«Кожен тепер дипломат» — сайт UAQA допоможе українцям відповідати на запитання іноземців про Україну

«Кожен тепер дипломат» — сайт UAQA допоможе українцям відповідати на запитання іноземців про Україну

Розпочав роботу проєкт UAQA, який допоможе кожному українцю за кордоном знайти та відповісти іноземцям на важливі запитання про Україну та її стосунки з Росією: Чому почалась війна? Коли вона закінчиться? Чому українці та росіяни не братні народи? тощо.

UAQA виник як відповідь на гострі інформаційні виклики, з якими стикаються українці за кордоном: загальної інформації про Україну все ще недостатньо, вона часто викривлена хибними наративами, що створюються та просуваються Російською Федерацією. Іноземці продовжують цікавитися причинами виникнення російської агресії, чому українці не готові просто «здатися» та чим важлива для стабільності у світі наша держава.

«Зараз за межами України, за даними ООН, знаходиться 6,5 млн українців – це вагома м’яка сила, потужний ресурс. Ми хочемо додати їм впевненості, озброїти фактами, допомогти легко та просто відповідати на складні запитання і стати, так би мовити, “народними дипломатами“», — коментує подію Олена Лобова, голова правління громадської організації «Комунікації для змін», що задумала та реалізувала проєкт.

В основі UAQA — інтуїтивно-зрозумілий сайт, на якому можна знайти чітку обґрунтовану відповідь на будь-яке гостре питання в наявній онлайн-бібліотеці, або відправити власний запит та отримати фахову аргументовану відповідь.

Ключові запитання для сайту були обрані за результатами опитування українців за кордоном та на базі аналізу інформаційного поля в різних країнах Європи.

Окрім того, UAQA надає поради щодо ефективного ведення комунікації та публікує рекомендації надійних джерел, де можна почерпнути поглиблені відомості щодо більшості запитів.

«В інтернеті достатньо якісних, достовірних даних. Просвітництвом та викриттям фейків й маніпуляцій займаються як державні інституції, так незалежні медіа й OSINT-дослідники. Але, по-перше, ця інформація знаходиться в різних місцях і потребує сталих навичок швидкого пошуку та опрацювання. По-друге, в стані стресу навіть людям із досвідом дискусій важко швидко зорієнтуватися, підібрати найбільш влучні аргументи та стисло сформулювати думку. UAQA.COM.UA розв’язує цю проблему — навіть людина без досвіду зможе просто відкрити сайт, знайти поставлене запитання та використати відповідь у діалозі», — додає Олена Лобова.

Це цікаво:   Новий сайт для благодійного фонду Сергія Притули: волонтерський проєкт дизайн-агенції Lazarev

UAQA.COM.UA співпрацює з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики України та ГО «Детектор медіа». 

Команда проєкту планує його розвиток у напряму консультативної підтримки та тренінгів щодо ведення дискусій на болючі теми для українців, які перебувають за кордоном.

Проєкт UAQA.COM.UA створено ГО «Комунікації для змін» (Change Communications) за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст прес-релізу не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США (USAID).


Новини IT » Інше » «Кожен тепер дипломат» — сайт UAQA допоможе українцям відповідати на запитання іноземців про Україну

Опубліковано


Останні новини IT: