Lattelecom змінив назву компанії на Tet

Lattelecom змінив назву компанії на Tet

З 1 квітня 2019 року латвійський IT-інтегратор Lattelecom офіційно змінив назву на SIA (ТОВ) Tet, а з 8 до 17 квітня познайомив з новим брендом і стратегією один з найважливіших експортних ринків – Україну. В рамках Tet Security ROAD SHOW 2019 менеджери компанії відвідали три найбільших міста країни – Дніпро, Харків і Київ.

Всього заходи відвідали понад 150 клієнтів і партнерів, а заключний семінар у Києві відкривали посол Латвії в Україні Юріс Пойканс і виконавчий директор SIA Tet Юріс Гулбіс.

Одна з головних причин, чому Lattelecom вирішив змінити назву і стратегію, пов’язана з тим, що компанія давно вийшла за межі класичної телекомунікаційної галузі та однієї країни – Латвії. Попередня назва вже не відображала суті бізнесу Lattelecom, тому було прийнято рішення змінити її на більш лаконічну – Tet, яка вже була добре відома на латвійському ринку. Два роки тому під цим брендом Lattelecom стартував на ринку електроенергії Латвії, і це стало історією успіху.

«Наш бізнес змінюється, змінюються і клієнти. Класичні телеком-послуги голосові відходять у минуле, тому нам було необхідно трансформувати свій бізнес, щоб зберегти конкурентоспроможність. Ми стали розвивати нові напрями вийшли на ринок електроенергії, почали працювати з розважальним контентом у нас є два власних телеканали, створили інтерактивну платформу Shortcut, яка дуже успішно конкурує на латвійському ринку з Netflix, стали підтримувати стартапи, збільшили свою лінійку IТ-послуг. Тобто з телеком-компанії ми стали компанією технологій і розваг, розповідає виконавчий директор SIA Tet Юріс Гулбіс. Клієнти тепер хочуть мати доступ до своїх послуг у будь-який час і в будь-якому місці, спілкуватися в цифровому середовищі швидко, просто і прямо зараз. Ці люди хочуть бути втягнутими в процеси, у них є власна думка і коментарі для них важлива участь, сприйняття клієнта як окремої особистості, а не маси. Все це ми враховували, розробляючи подальшу бізнес-стратегію і формуючи новий бренд».

Згідно з новою бізнес-стратегією на найближчі три роки, SIA Tet проведе масштабну цифрову трансформацію і буде розвивати діяльність у трьох екосистемах: дім, робота і дані. Для реалізації цих цілей компанія планує збільшити обсяг інвестицій у цифрову трансформацію бізнесу до 12 млн євро. Також одне з найважливіших завдань SIA Tet – збільшення обороту експорту, який уже зараз становить 10%. Основні експортні напрями компанії – це Україна, країни Балтії і Північної Європи, а також Німеччина, де дочірнє підприємство SIA Tet Citrus Solutions веде будівництво оптики.

Це цікаво:   «Хуавей Україна» передала сучасне серверне обладнання університету КПІ

В Україні SIA Tet продовжить розвиток хмарного бізнесу і послуг ЦОД, а також розширить пропозицію з IТ-безпеки і GDPR-консультацій (Загальний регламент щодо захисту даних).

Згідно з даними IDC за 2017 рік, Lattelecom був четвертим найбільшим гравцем на українському ринку ЦОД з 10% ринку, а в 2018 році, за прогнозами самої компанії, вона займала вже 12%.


Новини IT » IT Бізнес » Lattelecom змінив назву компанії на Tet

Опубліковано


Останні новини IT: