Epic Games й AMD підвищують продуктивність розробників на дистанційці

Epic Games й AMD підвищують продуктивність розробників на дистанційці

Зі зростанням популярності ігор у Європі геймінг не просто утримує гравців у чотирьох стінах — він змушує розробників створювати нові світи просто в себе вдома. Однак водночас пандемія змусила розробників й інженерів працювати віддалено, і на карту була поставлена продуктивність. Через обмеження комп’ютерної техніки, яка використовується в домашніх умовах, у команд часто залишається менше часу на створення і тестування нових функцій. Завдяки потужнішій технології, яка може йти пліч-о-пліч із глобальними тенденціями, команди здатні сконцентрувати свої час і таланти на більш творчій та цінній роботі.

AMD анонсувала новий кейс спільно з Epic Games — компанією, що створила Fortnite та рушій Unreal Engine 4, який було використано у стрічках The Mandalorian, Star Wars: Rise of Skywalker, HBO’s Game of Thrones і Westworld. Залишаючись на вершині індустрії ігрового дизайну, компанія поєднує творчий талант і стратегічне впровадження технологій, які допомагають командам реалізовувати завдання дистанційно. Саме цього Epic досягла з AMD.

Підвищення продуктивності віддаленої роботи

Компанії Epic Games необхідно було дати можливість інженерам швидко й ефективно працювати з дому під час пандемії, і вона взялася за розгортання робочих станцій Threadripper і Threadripper PRO. Нові процесори Threadripper мають стільки ядер і забезпечують таку швидкість, що інженери й розробники команди змогли працювати над декількома проєктами одночасно — не те, що колись.

«Доки користувачі в офісі економили від 10 до 15 хвилин, — каже Пет Свонсон (Pat Swanson), IT-інженер з Epic Games, — на віддаленій роботі ми економили години. Після цього багато колег були так вражені досягнутими результатами, що придбали процесори Threadripper для своїх домашніх систем». 

Команда Epic повідомляє, що перехід на процесори Threadripper викликав величезний ажіотаж. «У будь-якому ціновому діапазоні ніщо інше не зрівняється з тим, що дозволяє робити процесор Threadripper 3990X, — каже Свонсон. — Я міг би попросити іншого виробника надіслати мені чип за $20 000, але Threadripper все одно або відповідатиме йому, або перевершить його. І справа не в тому, що гроші є бар’єром, а в тому, що співвідношення ціна-якість є більш показовим».

Це цікаво:   AMD випускає процесори Siena сімейства AMD EPYC четвертого покоління

Пришвидшення робочого процесу

Epic Games необхідно було спростити процес компіляції коду й домогтися швидшого часу ітерації та затінення. Можливість швидкої компіляції та ітерацій коду мала вирішальне значення для якості, проте команда просто не могла знайти рішення, яке пропонувало б одночасно високу тактову частоту й високий паралелізм.

Заміна попередніх процесорів робочих станцій на AMD Ryzen Threadripper стала переломним моментом. Для Unreal Engine у тестуванні збірки внутрішнього рушія виконуваних файлів програмного забезпечення процесорам конкурентів знадобилося 46 хвилин і 43 секунди, натомість Threadripper 3970X із 32 ядрами знадобилося усього 15 хвилин і 12 секунд — утричі менше часу.

«Використовуючи Threadripper, ми можемо скомпілювати рушій набагато швидше, ніж раніше, — сказав Нік Пенварден (Nick Penwarden), віцепрезидент з інжинірингу в Epic Games. — Це величезний приріст ефективності для всіх інженерів у команді. Чим менше часу вони витрачають на компіляцію коду, тим більше часу вони можуть витратити на реальну розробку функцій, тестування функціональності та роботу над поліпшенням Unreal Engine».


Новини IT » Hardware » Epic Games й AMD підвищують продуктивність розробників на дистанційці

Опубліковано


Останні новини IT: