Нові процесори AMD забезпечують високопродуктивні обчислення для індустрії вбудовуваних рішень

Нові процесори AMD забезпечують високопродуктивні обчислення для індустрії вбудовуваних рішень

— Вбудовувані процесори AMD Ryzen™ надають низьке енергоспоживання для пристроїв потужністю 10 Вт або менше —

  • Нові платформи замовників: використання вбудовуваних процесорів AMD розширюється

Компанія AMD (NASDAQ: AMD) оголосила про розширення екосистеми вбудовуваних процесорів AMD Ryzen™: до сімейства приєдналися два нових процесори AMD Ryzen™ Embedded R1000 з низьким енергоспоживанням, що надають замовникам діапазон TDP від 6 до 10 ватів. Компанія AMD також оголосила про нових замовників, які пропонують міні-ПК на базі вбудовуваних процесорів AMD Ryzen, таких як Sapphire, SECO, Simply NUC тощо. 

«Компанія AMD вступає в нову еру високопродуктивних обчислень для індустрії вбудовуваних рішень, — сказав Раджніш Гаур (Rajneesh Gaur), віцепрезидент AMD і генеральний директор напряму Embedded Solutions. — Ми робимо це за допомогою передових технологій для відображення графіки, що забезпечує повний ефект присутності в роздільній здатності 4K, і процесорів AMD Ryzen Embedded. Завдяки новим процесорам Ryzen Embedded R1000 з низьким енергоспоживанням ми тепер пропонуємо доступ до високопродуктивних енергоефективних рішень».

Нові вбудовувані процесори AMD Ryzen 

У квітні 2019 року компанія AMD розширила лінійку процесорів Ryzen Embedded, випустивши вбудовувані процесори AMD Ryzen Embedded R1000 SoC. Процесор Ryzen Embedded R1000 на базі архітектури «Zen» і з графікою Radeon™ Vega забезпечує в 3 рази вищу продуктивність на ват порівняно із вбудовуваним процесором AMD R-серії попереднього покоління, а також у 4 рази вищу продуктивність процесора і графіки на долар, ніж конкурентні рішення.

Сімейство AMD Ryzen Embedded R1000 тепер включає в себе два нових процесори, розроблені для енергоефективних обчислень: Ryzen™ Embedded R1102G і R1305G. Нові процесори масштабуються від 6 до 10 ватів TDP відповідно, а також дають користувачам можливість знизити системні витрати за рахунок меншої кількості модулів пам’яті DIMMS і нижчих вимог до енергоспоживання. Завдяки такому низькому енергоспоживанню нові вбудовувані процесори дозволяють створювати безвентиляторні системи, відкриваючи нові ринки, на яких можуть використовуватися високопродуктивні процесори Ryzen Embedded. Випуск двох нових процесорів заплановано на кінець березня 2020 року.

Це цікаво:   AMD анонсує FSR 3.1 на GDC24 та випускає AMD Software Adrenalin Edition 24.3.1 із підтримкою Dragon’s Dogma 2

Серед рішень замовників, які використовують вбудовувані процесори Ryzen Embedded R1102G і R1305G: масштабована платформа mini-ITX компанії Kontron і новий міні-ПК «Red Oak» компанії Simply NUC, яка пропонує доступні продуктивні рішення з оптимізованим за вартістю набором функцій для своєї лінійки міні-ПК на базі Ryzen Embedded.

Екосистема міні-ПК на базі вбудовуваних процеcорів AMD Ryzen, що зростає

У грудні 2019 року компанія AMD спільно з OEM-партнерами оголосила про створення відкритої екосистеми міні-ПК на базі вбудовуваних процесорів AMD Ryzen, які використовуватимуться в таких областях, як забезпечення роботи цифрових табло і дисплеїв, у корпоративному сегменті та промислових обчисленнях. Цей список розширюється і незабаром включатиме:

  • нові платформи Sapphire 4×4 на базі вбудовуваних процесорів AMD Ryzen: вбудовувані плати BP-FP5 і NP-FP5;
  • нові міні-ПК Post Oak і Red Oak Simply NUC на базі процесорів Ryzen Embedded R1000 і V1000;
  • комплекс міні-ПК на базі вбудовуваних процесорів AMD Ryzen SECO — UDOO BOLT GEAR, який може підтримувати одночасно до 4 екранів з роздільною здатністю 4K і швидкістю 60 кадрів на секунду.

Також компанія OnLogic оголосила про те, що раніше анонсовані міні-ПК на базі вбудовуваних процесорів AMD Ryzen надійшли у продаж. 

Додаткові джерела

  • Дізнайтеся більше про вбудовувані процесори AMD тут 
  • Отримайте більше інформації про міні-ПК на базі вбудовуваних процесорів AMD Ryzen за посиланням  
  • Підписуйтеся на AMD у Facebook
  • Слідкуйте за новинами AMD у Twitter

Новини IT » Hardware » Нові процесори AMD забезпечують високопродуктивні обчислення для індустрії вбудовуваних рішень

Опубліковано


Останні новини IT: