Headway увійшов до 50 найкращих стартапів Європи з потенціалом стати «єдинорогом» за два роки

Headway увійшов до 50 найкращих стартапів Європи з потенціалом стати «єдинорогом» за два роки

Українська EdTech компанія Headway потрапила до переліку найкращих стартапів Європи та може досягти капіталізації в $1 млрд (стати «єдинорогом») у найближчі два роки. Відповідне дослідження ринку провела компанія GP Bullhound.

Звіт Titans of Tech відображає стан європейської технологічної екосистеми. Упорядники проаналізували понад 100 європейських стартапів на предмет масштабованості та швидкості зростання, а також опитали 120 інвесторів. На основі одержаних результатів команда сформувала рейтинг 50 стартапів із найбільшим потенціалом досягти капіталізації в $1 млрд у найближчі два роки. Headway знаходиться серед 30 перших стартапів у цьому рейтингу.

«В основі Headway — зростання. Наші продукти допомагають людям в усьому світі розвивати себе та навчатися день за днем протягом життя. Ріст, який за останній рік показала команда попри всі виклики, спричинені війною, — це свідчення неймовірних зусиль та натхнення будувати справжній український стартап-«єдиноріг», — коментує СЕО Headway Антон Павловський.

Список сформували за кількома критеріями — розглядали тільки технологічні бізнеси, що працюють в інтернеті чи створюють програмне забезпечення, зі штаб-квартирою в Європі чи Ізраїлі, засновані не раніше 2000 року, які вже залучали мінімум $20 млн інвестицій або ж оцінюються в понад $400 млн. Зазначають, що більшість бізнесів, які GP Bullhound включала до переліку потенційних «єдинорогів» у 2021 році, уже досягли капіталізації в $1 млрд або перебувають на шляху до цієї позначки.

Окремо упорядники звіту зазначають, що попри повномасштабне вторгнення росії, українська технологічна екосистема залишається стійкою. Так, у 2022 році IT-експорт України зріс на 5%, 77% технологічних бізнесів продовжують працювати з глобальними клієнтами, а 65% компаній не скорочували працівників попри війну.

Це цікаво:   Переваги та можливості реклами в Twitter

Новини IT » IT Бізнес » Headway увійшов до 50 найкращих стартапів Європи з потенціалом стати «єдинорогом» за два роки

Опубліковано


Останні новини IT: