Учасники експертної наради погодили для подання в Кабінет Міністрів України проектів постанов Уряду щодо об’єктів критичної інфраструктури

Учасники експертної наради погодили для подання в Кабінет Міністрів України проектів постанов Уряду щодо об’єктів критичної інфраструктури

Під головуванням Голови Держспецзв’язку Юрія Щиголя відбулося засідання експертної наради з обговорення проектів постанов щодо унормування питань віднесення об’єктів до об’єктів критичної інфраструктури та об’єктів критичної інформаційної інфраструктури.

В експертній нараді, що відбулася в Будинку Уряду, взяли участь фахівці Держспецзв’язку, представники органів державної влади та громадських і неурядових організацій, що відповідають за безпеку об’єктів критичної інфраструктури та критичної інформаційної інфраструктури.

Учасники обговорили основні положення постанов Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку віднесення об’єктів до об’єктів критичної інфраструктури» та «Про затвердження порядків з питань формування переліку об’єктів критичної інформаційної інфраструктури, внесення об’єктів критичної інформаційної інфраструктури до державного реєстру об’єктів критичної інформаційної інфраструктури, його формування та забезпечення функціонування».

Голова Держспецзв’язку, зазначив, що ці два проекти нормативно-правових актів є викристалізованим єдиним баченням професійної спільноти на питання скоординованої політики в сфері захисту об’єктів критичної та критичної інформаційної інфраструктури. «Сьогодні дуже важливим є почути остаточну консолідовану думку фахівців – представників органів державної влади та стейкхолдерів, які власне впроваджуватимуть положення цих нормативно-правових актів», – підкреслив Юрій Щиголь.

Під час презентації фахівці Держспецзв’язку відповіли на питання присутніх щодо ключових новел проектів постанов. Зокрема, щодо порядку формування переліку об’єктів критичної інформаційної інфраструктури, методології оцінки критичності об’єкта інформаційної інфраструктури оператором основних послуг, дій уповноваженого органу та Адміністрації Держспецзв’язку, щодо порядку внесення об’єктів критичної інформаційної інфраструктури до державного реєстру об’єктів критичної інформаційної інфраструктури, його формування та забезпечення функціонування тощо.

За підсумками засідання учасники експертної наради погодили для подання в Кабінет Міністрів України проектів постанов Уряду щодо об’єктів критичної інфраструктури.

З текстом документів можна ознайомитись за посиланнями: https://bit.ly/2E6VH3Qта https://bit.ly/3hhHnUV

Це цікаво:   Українська агенція Lazarev. здобула чотири відзнаки The Webby Awards

Новини IT » Інше » Учасники експертної наради погодили для подання в Кабінет Міністрів України проектів постанов Уряду щодо об’єктів критичної інфраструктури

Опубліковано


Останні новини IT: