AMD випускає перші мобільні процесори для Chromebook на базі архітектури «Zen» для прискореного перегляду вебсторінок, підвищеної робочої продуктивності та поліпшення багатозадачності

AMD випускає перші мобільні процесори для Chromebook на базі архітектури «Zen» для прискореного перегляду вебсторінок, підвищеної робочої продуктивності та поліпшення багатозадачності

 Acer, ASUS, HP і Lenovo мають намір впровадити широкий спектр систем від початкового до преміумрівнів, виводячи на ринок Chromebook відзначену нагородами архітектуру «Zen».

Компанія AMD (NASDAQ: AMD) оголосила про випуск перших мобільних процесорів AMD Ryzen™ і новітніх мобільних процесорів AMD Athlon™ для платформ Chromebook, які забезпечують до 178% швидший перегляд вебсторінок порівняно з попереднім поколінням. Розроблена в співробітництві з Google, лінійка мобільних процесорів AMD Ryzen та Athlon 3000 C-серії представляє перші в світі Chromebook на базі архітектури «Zen» із системами від Acer, ASUS, HP і Lenovo, запланованими до запуску в 4 кварталі 2020 року. Мобільні процесори AMD Ryzen 3000 C-серії пропонують на 212% кращу продуктивність при багатозадачності та створенні контенту порівняно з попереднім поколінням AMD Chromebook. Завдяки вбудованій графіці AMD Radeon™ Graphics мобільні процесори AMD Ryzen 3000 C-серії включають у себе найпотужнішу графіку, доступну для Chromebook.

«Незалежно від того, чи знаходяться користувачі в Мережі, в автономному режимі, в дорозі або вдома, Chromebook на базі процесорів AMD Ryzen та Athlon забезпечують ефективну роботу процесора, графіки і загальну продуктивність, що необхідні для збереження продуктивності та задоволення високих вимог до дистанційного навчання і віддаленої роботи, ― сказав Саїд Мошкелані (Saeid Moshkelani), старший віцепрезидент і генеральний директор підрозділу Client Compute в AMD. ― Ми раді співпраці з Acer, ASUS, Google, HP і Lenovo, яка дозволить нам значно збільшити кількість Chromebook на базі процесорів AMD і надати більш потужні опції з першою з багатьох систем Chromebook на базі AMD Ryzen».

Мобільні процесори AMD Ryzen та Athlon 3000 C-серії

Побудовані на потужній архітектурі «Zen» з найкращою в своєму класі графікою AMD Radeon, ноутбуки Chromebook на базі AMD працюють зі швидким відгуком під час перегляду вебсторінок, використання декількох програм одночасно або перегляду потокового відео. Мобільні процесори 3000 C дозволяють досягти більш тонких і легких конструкцій Chromebook, які, незважаючи на невеликий розмір, дозволяють вмістити енергоефективний акумулятор з тривалим часом роботи, а також модулі Wi-Fi 6 і Bluetooth 5 для розширення можливостей підключення.

Це цікаво:   Schneider Electric співпрацює з NVIDIA у проєктуванні Штучного інтелекту для Центрів обробки даних

Мобільний процесор AMD Ryzen 7 3700C забезпечує чудову продуктивність для Chromebook:

  • До 251% вища продуктивність графіки порівняно з попереднім поколінням AMD Chromebook.
  • До 104% швидше в робочій продуктивності порівняно з попереднім поколінням AMD Chromebook.
  • До 152% вища продуктивність редагування фотографій порівняно з попереднім поколінням AMD Chromebook.
МОДЕЛЬКІЛ-ТЬ ЯДЕР/ПОТОКОВTDP(Вт)ПІДВИЩЕНА/ БАЗОВА ЧАСТОТА (GHz)КІЛ-ТЬ ЯДЕР GPU КЕШ-ПАМ’ЯТЬ  (Mb)
AMD Ryzen™ 7 3700C4C/8T15WUp to 4.0 / 2.3 GHz106 MB
AMD Ryzen™ 5 3500C4C/8T15WUp to 3.7 / 2.1 GHz86 MB
AMD Ryzen™ 3 3250C2C/4T15WUp to 3.5 / 2.6 GHz35 MB
AMD Athlon™ Gold 3150C2C/4T15WUp to 3.3 / 2.4 GHz35 MB
AMD Athlon™ Silver 3050C2C/2T15WUp to 3.2 / 2.3 GHz25 MB

Цитати партнерів

Мобільні процесори AMD Ryzen та Athlon 3000 C-серії скоро з’являться в системах від основних OEM-партнерів на споживчому, освітньому та корпоративному ринках.

«Chromebook продовжує залишатися ринком, що швидко зростає, де клієнти шукають привабливий дизайн і першокласні можливості для роботи, навчання та ігор з Chrome OS, ― говорить Джон Соломон (John Solomon), віцепрезидент Chrome OS у Google. ― Наше партнерство з AMD поряд з безпрецедентною пропозицією Chromebook на базі процесорів Ryzen надає споживачам і компаніям ще ширший вибір доступних за ціною конструкцій Chromebook, які забезпечують блискавичну швидкість підключення, тривалий час роботи акумулятора і можливість працювати при багатозадачних робочих навантаженнях».

«Компанія Acer продовжує свою історію лідерства та інновацій на ринку Chromebook, використовуючи нові процесори AMD Ryzen та Athlon 3000 серії C у нашій майбутній лінійці продуктів, які дадуть клієнтам те, що їм потрібно, щоб досягти успіху в школі, на роботі та вдома, ― сказав Джеймс Лін (James Lin), генеральний директор підрозділу з виробництва ноутбуків та IT-продуктів Acer Inc. ― Наші нові Acer Chromebook на базі AMD забезпечать підвищений рівень потужності, графічної продуктивності, ефективності та швидший відгук, що дозволить нашим клієнтам вирішувати складні завдання і використовувати переваги асортименту додатків і розширень, що збільшується, в екосистемі Chrome».

Це цікаво:   AMD анонсує FSR 3.1 на GDC24 та випускає AMD Software Adrenalin Edition 24.3.1 із підтримкою Dragon’s Dogma 2

«Сучасним співробітникам потрібні потужні, безпечні та прості у використанні хмарні пристрої, щоб адаптуватися до нових реалій роботи вдома або в офісі, ― сказав Енді Роудс (Andy Rhodes), керівник підрозділу персональних комерційних систем компанії HP Inc. ― Ми пишаємося співпрацею з AMD, у рамках якої ми пропонуємо бізнес-користувачам передові функції безпеки й управління Chrome Enterprise для захисту кінцевих точок і уніфікації керованості. Оснащений новітнім процесором AMD Ryzen, новий Chromebook Enterprise від HP Pro c645 має вражаючу потужність, безпеку і керованість корпоративного рівня, а також безшовні інструменти для спільної роботи, що дозволяють задовольнити потреби в продуктивності бізнес-користувачів по всьому світу».

«Розроблені з урахуванням вимог до ноутбуків, що зростають, системи Lenovo на базі процесорів AMD балансуватимуть між вражаючою продуктивністю і портативністю, дозволяючи користувачам виконувати завдання віддалено і в русі, ― сказав Джеррі Парадайз (Jerry Paradise), віцепрезидент з комерційного портфеля, ПК і інтелектуальних пристроїв Lenovo. ― Разом з такими партнерами, як AMD, ми можемо запропонувати клієнтам швидкий і продуктивний користувацький досвід у потужних і портативних ноутбуках».

Ресурси, що підтримують


Новини IT » Hardware » AMD випускає перші мобільні процесори для Chromebook на базі архітектури «Zen» для прискореного перегляду вебсторінок, підвищеної робочої продуктивності та поліпшення багатозадачності

Опубліковано


Останні новини IT: