З 226 мільйонами євро Tet досягає нових рекордів в обороті та експорті

З 226 мільйонами євро Tet досягає нових рекордів в обороті та експорті

У 2019 оборот латвійської групи Tet (раніше – Lattelecom) зріс на 7%, склавши 226,3 млн євро, і це рекордний показник з 2008 року. Крім того, рекордного в історії показника досяг і оборот експорту компанії – 13% від загального обороту. Про це свідчать консолідовані неаудовані дані групи Tet. У свою чергу, EBIDTA (прибуток від основної діяльності) залишилася на рівні попереднього року. Минулого року підприємство технологій і розваг Tet пережило одну з найбільш масштабних змін, змінивши назву і бренд, розпочавши цифрову трансформацію та інвестуючи в доступність послуг, поліпшення клієнтського досвіду й ефективну діяльність компанії.

У 2019 компанія Tet інвестувала 30 млн євро в розвиток, оборот експорту зріс на третину, склавши 13% від загального обороту, що на 3 процентних пункти більше, ніж у 2018 році. Зростання експорту обумовлене розвитком послуг центрів обробки даних, а також будівництвом оптичної мережі в Німеччині.

«2019 рік продемонстрував, що ми конкуруємо не стільки з місцевими, скільки з міжнародними гравцями. Це лише підтвердило наш підхід дивитися в майбутнє, а не в минуле. Цього року фокус компанії це цифрова трансформація, яка передбачає зміни в підприємстві як з точки зору послуг, внутрішніх і зовнішніх ІТ-систем, бізнес-процесів, так і методів роботи, щоб істотно прискорити обслуговування клієнтів, поліпшити клієнтський досвід та ефективність роботи компанії», – розповідає голова правління Tet Юріс Гулбіс.

Минулого року оборот основних послуг підприємства зберігся на колишньому рівні, збільшився оборот експортних послуг і послуг нових бізнесів. Оборот передачі даних зріс на 5%, зростання на 1% зафіксоване і на насиченому в Латвії ринку послуг інтернету та телебачення.

Удвічі збільшився оборот бізнесу електроенергії, який займає 12% від всього ринку електроенергії. У свою чергу, доходи в будівельному бізнесі зросли на 36% порівняно з показниками Citrus Solutions у 2018 році. Також зростання обороту зазнали і нові бізнес-лінії: рекламні послуги, обслуговування комп’ютерів, центри обробки даних і продаж техніки.

Це цікаво:   Перспективи розвитку ІТ галузі у 2024 році

Оборот бізнесу хмарних послуг збільшився у понад два рази завдяки інтересу як міжнародних клієнтів, в тому числі з України і Прибалтики, так і латвійських компаній. Це пов’язано із загальним поліпшенням розуміння того, що необхідно дбати про безпечне зберігання даних, а також зі зменшенням бар’єрів для зберігання даних за межами своєї компанії. Згідно з прогнозами, очікується і подальше зростання попиту на хмарні послуги в комплекті з ІТ-безпекою, оскільки потреба захисту від витоку даних і кіберінцидентів стає щороку актуальнішою. У зв’язку з цим цього року Tet планує збільшити ємність центрів обробки даних, а також уже зараз клієнтам доступна новітня хмарна платформа TetCloud, максимально проста і зручна у використанні.

У 2019 році розпочало роботу озеро даних Tet, яке дозволяє одночасно узагальнювати і зберігати великі обсяги інформації. Надалі це ж слугуватиме основою для створення нових рішень, наприклад для поліпшення персоналізованого клієнтського досвіду, ефективності роботи підприємства й автоматизації процесів.

Також у 2019 році Tet продовжила розвиток цифрових каналів обслуговування клієнтів, у результаті чого вже 45% з усіх запитів клієнтів обслуговувалися в цифровому форматі: за допомогою чат-бота Анете, в чаті з оператором і електронною поштою. Чат-бот Анете зараз відповідає вже на 81% запитань і володіє 1200 відповідями на понад 80 тисяч варіантів запитань – різних поєднань фраз, виразів і ключових слів. Аби продовжити і поліпшити обслуговування клієнтів, розпочато роботу над новими рішеннями, відомими як перетворення мовлення в текст і навпаки. Перші клієнти з новою послугою ознайомляться вже в першій половині 2020 року.

Якісна мережа – основа стабільного і швидкого інтернету в будь-який час доби

Розвиваючи міждержавну оптичну мережу Baltic Net, Tet продовжила укріплювати позиції підприємства в експорті інтернет-інфраструктури. У 2019 році компанія відкрила особливо потужні оптичні магістралі Рига-Вільнюс і Рига-Стокгольм, які здатні забезпечити передачу даних зі швидкістю 100 Гбіт/с. Подібна швидкість дозволяє за три секунди одночасно завантажити 10 000 фото або 10 000 пісень, або навіть 50 фільмів в якості HD. Таким чином, створену Tet мережу Baltic Net утворюють уже 10 вузлів, поєднуючи Ригу з 8 європейськими містами Таллінном, Вільнюсом, Стокгольмом, Гельсінкі, Каунасом, Франкфуртом, Варшавою і Києвом. У 2019 році Tet продовжила інвестувати в безпеку й ефективність інфраструктури.

Це цікаво:   Кристали в метавсесвіті для порятунку життів. SoftServe створив інтерактивну платформу для збору пожертв на допомогу Україні

До групи Tet входять підприємства: Tet, Citrus Solutions, T2T, Data Experts, Helio Media та Baltijas datoru akadēmija. Tet належать 23% частки SIA Latvijas Mobilais Telefons.

Власниками Tet є АТ Управитель публічними активами Possessor, що належить Латвійській державі, а також Tilts Communications (49%), дочірня компанія данського підприємства Telia Company.


Новини IT » IT Бізнес » З 226 мільйонами євро Tet досягає нових рекордів в обороті та експорті

Опубліковано


Останні новини IT: