Одинадцять гравців у CS:GO подолали позначку у мільйон доларів призових

Одинадцять гравців у CS:GO подолали позначку у мільйон доларів призових

Кіберспорт став не лише одним із сучасних видів розваг для молоді, але і способом заробити чималі гроші у випадку успішної кар’єри.

«Баталії в онлайні» лише зароджувалися як розвага для підлітків, що збиралися у комп’ютерних клубах та відточували майстерність гри у різноманітних дисциплінах. Зараз же це повноцінна індустрія, що є привабливою не лише для самих учасників змагань, але і для глядачів та спонсорів. І саме звідси «ростуть ноги» її комерційної успішності, а також достатку головних зірок кіберспортивного світу.

Команда гравців кіберспорту у CS:GO
Команда гравців кіберспорту у CS:GO

Однією з найпривабливіших для глядачів дисциплін у кіберспорті є шутер CS:GO, який став модифікованою версією класичного «контр страйку», в який багато хто з читачів «рубався» у шкільні роки, або ж слідкував за тим, як це роблять його однокласники. Але зараз турніри з цього офіційного виду кіберспорту проводяться ледь не кожного дня, і за ними слідкують не лише віддані фанати цієї забави, але і представники беттинг-індустрії. Зокрема і приймаючи ставки на ці баталії, і більш докладно з розкладом найголовніших з них можна ознайомитися у додатку 1xStavka тут.

Великий інтерес фанатів, спонсорів та букмекерів породжує і великий успіх тих, хто є головними дієвими особами в світі кіберспорту – гравців з найбільшим рейтингом. В командах, де спонсорів більше, а турнірні успіхи частіші, грають найбагатші з них, і якщо говорити саме про дисципліну CS:GO, то в ній є вже 11 гравців, статки яких досягли позначки в один мільйон доларів. Непогано для молодих людей, які просто грають в «стрілялки», чи не так?

Найкраще у фінансовому плані почувають себе гравці з Данії – dupreeh, Xyp9x, dev1ce, gla1ve та Magisk, вже заробили понад 1.5 мільйони доларів, а у деяких з них не за горами вже і відмітка у два мільйони. Ці гравці, як і їх команди, є найбільш впізнаваними у своїй дисципліні, на них не шкодують грошей спонсори, а головне – вони багато перемагають, стаючи фаворитами різноманітних турнірів. Причому як для експертів спеціалізованих видань та порталів про кіберспорт, так і для представників беттинг-сфери. Зокрема, в лінії компанії 1xStavka, присвяченій турнірам з дисципліни CS:GO, команди, які представляють згадані вище гравці, рідко не потрапляють до Топ-5 головних претендентів на перемогу. 

Це цікаво:   Новий сайт для благодійного фонду Сергія Притули: волонтерський проєкт дизайн-агенції Lazarev

А що з прибутками гравців з України? У вітчизняних командах також є свої зірки, і, зокрема, лідер команди Natus Vincere Олександр s1mple Костильов вважається одним з найуспішніших гравців на сцені CS:GO останніх років. Втім, прибутки його колег з Данії, США ті інших країн поки що є недосяжними для українця. За даними офіційних джерел, s1mple наразі встиг заробити за свою кіберспортивну кар’єру близько 850 тисяч доларів. Сума вражає, але багато хто з експертів впевнений – якщо б Олександр грав за команду з країни із більш заможними спонсорами та можливостями для «розкрути», його прибутки були б куди більш високими.  


Новини IT » Інше » Одинадцять гравців у CS:GO подолали позначку у мільйон доларів призових

Опубліковано


Останні новини IT: