Думки топ менеджерів AMD

Думки топ менеджерів AMD

Омар Фахрі, директор з компонентного каналу AMD у регіоні EMEA

Омар Фахрі вже понад вісім років працює в компанії AMD. Зараз він обіймає посаду директора з компонентного каналу AMD у регіоні EMEA. Основний обов’язок Омара — управління командою продажів у регіоні EMEA і робота зі збільшення продажів процесорів і відеокарт AMD із партнерами-дистриб’юторами. Ми зустрілися з Омаром, щоб обговорити минулі 18 місяців, поточні пріоритети бізнесу та його плани на майбутнє.

Які пріоритети AMD на решту 2021-го і на початок 2022 року?

Для контексту: нашим пріоритетом в 2020 році було зміцнення AMD в ігровому бізнесі. Ринок уже розширювався, і це було чудово, але ми хотіли домогтися більшої частки на ринку в цілому, й особливо у преміальному сегменті.

Саме тому компанія AMD випустила процесори для настільних ПК AMD Ryzen™ 5000-ї серії. Ця лінійка націлена на ринок високопродуктивних ПК, а також на геймерський сегмент. Процесори Ryzen 5000-ї серії є найшвидшими процесорами для ігор на ринку. Ця технологічна перевага полегшує нам завдання з активного просування AMD на ринку.

У 2020 році ми також зосередилися на нашій стратегії ААА. Ця стратегія передбачає роботу з нашими партнерами з системної інтеграції для виведення на ринок систем із відеокартами AMD, процесорами AMD і програмним забезпеченням AMD. AMD — єдина компанія у світі, яка володіє технологіями високопродуктивних обчислень і високопродуктивної графіки. Крім того, у компанії є досвід їх об’єднання в різні рішення для клієнтів на ринках центрів обробки даних, ПК та ігор.

Ще одним важливим пріоритетом на 2021 рік є ринок робочих станцій, а процесори AMD Ryzen™ Threadripper™ і Threadripper™ Pro — це вінець діяльності AMD у цьому сегменті. Ми впевнені, що зможемо значно поліпшити якість користувацького досвіду в цій галузі. У дизайні цих процесорів були враховані інтереси творців контенту, розробників та ентузіастів від світу ПК. Різні моделі процесорів AMD Ryzen™ Threadripper™ Pro зміцнюють лідерські позиції на ринку, тому що вони мають посилену безпеку і керованість корпоративного рівня.

Тому нашими пріоритетами на решту 2021 року є геймерський сегмент, системна інтеграція AAA і тісна співпраця з нашими партнерами, чи то споживчий сектор, комерційний сегмент SMB і настільні ПК, чи то робочі станції HEDT-сегмента. Зараз, як ніколи раніше, ми особливо зосереджені на просуванні продукції AMD у ці сегменти ринку і продовжуємо надавати підтримку партнерам, що спеціалізуються на них. Це буде захопливий рік.

Які найбільші відмінності між AMD і її головним конкурентом?

Ключовою відмінністю є те, наскільки тісно ми працюємо з нашими партнерами і надаємо їм підтримку. Співробітники відділу продажів AMD глибоко зацікавлені в тому, щоб допомогти нашим партнерам у реалізації проєктів, впровадженні новітніх продуктів у їхній асортимент. Наші партнери знають, що вони можуть звернутися до нас за інформацією та підтримкою в будь-який час.

Наші продуктові лінійки — наразі для AMD це ключовий відмітний фактор на ринку, а наше технологічне лідерство є головним елементом унікальної ціннісної пропозиції AMD. Таким чином, наша здатність використовувати комплексне рішення з процесора, графіки і програмного забезпечення дає нам реальну відчутну перевагу в підтримці наших партнерів з системної інтеграції.

Це цікаво:   Заклики до переходу з Ethernet на оптоволокно можуть ввести в оману споживачів і створити нерівні ринкові умови для операторів: заява ІнАУ

Ще однією важливою перевагою є те, що AMD дійсно прислухається до своїх партнерів. Голос споживача і здатність AMD слухати і розуміти, як повинні будуватися відносини між усіма учасниками каналу, мають величезне значення для нашого успіху. Ми прагнемо запропонувати партнерам програми, інструменти і підтримку, необхідні їм для реалізації стратегій продажів для нашого спільного успіху.

Чи змінила пандемія ринок «заліза»? Який вплив спричинила загальна самоізоляція, і чи є інші чинники, які змінили те, що споживачам потрібно в IT?

На початку 2020 року ми, як і багато компаній, припускали, що на нас чекають деякі труднощі. Рівень невизначеності навколо пандемії був незвіданою територією, але швидко стало очевидно, що попит на нашу продукцію зростає. Минулий рік був дуже успішним для нашого бізнес-сегмента: дуже багато споживачів потребували швидкої організації домашніх офісів, а також інвестували в нове ігрове обладнання в період ізоляції. Ми швидко зрозуміли, що з’явилася тенденція «гібридної роботи», коли люди працюють удень, а ввечері використовують те ж саме обладнання для ігор або відпочинку.

Якими є довгострокові тенденції, що трансформують галузь, і який їхній вплив на всі продуктові лінійки і сегменти AMD?

Ми спостерігаємо явний перехід до продукції преміумкласу, особливо на ігровому ринку. Люди вкладають кошти в більш преміальні продукти й очікують від них продуктивності та довговічності, які притаманні подібним пропозиціям. Аналогічний перехід ми спостерігаємо і щодо робочих станцій. Компанії та окремі співробітники починають цінувати вплив більш досконалого обладнання на роботу, яку вони виконують.

Ще одна значна тенденція, яку ми спостерігаємо, — це перехід на ноутбуки. Рішення про купівлю тут, ймовірно, мотивоване тим, що в найближчому майбутньому «нова нормальність» після пандемії припускатиме більш гнучкий графік роботи, який поєднує роботу з дому і на місці.

Як AMD адаптувала свою діяльність, щоб краще обслуговувати своїх клієнтів у світлі як найближчих завдань цифрової трансформації, натхненної COVID, так і цих довгострокових тенденцій?

Ми зрозуміли, наскільки важливо слухати наших клієнтів і залишатися поруч із ними. Переваги такого підходу виявляються в наших комерційних показниках. Так, за останні кілька років ми розширили список наших партнерів, але значна частина зростання, яке ми спостерігаємо останнім часом, сталася завдяки тому, що ми стали більше працювати з нашими наявними партнерами. Ми націлені на захист і розвиток цих відносин. Це означає, що ми прислухаємося до потреб наших партнерів, а потім будуємо наші стратегії і програми у відповідності з ними.

Як AMD враховує пріоритети клієнтів у своїй роботі з ключовими партнерами, такими як OEM-виробники і дистриб’ютори?

Нещодавно ми внесли зміни в канальну програму для партнерів зі збуту. Ми переробили цю програму, щоб вона стала набагато простішою для розуміння і забезпечила додаткову прозорість для наших клієнтів. Це дозволило усунути складнощі й оптимізувати програму для наших партнерів-дистриб’юторів і дати їм можливість планувати наперед у нестабільні часи, маючи чітке уявлення про розмір прибутку, який вони зможуть вкласти назад у свій бізнес.

Це цікаво:   Останнє оновлення AMD Software: Adrenalin Edition підвищує продуктивність гри Starfield

Якою є стратегія AMD щодо стимулювання впровадження своїх технологій?

Хоча в різних сегментах це відбувається по-різному, одним із ключових напрямів є постійне підвищення обізнаності про якість нашої продукції. За останні кілька років наші PR-команди виконали величезну роботу, тісно співпрацюючи зі ЗМІ, щоб справедливо розповісти про переваги технологій AMD. Коли йдеться про високу продуктивність, наші продукти дійсно говорять самі за себе: нещодавно випущені процесори серії Ryzen™ 5000-ї серії стали найшвидшими процесорами для ігор у світі.

Відмінні продукти і відмінне розуміння ринку йдуть пліч-о-пліч із баченням нашої компанії — відповідально розробляти і постачати передові технології, які дозволять зробити світ кращим.

Це прекрасно демонструється в сегменті робочих станцій, де ми тісно співпрацюємо з OEM-виробниками і постачальниками програмного забезпечення. Нам важливо бачити, що рішення AMD відповідають потребам користувачів і що при переході на систему AMD Threadripper™ вони зможуть побачити відчутне зростання продуктивності.

Що ви робите для зміцнення відносин із канальними партнерами і системними інтеграторами?

Одним із найбільших недоліків нинішньої ситуації є неможливість особисто зустрічатися з нашими партнерами. Однак ми прислухаємося до потреб наших клієнтів і забезпечуємо їм необхідну віддалену підтримку. Ми підтримуємо зв’язок і повною мірою використовуємо віртуальні засоби для проведення навчання.

Ми також представили AMD Arena — єдину платформу, де партнери можуть отримати інформацію про продукти, маркетингові матеріали та все інше, що необхідно для підтримки їхнього бізнесу. Ми, звичайно, з нетерпінням чекаємо нової зустрічі віч-на-віч, як тільки зможемо зробити це безпечно і відповідально.

Чи можете ви розповісти нам що-небудь про плани розвитку процесорів AMD для настільних ПК і ноутбуків, а також графічних процесорів? На що слід звернути увагу ринку наступного року?

AMD прагне ефективного виконання плану розвитку і переходу від однієї команди розробників до іншої, орієнтованих на поточне і наступне покоління продукції. Такий підхід дозволяє забезпечити безперервний потік інновацій і приріст продуктивності. Ядро «Zen 4» наразі знаходиться у стадії розробки і націлене на використання передового 5-нм технологічного процесу.

Архітектура AMD RDNA™ 2 стала ще більш ефективною, ніж раніше, завдяки впровадженню технології AMD Infinity Cache — абсолютно нового рівня кешу, який забезпечує високу пропускну здатність при низькому енергоспоживанні і низькій затримці. Використовуючи краще від високочастотної архітектури «Zen», AMD Infinity Cache забезпечує масштабовану продуктивність для майбутнього.

Якою мірою відгуки OEM-виробників і незалежних постачальників програмного забезпечення відіграють роль у розробці продуктів AMD?

Співпраця з партнерами є невід’ємною частиною нашої роботи, і ми тісно співпрацюємо зі студіями-розробниками ігор і програм, щоб забезпечити оптимізацію їхнього ПЗ для роботи на обладнанні AMD. Наприклад, нещодавно ми відзначили п’яту річницю нашої ініціативи GPUOpen, яка була започаткована з метою надання коду та документації, щоб розробники під платформу ПК могли отримати більше контролю над графікою, продемонструвати прихильність програмному забезпеченню з відкритим вихідним кодом і взяти участь у спільній роботі зі спільнотою розробників.

Це цікаво:   AMD анонсує FSR 3.1 на GDC24 та випускає AMD Software Adrenalin Edition 24.3.1 із підтримкою Dragon’s Dogma 2

З якими складнощами зіткнувся бізнес на різних ринках у 2020 році, і наскільки складно виробити правильну стратегію для всіх ринків в епоху COVID-19?

Одна річ, яка швидко стала очевидною в 2020 році, полягала в тому, що одна стратегія не буде однаково працювати на всіх ринках. Ми продаємо продукцію в більш ніж п’ятдесяти країнах, і бізнес різниться як за регіонами, так і за сегментами.

У другому кварталі 2020 року ми спостерігали масове зростання попиту на технологічні продукти преміумкласу в усталених каналах електронної торгівлі. Однак на деяких ринках, що розвиваються, з менш розвиненими платформами онлайн-продажів ми спостерігали початкове вповільнення, за яким послідувало пожвавлення в міру розробки нових платформ для підтримки збільшеного рівня попиту.

Що вас найбільше здивувало або було найцікавішим з того, що ви дізналися за останній рік?

По-перше, це очікування несподіваного. Добре, коли є план, і AMD виконує фантастичну роботу з моделювання різних сценаріїв. Ми витратили багато часу на те, щоб підготуватися і швидко адаптуватися до невідомого, адже ринки можуть змінюватися дуже швидко.

Чим ви найбільше пишаєтеся в роботі, виконаній вами і вашими колегами за останні 6-12 місяців?

Я просто пишаюся тим, як добре команда адаптувалася до нового світу і продовжувала наполегливо працювати протягом усієї пандемії. Здатність управляти своїм особистим життям, своєю роботою і всіма змінами, через які ми пройшли разом, дійсно вражає. Ми всі також пишаємося ініціативами, в яких бере участь AMD, такими як фонд COVID-19 HPC. 15 квітня 2020 року компанія AMD оголосила про створення фонду AMD COVID-19 HPC для надання дослідним установам обчислювальних ресурсів для прискорення медичних досліджень COVID-19 та інших захворювань.

За останній рік, за станом на 15 квітня 2021 року 23 грантоотримувачі з семи країн користуються послугами фонду, загальна ринкова вартість якого зросла до $20 млн. Загальний обсяг наданих суперкомп’ютерних потужностей дорівнює 12 петафлопс. Сукупні обчислювальні потужності, пожертвувані через фонд AMD COVID-19 HPC, є одними з найшвидших суперкомп’ютерів у світі згідно з останнім списком Top500.

Чого ви найбільше чекаєте в найближчі 12 місяців?

Я з нетерпінням чекаю можливості зустрітися віч-на-віч із нашими партнерами й особисто подякувати їм за безперервне співробітництво протягом останніх кількох років. Можливості вивести на ринки нові продукти, які показують наші амбіції у всіх численних сегментах бізнесу. Я особливо радий нашій різноманітності в комерційному і HEDT сегментах ринку, а також фокусу на ігровому бізнесі за допомогою наших лінійок процесорів Ryzen™ і графічних рішень Radeon™.

Якщо є щось одне, що ви хочете, щоб люди знали або пам’ятали про AMD у 2020-21 роках, то що це?

Той факт, що найкращий у світі ігровий процесор створений компанією AMD. Немає нічого кращого за таку продуктивність, і ми тільки почали вас дивувати.  


Новини IT » Інтерв’ю » Думки топ менеджерів AMD

Опубліковано


Останні новини IT: