AMD представляє нові мобільні процесори Ryzen, що поєднують ядро Zen 3 з графікою AMD RDNA 2 у потужному дизайні

AMD представляє нові мобільні процесори Ryzen, що поєднують ядро Zen 3 з графікою AMD RDNA 2 у потужному дизайні

 Процесори Ryzen серії 6000 забезпечують величезний приріст порівняно з минулим поколінням: на 11% вища однопотокова продуктивність, на 28% вища багатопотокова продуктивність і подвійний приріст графічної продуктивності порівняно із серією  Ryzen 5000.

Новий процесор AMD Ryzen 7 5800X3D для настільних ПК з технологією 3D V-Cache підвищує продуктивність у іграх

У межах онлайн-заходу 2022 Product Premiere компанія AMD (NASDAQ: AMD) оголосила про випуск повної лінійки нових процесорів AMD Ryzen™ 6000-ї серії для ноутбуків, у яких нова, високоефективна та надзвичайно потужна архітектура ядер Zen 3+ поєднується з новою графікою на базі архітектури AMD RDNA™ 2. Нові процесори AMD Ryzen 6000-ї серії створені із застосуванням 6-нм технологічного процесу TSMC та забезпечують безпрецедентний рівень продуктивності вбудованої графіки, пропонуючи революційний геймінг у роздільній здатності 1080p в іграх AAA-класу, а також передові функції та чудовий час автономної роботи. AMD також анонсувала новий процесор Ryzen™ 7 5800X3D для настільних ПК з технологією AMD 3D V-Cache™ для ігрової продуктивності елітного рівня, яка перевершує конкурентів, і представила новий процесор Ryzen™ 7000-ї серії на базі архітектури Zen 4 та з новим роз’ємом AMD Socket AM5.

Ryzen 7 5800X3D

«AMD знаходиться у перших рядах інновацій в індустрії ПК, забезпечуючи неперевершений досвід для творців, професіоналів та геймерів, — повідомляє Саїд Мошкелані, старший віцепрезидент і генеральний менеджер клієнтського підрозділу AMD. — Нові процесори AMD Ryzen 6000-ї серії забезпечують чудову ефективність для приголомшливого часу автономної роботи, неперевершену вбудовану графіку та оптимізовану продуктивність, аби надати найліпше, що AMD може запропонувати кожному користувачу ноутбуків».

Процесори AMD Ryzen 6000-ї серії

Усе починається з архітектури Zen, і процесори AMD Ryzen серії 6000 побудовані на оновленому ядрі AMD Zen 3+, оптимізованому для забезпечення приголомшливої продуктивності на ват. Це найшвидші процесори AMD Ryzen, з тактовою частотою до 5 ГГц, в 1,3 рази вищою швидкістю обробки даних та в 2,1 рази швидшою графікою порівняно з процесорами серії 5000.

Ядро Zen 3+ забезпечує потужність та ефективність завдяки новим функціям адаптивного управління живленням, які швидко регулюють продуктивність, та новим станам глибокого сну, які допомагають заощадити електроенергію. У порівнянні з процесорами AMD Ryzen минулого покоління процесори AMD Ryzen серії 6000 можуть споживати на 30% менше енергії під час відеоконференцій. Завдяки цьому досягається неймовірний час автономної роботи: процесори серії Ryzen 6000 забезпечують до 24 годин відтворення фільмів на одній зарядці.

Завдяки восьми високопродуктивним ядрам, кожне з яких здатне виконувати декілька завдань одночасно, забезпечуючи 16 потоків обчислювальної потужності, процесори AMD Ryzen 6000-ї серії забезпечують найвищу продуктивність для ультратонких ноутбуків, збільшуючи на 11% продуктивність в однопотоковому режимі порівняно з попереднім поколінням.

Це цікаво:   Schneider Electric співпрацює з NVIDIA у проєктуванні Штучного інтелекту для Центрів обробки даних

Графіка на базі архітектури AMD RDNA 2

Процесори AMD Ryzen 6000-ї серії також є першими мобільними процесорами із вбудованою графікою на базі архітектури RDNA™ 2. З графічною продуктивністю вдвічі вище, ніж у процесорів минулого покоління, це перша в світі вбудована графіка, здатна плавно відтворювати переважну більшість комп’ютерних ігор у форматі Full HD. Процесори Ryzen 6000-ї серії оснащені абсолютно новим інтегрованим двигуном дисплея, що забезпечує надвисокі роздільні здатності та частоти оновлення. Мобільні процесори AMD Ryzen 6000-ї серії забезпечують до 70% швидший геймінг в іграх AAA-класу порівняно з конкурентами. Підтримуються дисплеї з динамічним HDR, а технологія AMD FreeSync™ забезпечує плавність роботи.

Нова платформа, нові функції

На додаток до продуктивності, ефективності та приголомшливої графіки процесори серії AMD Ryzen 6000 побудовані на абсолютно новій платформі та пропонують найбільш інноваційні технології та функції.

  • Удосконалена пам’ять DDR5 для швидших мобільних обчислень. 
  • Модернізована підтримка периферійних пристроїв з PCIe® 4.0 і USB4®. 
  • ІІ-шумозаглушення для фільтрації фонового шуму. 
  • Потужні рішення Wi-Fi™ 6E завдяки співпраці з Qualcomm та MediaTek.

Процесори AMD Ryzen 6000-ї серії є першими процесорами x86, які повністю підтримують розширені функції безпеки Windows 11 з інтегрованим процесором безпеки Microsoft Pluton, що забезпечує безпечну систему, яка дозволяє реалізувати справжній захист від чипа до хмари. У поєднанні з іншими провідними функціями безпеки від AMD, такими як AMD Secure Processor та AMD Memory Guard, це робить процесори AMD Ryzen 6000-ї серії найбільш інноваційними процесорами x86 у світі.

Продуктова специфікація: мобільні процесори AMD Ryzen 2022 для ноутбуків

На вершині продуктового ряду — процесори AMD Ryzen серії HX, які забезпечують оптимальну продуктивність у тонкому та легкому форм-факторі з неймовірною графічною потужністю. Для звичайних споживачів, яким потрібна продуктивність у дорозі, процесори AMD Ryzen 6000-ї серії U пропонують ідеальне поєднання продуктивності та ефективності.

Оновлена лінійка мобільних процесорів AMD Ryzen 5000 серії, яка підвищує продуктивність завдяки використанню процесорної технології Zen 3, також стане доступною у 2022 році.

Це цікаво:   AMD анонсує мобільні процесори серії Ryzen PRO 7040 для бізнесу

Очікується, що перші ноутбуки на базі процесорів AMD Ryzen 6000-ї серії будуть доступні провідним OEM-партнерам, таким як Asus, Dell та HP, починаючи з лютого 2022 року. Протягом року AMD очікує на широку доступність понад 200 моделей споживчих і комерційних ноутбуків на базі процесорів Ryzen 2022 року.

Процесори AMD Ryzen PRO 6000-ї серії

Процесори AMD Ryzen 6000 серії PRO, які також з’являться на початку 2022 року, продовжать розвивати обширну лінійку перших рішень, надаючи нові функції та технології, що забезпечують кращий досвід на преміальних платформах. Створені на базі архітектури AMD Zen 3+ та 6-нм техпроцесу, процесори AMD Ryzen з технологією PRO пропонують набір функцій безпеки, засоби управління, а також стабільність і надійність корпоративного рівня, що потрібні підприємствам та особам, які ухвалюють рішення у сфері ІТ.

Спільно з AMD навесні цього року Lenovo представить покупцям новий ThinkPad Z, ультрапреміальний бізнес-ноутбук із процесорами AMD Ryzen 6000 серії PRO. Lenovo та AMD співпрацюють, щоб забезпечити передовий дизайн платформи, безперебійну продуктивність аудіо і відео, максимальний відгук, покращені функції безпеки від Microsoft Pluton security processor та Lenovo ThinkShield, а також чудовий досвід спільної роботи.

Десктопний процесор AMD Ryzen 7 5800X3D з технологією AMD 3D V-Cache

AMD також оголосила про оновлення відзначених нагородами процесорів AMD Ryzen™ серії 5000 для настільних ПК, представляючи перші процесори AMD Ryzen із технологією AMD 3D V-Cache™ для забезпечення неймовірних ігрових можливостей. Процесор Ryzen 7 5800X3D для настільних ПК, створений на базі архітектури ядра Zen 3, є найшвидшим у світі ігровим процесором, забезпечуючи у середньому на 5% вищу швидкість гри у роздільній здатності 1080p в обраних іграх порівняно з конкурентами.

Специфікація продукту: AMD Ryzen 7 5800X3D

Модель
Кіл-сть ядер/потоківЧастота посилення2 Кеш (L2+L3)  TDP  
AMD Ryzen 7 5800X3D 8 /16До 4.5 ГГц100 Мбайт105 Ват

AMD Ryzen 7 5800X3D буде доступний для сокета AM4 ближче до весни 2022 року.

Ядро Zen 4 та сокет AM5

Компанія AMD попередньо показала процесори серії Ryzen 7000, які будуть засновані на 5-нм архітектурі ядра Zen 4 та надійдуть до продажу у другій половині 2022 року. Крім процесорів Ryzen на архітектурі Zen 4, компанія AMD також представить абсолютно новий сокет AM5.

Це цікаво:   AMD дарує гру Starfield при купівлі відеокарт Radeon і процесорів Ryzen

Підтримка партнерів

«Співпраця Acer з AMD дозволяє нам продовжувати розширювати межі для геймерів, — сказав Джеймс Лін, генеральний менеджер з ноутбуків, підрозділ IT-продуктів, Acer Inc. — Доповнення наших систем новітніми процесорними технологіями покращує ігровий процес, надаючи користувачам продуктивність, необхідну для гри та перемоги».

«Ми раді оснастити наші ноутбуки новими процесорами AMD Ryzen, які забезпечать геймерам неймовірні візуальні ефекти і виняткову продуктивність, — сказав Шон Єн, директор з управління продуктами ігрового підрозділу ASUS. — Завдяки нашій співпраці з AMD ASUS прагне запропонувати винятковий користувацький досвід і переосмислити високопродуктивні мобільні ігри».

«Завдяки співпраці з AMD ми вирушили в дорогу, щоб просунуті ігрові ПК вперед в інноваціях. Кінцевим результатом став ноутбук Alienware, який визначає категорію і розширює межі продуктивності та інтелектуальних можливостей, — повідомила Вівіан Лієн, віцепрезидентка Alienware. — Завдяки найновішим процесорам AMD Ryzen, якими оснащені наші ноутбуки Alienware m17/m15 R5, включно з найпотужнішим у світі 17-дюймовим ігровим ноутбуком AMD Advantage™, користувачі можуть розраховувати на ігрову продуктивність і потужність, що відповідають вимогам усіх сучасних ігор».

«Наше партнерство з AMD зміцнює наш портфель ПК у всіх сегментах та допомагає нам постійно надавати клієнтам більше можливостей вибору передових інновацій, — повідомляє Лука Россі, президент підрозділу Intelligent Devices Group (IDG), Lenovo. — Враховуючи зростаючу потребу у високоякісній швидкодії на ходу та потужних розважальних можливостях вдома, Lenovo прагне виконати нашу місію — надати розумніші технології для всіх».

«Ми пишаємося нашою тісною співпрацею з AMD для створення пристроїв, які забезпечують більш захопливі можливості відеоконференцій для гібридної роботи, — сказав Енді Родс, керівник глобального підрозділу комерційних систем та дисплеїв HP Inc. — Завдяки останнім інноваціям у процесорних технологіях люди можуть розраховувати на потужне поєднання продуктивності, тривалого часу автономної роботи та розширених функцій, які допоможуть їм працювати і творити, де б вони не знаходилися».

«Очевидно, що віддалена робота не змусить себе чекати, тому надійна безпека — з будь-якого пристрою по всьому світу — важливіша, ніж будь-коли раніше, — сказав Девід Вестон, директор з безпеки підприємств та ОС Microsoft. — Після тісної співпраці з AMD ми пишаємося тим, що інтегрували процесор безпеки Microsoft Pluton у процесори AMD Ryzen 6000 серії, забезпечивши підвищену безпеку в ядрі нових ПК з Windows 11».


Новини IT » Hardware » AMD представляє нові мобільні процесори Ryzen, що поєднують ядро Zen 3 з графікою AMD RDNA 2 у потужному дизайні

Опубліковано


Останні новини IT: