Northern Data і AMD розширюють доступ до штучного інтелекту й машинного навчання для малого та середнього бізнесу

Northern Data і AMD розширюють доступ до штучного інтелекту й машинного навчання для малого та середнього бізнесу

Європейська компанія Northern Data готова конкурувати з американськими компаніями, які займають провідні позиції на ринку високопродуктивних центрів обробки даних. У новому дослідженні компанія співпрацює з GIGABYTE та AMD. Результати проєкту дозволять підвищити доступність високопродуктивних хмарних послуг у сферах машинного навчання і штучного інтелекту для ширшої аудиторії малого та середнього бізнесу. Ефект пошириться по всій Європі, одночасно допомагаючи зменшити вуглецевий слід підприємств.

Збільшення доступності штучного інтелекту й машинного навчання

Системи високопродуктивних обчислень (HPC) залишаються надто дорогими, в цій сфері домінують американські компанії, які швидко розвиваються. В результаті цих економічних чинників багато європейських підприємств малого та середнього бізнесу не можуть увійти до цієї сфери й втрачають конкурентні переваги перед більшими гравцями. Northern Data побачила цю проблему та поставила перед собою мету запропонувати такі хмарні послуги HPC, як штучний інтелект (ШІ) та машинне навчання (ML), набагато ширшій аудиторії.

Поєднання процесорів AMD EPYC і прискорювачів обчислень AMD Instinct забезпечило чудову масштабованість за низькою ціною. Це дозволило Northern Data вивести на ринок доступні програми для високопродуктивних обчислень для невеликих замовників. Наприклад, компанія Northern Data змогла знизити вартість навчання систем ML за допомогою AMD. Повний цикл навчання може бути набагато більш економічним, ніж раніше: проведення одного експерименту у великого постачальника хмарних послуг обійшлося б у 62 581 грн за курсом Нацбанку України станом на 11 серпня 2021 року (2 339 доларів США), а з AMD вони змогли зробити це за 34 649 грн (1 295 доларів США) — майже вдвічі дешевше.

Компанії, подібні до тих, що працюють у сфері соціальних мереж, все більше покладаються на ШІ та ML. Оскільки такі можливості, як обробка природної мови (NLP), стають дорожчими, Northern Data може дати ШІ-початківцям шанс стати конкурентоспроможними порівняно з великими гравцями, що витрачають мільйони на навчання.

Це цікаво:   AMD випускає процесори Siena сімейства AMD EPYC четвертого покоління

Низький вуглецевий слід, абсолютно нові промислові галузі

Окрім доступної ціни, нижчі енергетичні витрати AMD дозволяють зменшити кількість викидів вуглекислого газу, що сприяє розширенню малого й середнього бізнесу.

AMD INSTINCT MI100 Beautiful Server Shot_5.png.png

«Порівняно з іншими робочими платформами, нам вдалося знизити енергоспоживання приблизно на 30-40% для відповідного робочого навантаження», — повідомляє Мішель Бутуй, генеральний директор Northern Data Software GmbH. Енергоефективність процесорів AMD більш ніж удвічі збільшила обсяг роботи, що виконується на ватт за використання восьми GPU проти одного. Саме вісім GPU можуть бути встановлені на одному сервері з процесором AMD EPYC без втрати пропускної здатності.

Здатність Northern Data створювати дивовижно продуктивні центри обробки даних і швидко розширюватися для роботи великих кластерів GPU означає, що компанія може вийти на нові галузі, які користуються місцевими послугами, що відповідають законам про дані загальної практики для планування і досліджень. Ними є охорона здоров’я, біотехнології, а також медичні технології. 


Новини IT » Hardware » Northern Data і AMD розширюють доступ до штучного інтелекту й машинного навчання для малого та середнього бізнесу

Опубліковано


Останні новини IT: