Атака на Prozorro Infobox не вплинула на роботу системи закупівель Prozorro

Атака на Prozorro Infobox не вплинула на роботу системи закупівель Prozorro

Сьогодні о 8 ранку на сторінці форуму Prozorro Infobox з’явилося повідомлення, аналогічне тим, що були використані під час кібератаки на інші державні сайти 14 січня. Наразі сторінка вимкнена, а фахівці проводять розслідування та працюють над оперативним відновленням роботи форуму.

Форум Prozorro Infobox – є окремою системою, яка не пов’язана із системою закупівель Prozorro. За наявною інформацією ані інформаційний ресурс Prozorro Infobox, ані сам портал Prozorro не постраждали. Система публічних закупівель працює у штатному режимі. 

Закликаємо у разі підозри чи виявлення ознак атаки невідкладно звертатися до Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. Фахівці Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA у режимі 24/7 оперативно реагують на повідомлення та допомагають зупинити атаки. Наші фахівці аналізують логфайли для того, щоб зрозуміти весь ланцюжок реалізації атаки, збирають цифрові докази, а також допомагають якомога швидше відновити роботу вебресурсів.

Повідомити CERT-UA можна:

на пошту [email protected]
телефоном: (044) 281-88-05, (044) 281-88-25, (044) 281-88-01 (вихідні та святкові дні, цілодобово);
за допомогою форми на сайті https://cert.gov.ua/contact-us.

Як повідомлялося раніше у ніч із 13 на 14 січня було здійснено хакерську атаку на низку урядових сайтів, зокрема МЗС, МОН тощо. У рамках розслідування атаки Держспецзв’язку з’ясувала, як хакери зламали сайти держустанов. Окрім цього, Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA надала рекомендації для уникнення поширення кібератаки на сайти державних органів. 

Це цікаво:   Відкриті передпродажі та розширене демо Corsairs Legacy 09.10.2023

Новини IT » Інше » Атака на Prozorro Infobox не вплинула на роботу системи закупівель Prozorro

Опубліковано


Останні новини IT: