Компанія AMD перевершила цільовий показник шестирічного плану, забезпечивши безпрецедентне 25-кратне поліпшення енергоефективності мобільного процесора

Компанія AMD перевершила цільовий показник шестирічного плану, забезпечивши безпрецедентне 25-кратне поліпшення енергоефективності мобільного процесора

— Набагато перевиконавши показники плану, прийнятого в 2014 році, новий AMD Ryzen™ 7 4800H виявився в 31,7 разу більше енергоефективним, ніж базовий стандарт —

Компанія AMD (NASDAQ: AMD) сьогодні оголосила про те, що перевищила свій амбітний план 25×20, прийнятий у 2014 році та присвячений поліпшенню енергоефективності мобільних процесорів в 25 разів до 2020 року. Новий мобільний процесор AMD Ryzen™ 7 4800H перевищив стандартні показники ефективності 2014 року в 31,7 разу і пропонує лідерські показники та неймовірну ефективність для портативних персональних комп’ютерів. Краща енергоефективність забезпечує користувачів перевагами тривалішого терміну життя батареї, високої продуктивності, зменшених витрат на електроенергію і зниження впливу на екологічну обстановку, спричиненого обчислювальною діяльністю.

«Ми завжди фокусувалися на енергоефективності наших процесорів, але в 2014 році вирішили зробити ще більший акцент на цій можливості, — говорить Марк Пейпермастер (Mark Papermaster), CTO і виконавчий віце-президент Technology and Engineering в AMD. — Наша команда інженерів згуртувалася заради цього виклику і створила план, як ми можемо досягти 25-кратного поліпшення енергоефективності до 2020. Нам вдалося перевищити цей показник, домігшись поліпшення в 31,7 разу, що дозволило створити ігрові та ультратонкі ноутбуки з неперевершеною продуктивністю, графікою і терміном роботи батареї. Я пишаюся роботою колег з інженерного і бізнес-відділу».

Енергоефективність процесорів визначається кількістю робочих операцій на частку використаної енергії. Щоб досягти мети 25х20, AMD зосередила зусилля на створенні інтегрованої і ефективної однокристальної архітектури, систем поліпшеного управління живленням у реальному часі й оптимізації енергоспоживання на рівні кристала. З 2014 до 2020 AMD зменшила середній час обчислення, що припадає на одне завдання, на 80%, попутно знизивши витрату енергії на 84%. Це означає, що якщо переоснастити 50 000 ноутбуків AMD 2014 року обладнанням 2020 року, то можна отримати в п’ять разів більшу обчислювальну продуктивність і скоротити витрату енергії на 84%, що у трьохрічному сервісному циклі дорівнюватиме економії 1,4 мільйона кіловат-годин і 971 000 кілограмів викидів вуглецю або еквівалентно 16 000 дерев, вирощених за 10 років.

Це цікаво:   AMD випускає процесори Siena сімейства AMD EPYC четвертого покоління

Досягнута мета енергоефективності 25х20 не тільки дозволяє забезпечити кращий досвід використання, але і підтверджує лідерство компанії у галузі сталого розвитку. AMD стала першим виробником напівпровідників, який, згідно з ініціативою Науково Обґрунтованих Цілей (Science Based Targets), взяв на себе дійсно обґрунтовані зобов’язання щодо захисту навколишнього середовища, які вважаються досить ефективними, щоб компенсувати вплив індустрії обчислень на зміну клімату.  

«Турбота про нашу планету може йти пліч-о-пліч з розробкою потужних технологій і допомоги в досягненні цілей наших клієнтів, — повідомила Сюзан Мур (Susan Moore), віце-президентка з корпоративної відповідальності та взаємодії з міжнародними органами влади в AMD. — Поліпшення енергоефективності, якого ми домоглися з нашими процесорами для ноутбуків, вплине на світ навколо нас. Щорічні звіти про прогрес та досягнення мети, включаючи перевищення плану з енергоефективності 25х20, — все це відображає нашу ступінь прихильності технологіям сталого розвитку».

Перспектива індустрії

Поліпшення показників і зниження витрати енергії процесором Ryzen 7 4800H перевищило темпи розвитку тренда підвищення енергоефективності, передбаченого законом Кумі, аналогом закону Мура, що описує закономірності, які стосуються поліпшення енергоефективності, в два рази з 2014 до 2020 року.

«Шість років тому компанія AMD кинула сама собі виклик кардинально поліпшити енергоефективність своїх мобільних процесорів у справі, а не на папері, — сказав доктор Джонатан Кумі (Jonathan Koomey), експерт в області енергоефективних обчислень. — Я перевірив дані і можу повідомити, що AMD перевищила показник 25х20, прийнятий в якості плану в 2014 році, за рахунок поліпшеного дизайну, чудової оптимізації та концентрації на енергоефективності. Із процесором, який в 31,7 разу більш енергоефективний, ніж попередник 2014 року, AMD з запасом перевершила очікуваний рівень, розрахований за допомогою закону Мура і виражений законом Кумі».

Це цікаво:   П’ять чудових USB-мікрофонів AMPLITANK K688 та AM8 представлені в Індії: мікрофони професійного рівня для подкастингу, звукозапису, ігор і стрімінгу

«AMD публічно оголосила про сміливу інженерну мету поліпшити енергоефективність процесорів у 25 разів, що багаторазово перевищує середній історичний рівень, і домігшись свого, досягла лідерства в області виробництва мобільних процесорів, — повідомив Кевін Крюел (Kevin Krewell), головний аналітик TIRIAS Research. — План 25х20 зажадав великих змін в архітектурі, дизайні та програмному забезпеченні і не залежав тільки від нововведень у технологічній структурі мікросхем. Досягнення і цієї мети і перевищення показників стало доказом важкої роботи, яку команда AMD проводить, створюючи свої продукти, і це вивело AMD у лідери з виробництва мобільних процесорів».

«Мета AMD щодо поліпшення енергоефективності процесорів ноутбуків у 25 разів до цього року могла здаватися трохи абстрактною й умовною, коли про неї було оголошено шість років тому, — сказав Боб О’Доннел (Bob O’Donnell), президент TECHnalysis Research. — Але, коли вони перевершили цей вражаючий показник, все стало набагато більш значущим. Низька витрата енергії ще ніколи не була такою важливою для планети, і здатність компанії досягти своєї мети попутно з високими показниками продуктивності процесора стала відображенням лідерського та інженерного рівня, який їм вдалося підкорити».


Новини IT » Hardware » Компанія AMD перевершила цільовий показник шестирічного плану, забезпечивши безпрецедентне 25-кратне поліпшення енергоефективності мобільного процесора

Опубліковано


Останні новини IT: