Huawei запускає проект «Правдиві історії»: технології, які змінюють світ на краще

Huawei запускає проект «Правдиві історії»: технології, які змінюють світ на краще

Huawei, провідна глобальна технологічна компанія, запускає новий проект «Правдиві історії». Ця кампанія покликана показати, як відкритий та спільний підхід до технологій може змінити світ на краще. В основу «Правдивих історій» покладені останні проекти Huawei, що розкривають можливості технологій для позитивних світових змін.

«Huawei використовує технології, щоб побудувати між людьми мости, а не стіни, ― говорить Волтер Цзі (Walter Ji), генеральний директор Huawei Consumer Business Group у регіоні Західної Європи. ― Незважаючи на те, хто ми та звідки, ми віримо, що технології можуть та повинні використовуватися для поліпшення якості життя у всьому світі. Huawei прагне реалізувати це бачення й використовує для цього інновації та в багатьох випадках високоінтелектуальні смартфони компанії».

Huawei запускає кампанію «Правдиві історії» разом зі зворушливим фільмом. У ньому представлені шість проектів Huawei з усього світу та історії-натхнення, що спонукають використовувати передові технології для щоденного покращення рівня життя.

Серед проектів Huawei:

Надихати глухих дітей на читання разом зі StorySign

Huawei створив StorySign у співпраці з Європейським союзом людей з вадами слуху, Британською асоціацією людей з вадами слуху, видавництвом Penguin Books і мультиплікаційною студією Aardman Animations. Це безкоштовний мобільний додаток, що допомагає 32 мільйонам глухих дітей у всьому світі читати за допомогою ШІ та AR. Ці технології перекладають текст певних книжок мовою жестів.

StorySign допомагає оживити казки та улюблені дитячі історії, дозволяючи глухим дітям насолодитися магією читання на рівні зі своїми однолітками. Додаток дуже простий у використанні: достатньо навести камеру мобільного телефона на текст, і віртуальна дівчинка Зірка (Star) почне перекладати текст жестовою мовою. Додаток при цьому також виділяє слово, яке відповідає показаному жесту. 

Це цікаво:   Максимум функцій у мінімальному розмірі: нове покоління модульних програмованих логічних контролерів (ПЛК) XC100 і XC200

Книжки в StorySign стали настільки популярними, що до додатка додано ще 4 видання 13 мовами жестів у Західній Європі та Австралії. Серед них улюблені дитячі книжки ― «Сміливий Макс» (Max the Brave), «Дракон у твоїй книзі» (There’s a Dragon in Your Book) та «Усе про Спота» (All about Spot).

Окрім того, цьогоріч Huawei отримав визнання та підтримку за розвиток StorySign. Додаток зібрав сім нагород на фестивалі креативності «Канські леви» (Cannes Lions Festival of Creativity 2019 Awards). 4 з них ― «золоті леви». Це найбільша кількість премій, що присуджені китайському бренду в Каннах.

Допомогти незрячим побачити емоції

Huawei створив Facing Emotions за підтримки Польської асоціації людей із вадами зору та спільноти незрячих. Це безкоштовний мобільний додаток, що допомагає людям із вадами зору «побачити» емоції завдяки силі звуку. Facing Emotions використовує потужну камеру і ШІ на смартфонах Huawei та сканує обличчя людей, з якими спілкується незрячий. Він розпізнає очі, ніс, рот людини та обробляє дані про них у режимі реального часу. Додаток конвертує цю інформацію та «перекладає» емоції на звуки у смартфоні.

Facing Emotions навчився розрізняти сім емоцій ― гнів, страх, відразу, щастя, сум, здивування, презирство. При розробці додатка Huawei співпрацював зі сліпим композитором Томашом Білекі (Tomasz Bilecki), який допоміг перетворити емоції на звуки. 

З моменту запуску Facing Emotions завантажено понад 1 000 разів у 22 країнах світу.

Захистити тропічні ліси завдяки ШІ

Huawei разом з неприбутковою організацією Rainforest Connect розробив унікальну технологію «прослуховування» лісів. Вона допомагає виявити та боротися із незаконним вирубуванням дерев у Південній Америці, а також захистити певні види тварин, що знаходяться під загрозою вимирання (наприклад, мавпа-павук).

Це цікаво:   Підсумки 2023: рік трансформації

Людині важко інтерпретувати звуки тропічних лісів. Huawei та Rainforest Connect використовували старі смартфони бренда протягом двох років, щоб зібрати різні звуки тропіків та завантажити їх до хмари. Телефони Huawei є частиною систем моніторингу, які розміщуються у лісі. За допомогою сервісів великих даних від Huawei та ШІ звуки тропіків аналізуються в режимі реального часу. Завдяки цій технології місцеві лісники отримують попередження про можливу загрозу для лісів (звуки бензопили або вантажівки) та можуть швидко реагувати на них.

Track AI: використовувати смартфони для боротьби з хворобою

Huawei створив Track AI у співпраці з DIVE Medical. Це інноваційне програмне забезпечення, що контролює та відслідковує погляд дітей для виявлення у них проблем із зором. Додаток покликаний стати зручним інструментом діагностування вад зору у дітей, особливо немовлят, які не можуть розповісти про свої недуги. Track AI не замінить професійну діагностику, але стане швидким та ефективним способом виявити порушення зору.

Інноваційна технологія DIVE контролює та відслідковує погляд, поки пацієнт роздивляється стимули, спеціально розроблені для перевірки різних функцій зору. Зібрані дані обробляються на смартфоні Huawei P30 за допомогою алгоритму Huawei HiAI, який і допомагає виявити індикатори порушення зору. 

Система Track AI базується на можливостях ШІ та була розроблена на основі даних, зібраних у 5 країнах на 3 континентах. За оцінками експертів, це рішення допоможе поліпшити здоров`я 19 млн дітей у всьому світі.

Надати дітям доступ до освіти найкращого рівня

ООН встановила цілі сталого розвитку світу до 2020 року. Huawei вважає, що шлях до їх досягнення починається з освіти. Понад 10 млн дітей у Нігерії віком від 5 до 14 років не ходять до школи. Huawei розробив RuralStar ― рішення, що надає доступ до мобільного зв’язку у сільській місцевості через енергоефективні вежі та спрощені базові станції. Це відкриває учням та вчителям доступ до бездротового інтернету, освітніх інструментів і знань.

Це цікаво:   Відданість LG інноваціям визнана численними нагородами на CES 2024

Інноваційна технологія дозволяє закріпити невеликі станції на вежі, де вони живляться від сонячних батарей. Таким чином RuralStar забезпечує послугами стільникового зв’язку навіть найвіддаленіші школи.


Новини IT » Технології » Huawei запускає проект «Правдиві історії»: технології, які змінюють світ на краще

Опубліковано


Останні новини IT: