Процесори AMD EPYC™ обрані Аргонською національною лабораторією для підготовки до екзафлопсного майбутнього

Процесори AMD EPYC™ обрані Аргонською національною лабораторією для підготовки до екзафлопсного майбутнього

— Новий суперкомп’ютер Polaris оптимізуватиме штучний інтелект, інженерні та наукові проєкти для майбутнього екзафлопсного суперкомп’ютера в Аргонській національній лабораторії —

Компанія AMD (NASDAQ: AMD) оголосила про те, що Аргонська національна лабораторія (Argonne National Laboratory) Міністерства енергетики США (DOE) вибрала процесори AMD EPYC™ для нового суперкомп’ютера під назвою Polaris, який підготує дослідників до роботи на екзафлопсному суперкомп’ютері Argonne під назвою Aurora. Polaris розроблений компанією Hewlett Packard Enterprise (HPE) і використовуватиме процесори EPYC 2-го покоління, а потім перейде на процесори AMD EPYC 3-го покоління. Суперкомп’ютер дозволить вченим і розробникам тестувати й оптимізувати як програмні коди, так і додатки для вирішення цілої низки завдань штучного інтелекту, інженерних і наукових проєктів.

«Серверні процесори AMD EPYC продовжують залишатися провідним вибором для сучасних HPC-досліджень. Вони забезпечують продуктивність і можливості, необхідні для вирішення складних проблем, які вирішуватимуться за допомогою передекзафлопсних і екзафлопсних обчислень, повідомив Форрест Норрод, старший віцепрезидент і генеральний менеджер підрозділу Datacenter and Embedded Solutions Business Group, AMD. Ми дуже пишаємося тим, що підтримуємо Аргонську національну лабораторію і її найважливіші дослідження в таких областях, як низьковуглецеві технології, медичні дослідження, астрономія, сонячна енергетика тощо. Завдяки цим дослідженням ми наближаємося до епохи екзафлопсних обчислень».

Polaris використовуватиме процесори AMD EPYC 7532 і EPYC 7543, а також графічні процесори NVIDIA® A100 Tensor Core для забезпечення пікової продуктивності обчислень із подвійною точністю приблизно 44 петафлопси. Ця продуктивність у 4 рази вища, ніж у наявних суперкомп’ютерів Аргонської національної лабораторії.

Спочатку Polaris використовуватиметься дослідними групами, які беруть участь у таких ініціативах, як Exascale Computing Project Міністерства енергетики США та програми ALCF’s Early Science Program. Спільноти користувачів у рамках проєкту Exascale Computing Project також використовуватимуть Polaris для того, щоб оптимізувати інженерні завдання для майбутнього екзафлопсного суперкомп’ютера лабораторії. Суперкомп’ютеру буде доступне масштабування комбінованих систем на базі CPU і GPU, а також інтеграція робочих процесів, що поєднують моделювання, симуляцію, штучний інтелект та інші компоненти, які потребують великих обсягів даних.

Це цікаво:   Audio-Technica ATH-M50xBT: ці навушники за $200 рекомендовані аудіоекспертами, і я розумію чому

Постачання та встановлення суперкомп’ютера Polaris заплановані на серпень 2021 року, а використання почнеться на початку 2022 року. Більш широка спільнота HPC отримає доступ до системи навесні 2022 року для підготовки робочих навантажень для наступного покоління HPC-ресурсів Міністерства енергетики США.

Додаткові ресурси


Новини IT » Hardware » Процесори AMD EPYC™ обрані Аргонською національною лабораторією для підготовки до екзафлопсного майбутнього

Опубліковано


Останні новини IT: