IBM і AMD оголошують про укладання угоди про спільну розробку, спрямовану на розвиток конфіденційних обчислювальних систем для хмарних обчислень і прискорення роботи штучного інтелекту

IBM і AMD оголошують про укладання угоди про спільну розробку, спрямовану на розвиток конфіденційних обчислювальних систем для хмарних обчислень і прискорення роботи штучного інтелекту

Нове співробітництво також спиратиметься на відкриті програмні екосистеми для ШІ та прискорене робоче навантаження у хмарі

Компанії IBM (NYSE: IBM) і AMD (NASDAQ: AMD) оголосили про укладення багаторічної угоди про спільний розвиток з метою розширення та збільшення пропозицій обох компаній в області безпеки і штучного інтелекту (ШІ). Угода про спільну розробку розширить цю концепцію, ґрунтуючись на відкритому програмному забезпеченні, стандартах і системних архітектурах для управління Конфіденційними обчисленнями в гібридних хмарних середовищах і підтримки широкого спектра прискорювачів для високопродуктивних обчислень (HPC), а також критичних можливостей для підприємств, таких як віртуалізація і шифрування.

18104487-A_AMD_EPYC_3D_LOGO_8K.tif

«Відданість AMD технологічним інноваціям узгоджується з нашою місією з розробки та прискорення впровадження гібридної хмари для забезпечення зв’язку, безпеки та функціонування нашого цифрового світу, — сказав Даріо Ґіл (Dario Gil), директор IBM Research. — IBM орієнтована на те, щоб надати нашим клієнтам вибір, гнучкість і безпеку в наших гібридних хмарних пропозиціях за рахунок передових досліджень, розробки і масштабування нових технологій».

«Ця угода між AMD і IBM виконує давнє зобов’язання співпрацювати з лідерами галузі, — сказав Марк Пейпермастер (Mark Papermaster), виконавчий віцепрезидент і технічний директор AMD. — AMD із задоволенням продовжує активно співпрацювати з IBM щодо ШІ, прискорюючи робочі навантаження центрів обробки даних і підвищуючи рівень безпеки у хмарі».

Для багатьох компаній захист високочутливих даних усе ще залишається проблемою: кібербезпека наразі є головним бар’єром для впровадження, а також головним критерієм при виборі «хмарних» провайдерів, згідно з даними IBM’s Institute for Business value.

На думку Gartner, Конфіденційні обчислення потенційно усувають бар’єр, який залишився на шляху впровадження гібридної «хмари» для суворо регульованих підприємств або будь-яких організацій, стурбованих несанкціонованим доступом третіх осіб до даних, що використовуються в загальнодоступній «хмарі».

Це цікаво:   AMD забезпечує роботу найбільшого у світі суперкомп’ютера для промислових хімічних досліджень

Конфіденційні обчислення (Confidential Computing) — це технологія, яка реалізується апаратним забезпеченням і дозволяє шифрувати дані, пов’язані з віртуальною машиною (ВМ), що працює, в тому числі під час виконання робочих навантажень. Ця можливість допомагає запобігти доступу потенційних зловмисників і порушників до конфіденційної інформації навіть у разі злому. Конфіденційні обчислення для гібридної хмари розкривають нові можливості впровадження гібридних хмарних обчислень на підприємствах, особливо в таких регульованих галузях, як фінанси, охорона здоров’я і страхування. Наразі здійснюється взаємодія між дослідниками AMD і IBM зі спільних розробок у рамках угоди.

Для того щоб дізнатися більше про рішення AMD, перейдіть за посиланням: AMD.com.

Для отримання додаткової інформації про дослідження IBM Hybrid Cloud ви можете відвідати сайт: https://www.research.ibm.com/hybrid-cloud/.


Новини IT » Hardware » IBM і AMD оголошують про укладання угоди про спільну розробку, спрямовану на розвиток конфіденційних обчислювальних систем для хмарних обчислень і прискорення роботи штучного інтелекту

Опубліковано


Останні новини IT: