Фонд AMD COVID-19 HPC забезпечить ще 18 установ п`ятьма петафлопсами обчислювальної потужності для допомоги дослідникам у боротьбі з пандемією COVID-19

Фонд AMD COVID-19 HPC забезпечить ще 18 установ п`ятьма петафлопсами обчислювальної потужності для допомоги дослідникам у боротьбі з пандемією COVID-19

– Високопродуктивні процесори AMD EPYC та графічні процесори Radeon Instinct стануть внеском у дослідження, присвячені COVID-19, у Медичній школі Стенфордського університету, Техаському університеті в Остіні, Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі, Університеті Торонто й інших установах у США, Європі та Індії

Компанія AMD (NASDAQ: AMD) оголошує про другу хвилю пожертв високопродуктивних технологій для надання допомоги у глобальній боротьбі з пандемією COVID-19. Наразі AMD надає високопродуктивні обчислювальні системи або доступ до хмарних кластерів Penguin-On-Demand (POD) на базі процесорів AMD EPYC™ 2-го покоління та AMD Radeon Instinct™ для 21 організації та дослідницьких центрів, які проводять дослідження COVID-19. З урахуванням виділених 12 петафлопсів загальної обчислювальної потужності, сукупна обчислювальна потужність, надана фондом AMD COVID-19 HPC, увійде до числа найшвидших суперкомп’ютерів у світі згідно з останнім рейтингом Top500.

«AMD пишається співпрацею з провідними світовими дослідницькими інститутами, яка дозволяє використовувати міць високопродуктивних обчислювальних технологій для боротьби з пандемією коронавірусу, – сказав Марк Пейпермастер, виконавчий віцепрезидент і технічний директор AMD. – Безоплатне надання процесорів AMD EPYC та Radeon Instinct допоможе дослідникам не лише поглибити своє розуміння COVID-19, а й поліпшити нашу здатність реагувати на майбутні потенційні загрози для глобальної охорони здоров’я».

Фонд AMD COVID-19 HPC був створений, щоб забезпечити дослідницькі установи обчислювальними ресурсами для прискорення медичних досліджень COVID-19 та інших захворювань. Окрім пожертв у розмірі $15 млн на високопродуктивні обчислювальні системи, AMD надала технології й технічні ресурси, аби майже вдвічі перевершити систему «Корона» в Ліверморській національній лабораторії ім. Е.Лоуренса, яка використовується з метою забезпечення додаткових обчислювальних потужностей для молекулярного моделювання на підтримку дослідження COVID-19.

Очікується, що друга хвиля «благодійних» обчислювальних потужностей від AMD розпочнеться у четвертому кварталі цього року і буде націлена на вирішення низки робочих навантажень, пов’язаних з пандемією, включно з геномікою, розробкою вакцин, вивченням шляхів передачі вірусу та моделювання. Дослідницькі проєкти варіюються від еволюційного моделювання вірусу до розуміння активації вірусного білка-«шипа», яке відбувається до першої взаємодії між коронавірусом і людською клітиною, до великомасштабного моделювання гідродинаміки крапель COVID-19 під час їхнього переміщення повітрям. Щоб максимально збільшити результати дослідження, AMD також ініціює робочу групу для одержувачів допомоги фонду COVID-19 HPC та інженерів AMD для спільного обговорення сфер досліджень і висновків, а також оптимізації апаратного та програмного забезпечення, які можуть прискорити їхню колективну роботу.

Це цікаво:   AMD випускає процесори Siena сімейства AMD EPYC четвертого покоління

Станом на сьогодні фонд AMD COVID-19 HPC безоплатно надав обчислювальні системи або хмарні обчислювальні потужності Кембриджському університету, Університету Карнегі-Меллон, GENCI / Французькому національному агентству високопродуктивних обчислень, Дитячій лікарні Гарварду, Центру високопродуктивних обчислень (HLRS) / Університету Штутгарту, Массачусетському технологічному інституту, Нью-Йоркському університету, Інституту четвертої парадигми CSIR в Індії, Суперкомп’ютерному центру імені Лейбніца (LRZ), Університету Райса, Медичній школі Стенфордського університету, Техаському державному університету, Університету Британської Колумбії, Техаському університету в Остіні, Каліфорнійському університету в Лос-Анджелесі, Університету Арканзасу, Університету Торонто, Університету Тренто, Університету Вермонту, Університету Співдружності Вірджинії та Вашингтонському університету.

Підтримка отримувачів фонду AMD COVID-19 HPC

Медична школа Стенфордського університету

«Ми дуже вдячні за те, що AMD надала нам високопродуктивні сервери. Різноманіття шляхів еволюції COVID-19 у різних частинах світу викликає чимало невідкладних політично значущих питань, – сказав д-р Джеремі Ґолдхабер-Фіберт, доцент медицини в Stanford Health Policy. – Обчислювальна потужність, яку надає AMD, дозволяє нашій команді спробувати відповісти на такі запитання швидше, глибше і в більшій кількості регіонів».

Каліфорнійський університет у Лос-Анджелесі

«Каліфорнійський університет у Лос-Анджелесі вдячний AMD за щедрий подарунок, який здійснить значний вплив на наші дослідження, – сказав Тодд Йейтс, професор біохімії та директор Інституту геноміки і протеоміки UCLA-DOE. – У нас є численні дослідницькі групи, що працюють над різними аспектами проблеми COVID19, від епідеміології до молекулярних досліджень, спрямованих на розробку терапевтичних препаратів і вакцин. Чимало з цих досліджень обмежені обчислювальними потребами. Цей новий приплив потужності надасть Університету і AMD можливість спільно використовувати свої процесорні технології у нових областях обчислювальних досліджень».

Техаський університет в Остіні

«Центральні та графічні процесори AMD дозволять нашим дослідникам розширити сферу своєї роботи з COVID-19, а також допоможуть їм значно підвищити оперативність, – сказала тимчасовий віцепрезидент Техаського університету з досліджень Елісон Р. Престон. – Це включає в себе все: від виявлення мутацій вірусного білка, що може допомогти поліпшити вакцини, до використання технології машинного навчання для вивчення тяжкості захворювання COVID у пацієнтів різного віку, від новонароджених до людей похилого віку».

Це цікаво:   Нове дослідження показує, чому безпека є необхідною для цифрової трансформації FSI-бізнесів

Університет Торонто

«Це нове співробітництво має вирішальне значення для допомоги Університету Торонто в прискоренні досліджень COVID-19 та розробці інновацій, які послаблять вплив пандемії на співтовариства, – сказав Алекс Міхайлідіс, заступник віцепрезидента з Міжнародного партнерства. – Отримання передових обчислювальних ресурсів дозволить Університету Торонто і нашим дочірнім лікарням розширити нашу поточну інфраструктуру та запустити SciNet4Health, платформу, яка може безпечно обробляти великі набори даних приватної медичної інформації, щоб сприяти розробці методів лікування і вакцин, а також виявленню мутацій вірусу. Ця пожертва робить нас на крок ближчими до охорони здоров’я майбутнього».

Партнери Екосистеми AMD

AMD продовжує співпрацювати з відомою у сфері високопродуктивних обчислень та штучного інтелекту компанією Penguin Computing®, підрозділом SMART Global Holdings, Inc. (NASDAQ: SGH), щоб визначати, створювати і поставляти локальні системи та кластери POD Penguin Computing на базі компанії AMD. Підтримка POD Penguin Computing розміщена в просторі центру обробки даних, наданому DataBank. Gigabyte™, Nvidia Networking та інші компанії також надають підтримку фонду AMD HPC.

«Компанія Penguin Computing з гордістю оголошує, що перший петафлопс обчислювальної потужності в нашому центрі обробки даних тепер онлайн і доступний дослідникам для розвитку вивчення пандемії, що допоможе знайти нові способи боротьби з COVID-19. Ми сподіваємося й надалі надавати підтримку компанії AMD та останній хвилі університетів і лабораторій, даючи можливість брати участь у цьому глобальному проєкті за допомогою додатків і знань Penguin Computing у сфері технологій», – сказав Сід Майр, президент Penguin Computing Inc.

Gigabyte поставляє свої обчислювальні вузли G291-Z20 для обчислювальних кластерів Penguin, побудованих на базі одного 48-ядерного процесора AMD EPYC 7642 у парі з вісьмома прискорювачами Radeon Instinct™ MI50 GPU. Вузли керування системою R182-Z91, також від Gigabyte, використовують по два 16-ядерні процесори AMD EPYC 7302.

Це цікаво:   AMD забезпечує роботу найбільшого у світі суперкомп’ютера для промислових хімічних досліджень

Допоміжні ресурси

• Реліз про пожертву до Массачусетського технологічного інституту, Нью-Йоркського університету та Університету Райса

Відеозвернення від президента та генерального директора AMD Лізи Су

• Відповідь AMD на COVID-19

Про AMD

Протягом більше ніж 50 років компанія AMD є рушійною силою інновацій в області високопродуктивних обчислень, графічних технологій і візуалізації — основоположних елементів у геймінгу, імерсивних платформах і дата-центрах. Сотні мільйонів користувачів, компанії зі списку Fortune 500, а також провідні науково-дослідницькі центри щодня покладаються на технології AMD у житті, роботі та відпочинку. Співробітники AMD у всьому світі зосереджені на створенні чудових продуктів, які розширюють межі можливого. Для отримання додаткової інформації про те, як AMD дає можливість вирішувати завдання сьогодні та надихає звершення завтрашнього дня, відвідайте сайт AMD (NASDAQ: AMD), а також блог, сторінки у Facebook і Twitter.


Новини IT » Hardware » Фонд AMD COVID-19 HPC забезпечить ще 18 установ п`ятьма петафлопсами обчислювальної потужності для допомоги дослідникам у боротьбі з пандемією COVID-19

Опубліковано


Останні новини IT: