SoftServe розпочинає інтеграцію генеративного ШІ для максимальної продуктивності працівників

SoftServe розпочинає інтеграцію генеративного ШІ для максимальної продуктивності працівників

SoftServe розпочинає інтеграцію інструментів ШІ в реальну роботу команд на клієнтських проектах. Після проведення масштабного внутрішнього дослідження, яке показало можливість генеративного штучного інтелекту підвищувати продуктивність розробницьких команд до 45% та пришвидшувати час розробки проектів на 30%, генШІ інструменти впроваджують в роботу працівників компанії. 

Станом на зараз, технологію генШІ в SoftServe використовують команди на 9-ти пілотних проектах для клієнтів, зокрема для бізнесів з фінансового сектору, промислового виробництва, ритейлу та інших галузей. До нового підходу роботи, команди готувались протягом 1-2 тижнів, для них проводили спеціальні тренінги з користування генШІ інструментами. Тренінги включали аналіз командних процесів, завдань та спеціалізований підбір промптів для забезпечення найкращих результатів. Перші результати демонструють позитивну динаміку. Час розробки програмного забезпечення на проектах вдалось скоротити на 20%, Quality Control – на 25%, Test Automation – на 20%, створення технічної документації – на 17%. 

Серед інструментів, які використовують команди: GitHub Copilot, CodeWhisperer та Duet AI для програмування, ChatGPT, MS Copilot 365 для роботи з текстом, а також NEO Platform, корпоративну веб-платформу на основі ШІ.

В компанії розпочали також розробку генШІ помічників для окремих спеціалізацій – архітектура, бізнес аналіз та тестування. Помічники можуть автоматизувати цілі кластери процесів, які стосуються того чи іншого напрямку. Прикладом такого рішення є помічник для архітекторів програмного забезпечення. ГенШІ асистент допомагає працювати з документацією та стратегуванням проектів, здатен автоматизовувати та вдосконалювати ці процеси – уточнює важливі проектні вимоги, генерує архітектурні рішення, декомпозує роботу, та будує план дій. Інструмент використовує кастомізований GPT та навчений на найкращих практиках індустрії архітектурного дизайну. Таким чином, продуктивність архітекторів у процесі створенні документації підвищується до 30% в середньому.

Генеративний штучний інтелект — революційна ідея, яка може суттєво вплинути на продуктивність різних сфер бізнесу. Наша мета — використати потенціал цієї технології на повну, саме в напрямку продуктивності фахівців на всіх етапах циклу розробки програмного забезпечення. Ми в SoftServe вже розпочали цей процес — від навчання команд, підбору індивідуальних та командних інструментів, консультацій з їх використання на проектах, відстеження результатів, до створення спеціальних пропозицій для клієнтів. Я впевнений, що генеративний ШІ допоможе перевершити всі очікування клієнтів щодо збільшення продуктивності розробницьких команд”, – коментує Дмитро Овчаренко, GenAI Practice Director, SoftServe. 

Це цікаво:   Ефективна реклама в Telegram: як UAMASTER максимізує ваші прибутки

До кінця року в компанії планують масштабувати використання генеративного ШІ до сотні клієнтських проектів, на яких працюватимуть 1000+ фахівців. Водночас, продовжують дослідження нових інструментів та форматів взаємодії із ШІ для подальшої максимізації продуктивності розробницьких команд. 

——-

SoftServe — найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. Понад 11 000 співробітників працюють у більш як 50 офісах, що розміщені від Сан-Франциско до Сингапуру. 

Головні офіси компанії розташовані у Львові та Остіні (США).  Компанія працює над понад 900 активними проєктами для клієнтів у країнах Північної Америки, ЄС, та Азії. Клієнтами SoftServe є такі компанії як IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein, Spillman Technologies та інші. SoftServe є партнером Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure, NVIDIA та інших великих технологічних компаній. 


Новини IT » IT Бізнес » SoftServe розпочинає інтеграцію генеративного ШІ для максимальної продуктивності працівників

Опубліковано


Останні новини IT: