й від більш зручної експлуатації», – стверджує Крегер.

** У період з 11 по 18 травня 2019 року інститут дослідження ринку PULS на замовлення Bosch опитав 1046 німецьких водіїв у віці від 18 до 69 років.


Новини IT » Прес-релізи » Дослідження Bosch: дві третини німецьких водіїв вважають ключі від автомобіля незручними для користування

Опубліковано


Останні новини IT: