П’ять ключових факторів цифрової трансформації електроенергетичних підприємств: IDC та Huawei спільно представили дослідження для галузі

П’ять ключових факторів цифрової трансформації електроенергетичних підприємств: IDC та Huawei спільно представили дослідження для галузі

На конференції Huawei Connect 2020 Huawei та дослідницька компанія IDC представили технічний документ для електроенергетичної галузі — «Побудова енергетичного підприємства, готового до майбутнього: шлях до успішної цифрової трансформації» (Building the Future-Ready Power Enterprise: Road to a Successful Digital Transformation).

У документі IDC представила методологію трансформації електроенергетичних підприємств. Ця методологія відповідає методології цифрової трансформації Huawei. IDC і Huawei дотримуються аналогічного підходу, пропонуючи організаціям базові структури та концепції, які покликані допомогти визначити пріоритети цифрової трансформації та окреслити програму дій, що, в свою чергу, дозволяє енергетичним підприємствам збільшити масштаби бізнесу. 

Завантажити документ можна за посиланням: https://e.huawei.com/en/material/industry/smartgrid/c912474cd48c4061abb92578cc5c0cdf 

Електроенергетичним підприємствам терміново потрібні нові функціональні структури та бізнес-моделі

Енергетична галузь уже давно стикнулася з серйозними викликами. На енергетичних підприємствах зараз відбувається багато змін. Керівництву знадобляться нові функціональні структури та бізнес-моделі, якщо вони хочуть, щоб їхні підприємства залишалися ключовими гравцями в енергетичній екосистемі. У 2020 році COVID-19 став ще одним джерелом змін та проблем, з якими мають боротися бізнес-лідери в енергетичній галузі. 

Хоу Цзіньмінь (Hou Jinming), заступник директора технологічного департаменту Організації з розвитку та співробітництва в області глобального об’єднання енергосистем (GEIDCO), сказав: «У міру просування глобальної реформи енергетики та розвитку енергетичного Інтернету енергетичний сектор набуде зовсім іншої форми. Він буде декарбонізованим, диджиталізованим та інтелектуальним». Наслідки змін вплинуть на управління, операції, послуги та режими транзакцій в енергетичній галузі. Енергетичні підприємства повинні переосмислити, хто є клієнтом, а хто — конкурентом; відкрити нове покоління стейкхолдерів та учасників; та переглянути роботу енергетичної екосистеми. Це означатиме залучення нових клієнтів, створення нових бізнес-моделей, появу нових конкурентів, а також взаємодію з більшою кількістю стейкхолдерів та підвищені ризики. 

Це цікаво:   Річний звіт Huawei за 2022 рік: компанія демонструє стабільну роботу і стійкий розвиток

У зв’язку зі збільшенням кількості відновлюваних джерел енергії, появою нових пристроїв енергоспоживання, зростанням кількості підключень до електромереж, а також інтеграцією енергетичних, інформаційних і транспортних мереж енергетичні підприємства повинні систематично поліпшувати можливості реагування та інтелектуальні системи управління і бізнес-процесів. Це дозволить їм краще адаптуватися до складних умов та забезпечить більш безпечну, адаптивну, гнучку та ефективну роботу енергетичних систем. Отже, висока ефективність аналізу операційних даних, можливість швидкого та ефективного ухвалення рішень за допомогою штучного інтелекту та повна автоматизація процесів матимуть вирішальне значення для виживання енергетичних підприємств. 

Методологія: п’ять етапів цифрової трансформації електроенергетичних підприємств

Щоб побудувати енергетичне підприємство майбутнього, IDC пропонує методологію цифрової трансформації електроенергетичної галузі.  

Модель зрілості IDC є частиною методології цифрової трансформації, мета якої — надати компаніям основу для створення своїх планів дій. Згідно з моделлю зрілості, цифрова трансформація електроенергетичних підприємств ділиться на п’ять етапів: спеціальний, гнучкий, повторюваний, керований і оптимізований. 

Найважливішими факторами для успіху цифрових трансформацій в енергетичній галузі є: 1) єдина цифрова стратегія підприємства; 2) постанова про внесення необхідних організаційних і культурних змін; 3) довгострокове інвестування в цифрову трансформацію; 4) платформна стратегія; 5) модель управління даними на рівні підприємства. 

Емілі Діттон (Emilie Ditton), заступниця віцепрезидента групи Energy and Manufacturing Insights Group в IDC Asia Pacific, вважає, що модернізація, диджиталізація та трансформація енергомережі є нагальними потребами галузі. Трансформована цифрова мережа поєднуватиме централізовану генерацію, великомасштабну розподілену генерацію та відновлювані джерела енергії, а також забезпечить візуалізоване управління та контроль складного мережевого середовища. Мережеві операції трансформуються з цифрових у інтелектуальні. Будуть створені нові бізнес-моделі, а також змінено режим енергопостачання та режим управління електромережею. 

Це цікаво:   «Хуавей Україна» навчає інструкторів для фірмової Академії інформаційно-комунікаційних технологій

Huawei — надійний партнер із цифрової трансформації

Співпрацюючи із своїми партнерами, Huawei впроваджує комплексну обізнаність, взаємозв’язок та інтелектуальність різних терміналів живлення шляхом інтеграції технологій 5G, IoT, оптичних технологій, IP, хмари, великих даних і штучного інтелекту в енергосистему. Завдяки цифровій трансформації Huawei прагне допомогти клієнтам розробляти стратегії для подолання викликів галузі і використання майбутніх можливостей.

Лу Юнпін (Lu Yongping), віцепрезидент напряму Global Energy Business підрозділу Huawei Enterprise Business Group, зазначив, що Huawei є надійним партнером для цифрової трансформації. Huawei сприятиме диджиталізації підприємств у сфері енергетики завдяки застосуванню різних методів, зокрема завдяки допомозі у розумінні їхнього власного статусу-кво, ринку та всієї галузевої екосистеми. Ґрунтуючись на найкращих практиках цифрової трансформації у сфері енергетики, Huawei розробила енергетичне кільце — «1-2-3-2-1» — основу диджиталізації для енергетичного сектора, допомагаючи енергетичним підприємствам реалізовувати їхні цілі на шляху цифрової трансформації.

Дотримуватися єдиного бачення трансформації: підприємства у сфері електроенергетики повинні інтерпретувати «цифрову трансформацію» як стратегію трансформації на корпоративному рівні та обов’язковий елемент їхньої загальної стратегії.

Створити дві умови достовірності: підвищувати рівень грамотності роботи з даними для підприємств і працівників, просувати культуру цифрових технологій і трансформації, а також створювати команду талантів для диджиталізації, підтримуючи цілі цифрової трансформації підприємств. 

Реалізувати три ключові процеси: впроваджувати інтегроване управління плануванням, побудовою та операціями, а також забезпечити належне виконання трансформації для того, щоб бачення організації щодо цього процесу перетворилося на цінність підприємства. 

Побудувати дві рушійні сили: слідувати трендам у сфері сервісів та технологій і використовувати можливості у майбутньому.

Побудувати одну базову платформу: створювати повністю підключену цифрову платформу, щоб забезпечити міцну основу для цифрової трансформації бізнесів.

Це цікаво:   Vodafone спростив доступ до мережі NB-IoT у Києві

Методологія цифрової трансформації Huawei аналогічна методології IDC. Вони доповнюють одна одну. Обидві сторони вважають, що кроки та рамки цифрової трансформації повинні плануватися, щоб допомогти підприємствам у сфері енергетики встановити свої пріоритети цифрової трансформації та адженду. Це дозволить їм масштабувати бізнес.

Ху Хао (Hu Hao), директор з цифрової трансформації напряму Global Electric Power Industry підрозділу Huawei Enterprise BG, наголосив, що глобальна енергетична галузь переживає трансформацію. Традиційна структура енергоспоживання, орієнтована на первинну енергію, поступово трансформується у нову структуру, яка орієнтована на вторинну енергію, зокрема PV- та вітрову енергію. Це сприятиме розвитку галузі на шляху декарбонізації, використання чистої енергії, електрифікації та розподілу енергії. Під час трансформації Huawei допоможе підприємствам у сфері енергетики оптимізувати процеси управління, скоротити виробничі витрати, покращити безпеку під час експлуатації та впровадити інноваційні бізнес-моделі. Це також допоможе корпоративним клієнтам прискорити цифрову трансформацію, щоб досягти мети у побудові інтелектуальної енергосистеми, яка поєднує мультиенергетичну синергію, всеосяжне підключення та інтелектуальну взаємодію.


Новини IT » Прес-релізи » П’ять ключових факторів цифрової трансформації електроенергетичних підприємств: IDC та Huawei спільно представили дослідження для галузі

Опубліковано


Останні новини IT: