До Дня пам’яті захисників України SoftServe розробив технологічне рішення для проекту “Plus 1”

До Дня пам’яті захисників України SoftServe розробив технологічне рішення для проекту “Plus 1”

До 29 серпня, Дня пам’яті захисників України стартував проект з вшанування пам’яті загиблих воїнів “Plus 1”. Елементами проекту є експозиційні фотостенди та інтерактивний сайт, розроблений pro bono компанією SoftServe.

Авторами історій є відомі мисткині та митці, журналісти, суспільні активісти, письменники, серед яких: Юрій Андрухович, Василь Шкляр, Олександр Ірванець, Тамара Горіха Зерня, Лариса Денисенко та ще 16 авторів. З їх авторськими тексами можна ознайомитись на сайті проєкту

“Кожен із загиблих щось залишив по собі. Ми збираємо розповіді, есеї та поеми від провідних українських митців, журналістів та діячів  з 2016 року. Кожен автор брав інтерв’ю у члена родини загиблого і перетворював спогад про життя героя на справжній мистецький витвір”, – Марина Лук’янова, директорка та редакторка проєкту.

Автором фотографій є Юрій Білак, відомий французький фотограф українського походження. Анімована річ-реліквія на світлинах – родинний артефакт, який відображає своєрідне продовження відсутньої на фото людини. 

Нашим обов’язком як соціально відповідального бізнесу є підтримувати спільноти там, де вони найбільше цього потребують. Ми вдячні воїнам, які бережуть наше мирне життя. Пам’ятати полеглих – це найменше але таке необхідне, що ми можемо зробити для наших захисників та їх сімей”, – наголошує Марія Кучеренко, керівник PR&CSR напрямку у SoftServe.

Ще від початку збройної агресії Росії співробітники компанії долучилися до виготовлення безпілотників на потреби армії. Корпоративний благодійний фонд “Відкриті очі” передавав військовим та волонтерам екіпірування: засоби зв’язку, оптичні пристрої, автомобілі, комп’ютерну техніку тощо; співфінансував навчання солдат з тактичної медицини, організовув придбання реанімобілів, фінансував створення кабінету для водної реабілітації воїнів АТО, допомагав дітям військових. 

1 жовтня, у Львові БФ ”Відкриті очі” компанії SoftServe відкриє центр ветеранів «Ветеранська служба», перший в Україні інклюзивний простір на базі університету. У центрі ветерани, військовослужбовці, які повернулися з АТО/ООС чи інших місць бойових дій, зможуть ресоціалізуватись та інтегруватись в навчальний процес, а також отримати необхідну психологічну допомогу. 

Це цікаво:   SoftServe отримав глобальну нагороду за найкращу програму з розвитку рівності та інклюзії

Новини IT » Інше » До Дня пам’яті захисників України SoftServe розробив технологічне рішення для проекту “Plus 1”

Опубліковано


Останні новини IT: