Процесори серії AMD EPYC™ 7003 задають новий стандарт високопродуктивних серверних процесорів

Новий процесор AMD EPYC забезпечує лідерство у продуктивності ядер на сокет і найкращу продуктивність ядра з новими «Zen 3» ядрами і сучасними функціями безпеки.

Партнери, включаючи AWS, Cisco, Dell Technologies, Google Cloud, HPE, Lenovo, Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure та Tencent Cloud, розширять екосистему процесорів EPYC до очікуваних 400 хмарних інстансів і 100 нових OEM-платформ до кінця 2021 року.

Під час цифрового запуску компанія AMD (NASDAQ: AMD) анонсувала вихід нових процесорів серії AMD EPYC™ 7003, включно з AMD EPYC 7763, найбільш високопродуктивного серверного процесора у світі. Нові процесори EPYC серії 7003 дозволяють, хмарним, корпоративним і тим, що потребують високої продуктивності, користувачам робити більше та швидше. Збільшивши на 19% кількість виконуваних інструкцій за такт, вони забезпечують найвищу продуктивність будь-якого серверного процесора.

«Із запуском процесорів AMD EPYC 3-го покоління ми раді представити найшвидший серверний процесор у світі. Нові процесори дозволять нашим клієнтам вирішувати найскладніші сучасні ІТ-завдання, а нам — зміцнити лідерство в області дата-центрів, продовжуючи розширювати екосистему наших технологічних рішень», — заявив Форрест Норрод, старший віцепрезидент і генеральний менеджер бізнес-групи ЦОД та вбудовуваних рішень. — За допомогою наших новітніх серверних процесорів AMD ми не тільки подвоїли продуктивність порівняно з конкурентами в області HPC, хмарних і корпоративних робочих навантажень, але й завдяки прискорювачам обчислень AMD Instinct подолали exascale-бар’єр суперкомп’ютерів, дозволивши клієнтам вирішувати раніше не доступні технологічні завдання».

Процесори AMD EPYC, що живлять сучасні дата-центри

Доступні вже зараз процесори AMD EPYC серії 7003 мають до 64 ядер «Zen 3» на процесор, представляючи новий рівень кеш-пам’яті для кожного ядра та підключення PCIe® 4, а також найкращу в своєму класі пропускну спроможність пам’яті, заявленої у процесорах серії EPYC 7002. Процесори AMD EPYC 3-го покоління також мають сучасні функції безпеки, включаючи AMD Infinity Guard і нову функцію, що називається Secure Encrypted Virtualization — Secure Nested Paging (SEV-SNP). SEV-SNP додає до наявних функцій SEV на процесорах EPYC потужні можливості захисту цілісності пам’яті і шляхом створення ізольованого середовища виконання допомагає запобігти шкідливим атакам гіпервізора. Детальніше про нові функції AMD EPYC 3-го покоління ви можете прочитати тут. 

Це цікаво:   AMD придбає Silo для розширення корпоративних ШІ-рішень по всьому світу

Усі ці функції і можливості прискорюють досягнення цілей і поліпшують бізнес-результати для HPC, хмарних і корпоративних клієнтів.

  • Для користувачів HPC, які виконують велику кількість симуляцій одночасно і використовують масив даних або складні моделі, що вимагають максимальної пропускної спроможності обчислювальних можливостей, процесори AMD EPYC 7003 забезпечують швидший час виявлення з більшою продуктивністю введення-виведення і пропускною спроможністю пам’яті, а потужні ядра «Zen 3» до двох разів збільшують продуктивність робочих навантажень HPC порівняно з конкурентами.
  • Для хмарних провайдерів, які цінують наявність обчислювальної щільності і широких функцій безпеки, процесори AMD EPYC 7003 пропонують найвищу щільність ядер, розширені функції безпеки і до двох разів більшу цілочисельну продуктивність порівняно з конкурентами.
  • Для організацій, де продуктивність і час роботи мають вирішальне значення в умовах віддаленого доступу, процесори серії AMD EPYC 7003 вирізняються особливою ефективністю і продуктивністю. Нові процесори збільшують обробку транзакційних баз даних на 19%, поліпшують сортування великих даних Hadoop на 60%, що за співвідношенням ціна/продуктивність на 61% краще, ніж у конкурентів. А крім того, вони пропонують чудову продуктивність для гнучкої гіперконвергентної інфраструктури. Ці рішення допомагають лідерам ІТ швидше конвертувати дані в корисні ідеї.

Партнери, які використовують процесори серії AMD EPYC 7003

Очікується, що екосистема процесорів AMD EPYC значно розшириться до кінця 2021 року: понад 400 хмарних інстансів використовуватимуть усі покоління процесорів EPYC і 100 нових серверних платформ використовуватимуть процесори EPYC 3-го покоління. Рішення на базі процесорів AMD EPYC серії 7003 тепер доступні численним OEM-виробникам, ODM-компаніям, постачальникам хмарних послуг і торговим партнерам по всьому світу.

  • AWS додасть процесори AMD EPYC 7003 до своїх основних лінійок Amazon EC2 наприкінці цього року.
  • Cisco представила нові моделі стійкових серверів Cisco Unified Computing System™ (Cisco UCS®) з процесорами AMD EPYC серії 7003, призначені для підтримки сучасних гібридних хмарних робочих навантажень.
  • Dell Technologies анонсувала повністю новий сервер PowerEdge XE8545 з процесорами AMD EPYC серії 7003. Компанія підтримуватиме нові процесори у своєму портфелі серверів PowerEdge.
  • Google Cloud оголосила, що процесори AMD EPYC серії 7003 будуть використовуватися у новій оптимізованій для обчислень віртуальній машині C2D та анонсувала розширення наявної віртуальної машини загального призначення N2D наприкінці цього року. Конфіденційні обчислення у хмарі Google будуть доступні як на C2D, так і на N2D.
  • HPE оголосила, що подвоїть лінійку рішень на базі процесорів AMD EPYC, використовуючи процесори AMD EPYC серії 7003 у нових серверах HPE ProLiant, системах HPE Apollo, суперкомп`ютерах HPE Cray EX.
  • Lenovo додала десять серверів Lenovo ThinkSystem Server та ThinkAgile HCI, побудованих на процесорах EPYC 3-го покоління, а також встановила понад 25 нових світових рекордів у численних галузевих тестах робочих навантажень.
  • Microsoft Azure оголосила про випуск декількох нових віртуальних машин на базі процесорів AMD EPYC серії 7003. Віртуальні машини Azure HBv3 для додатків HPC доступні вже сьогодні, а віртуальні машини конфіденційних обчислень, котрі використовують усі функції безпеки нових процесорів AMD EPYC 7003, знаходяться у закритому попередньому доступі.
  • Oracle Cloud Infrastructure оголосила, що розширює свої гнучкі рішення щодо віртуальних машин та систем bare metal за допомогою нової платформи E4 на базі процесорів AMD EPYC 3-го покоління.
  • Supermicro представила процесор AMD EPYC 7003 у своїй лінійці Supermicro A+ з одним та двома сокетами, включно із системами Ultra, Twin, SuperBlade®, системами збереження даних та GPU.
  • Tencent Cloud анонсувала новий сервер Tencent Cloud SA3 на базі процесорів AMD EPYC 3-го покоління.
  • VMware оголосила про свій останній випуск VMware vSphere 7, оптимізований під використання можливостей віртуалізації процесорів AMD EPYC. Компанія продовжує підтримувати розширені функції безпеки процесорів, включаючи SEV-ES для додатків на основі віртуальних машин та контейнерних застосунків.
Це цікаво:   AMD анонсує FSR 3.1 на GDC24 та випускає AMD Software Adrenalin Edition 24.3.1 із підтримкою Dragon’s Dogma 2

Для отримання додаткової інформації щодо використання передової продуктивності нових процесорів пропонуємо відвідати сторінку анонсу процесорів AMD EPYC 3-го покоління. А на сторінці пропозицій партнерів AMD EPYC ви можете побачити глобальну партнерську підтримку процесорів.


Новини IT » Hardware » Процесори серії AMD EPYC™ 7003 задають новий стандарт високопродуктивних серверних процесорів

Опубліковано


Останні новини IT: