Захищаємо техніку від стрибків напруги: який обрати стабілізатор

Захищаємо техніку від стрибків напруги: який обрати стабілізатор

У більшості домогосподарств електромережа однофазна, тобто електроенергія з основної мережі надходить до користувачів (побутової техніки та інших приладів) через один провід. Винятком є будинки зі старими електроплитами, де передбачена трифазна мережа.

Зазвичай простий громадянин не має вибору, до якої мережі під’єднуватися. Вона визначається на етапі зведення об’єкта забудовником, і, як правило, це одна фаза. Виняток можуть становити власники приватних будинків, які оформили спеціальні дозволи у відповідних інстанціях на обладнання в домогосподарстві трифазної системи електропостачання.

У кожного варіанта є свої плюси і мінуси. Однак від стрибків напруги не застрахована жодна сторона. Тому придбання стабілізатора для захисту електротехніки вдома актуальне для всіх. Модель однофазного нормалізатора ви знайдете за посиланням https://220volt.com.ua/stabilizator/phases_stab_odnofaznie на сайті 220 Volt.

Як самостійно визначитися з моделлю стабілізатора

Розпочати вибір пристрою слід із простої математичної задачі: необхідно скласти потужності всіх одиниць, які працюватимуть через стабілізатор (інформація міститься в паспорті або на шильді й вимірюється у ватах або вольт-амперах), і помножити цю цифру на 3. Якщо серед техніки є насос, холодильник та інше обладнання з мотором, то множити потрібно на 4–7 (чим більше такої апаратури, тим більша кратність).

Далі, під час гортання каталогу і вивчення параметрів стабілізаторів порівнюйте цю цифру з характеристиками моделей — у нормалізатора вона має бути вищою.

Корисно також відслідкувати частоту й інтенсивність перепадів напруги в основній мережі. Якщо ці цифри великі, слід обрати стабілізатор із широким діапазоном значень на вході.

У разі обмеженого простору житлового приміщення важливі компактність і рівень шуму обладнання. Релейні пристрої клацають, сервоприводні дзижчать, найтихіше працюють симісторні.

Це цікаво:   Інтелектуальний фотовольтаїчний інвертор Huawei FusionSolar SUN2000-330KTL отримав нагороду Intersolar Award

Чи можна встановити стабілізатор без електрика

Часом користувачів від встановлення обладнання для нормалізації напруги в приміщенні зупиняє перспектива пошуку електрика, встановлення додаткового обладнання у загальній щитовій або часткове руйнування стіни в квартирі, зайві витрати на все це. У випадку орендованого житла, частих відряджень чи просто регулярної зміни помешкань встановлення стаціонарного стабілізатора неможливе.

Ці проблеми вирішують портативні пристрої. Вони мають стандартний штепсель, який під’єднується до основної розетки, а техніка — до розеток на корпусі обладнання. Тож, можна виділити точку і групу приладів, які працюватимуть через стабілізатор. Нормалізатори напруги обов’язкові для:

  • телевізорів, відео- та аудіоапаратури;
  • комп’ютерів та іншої електроніки;
  • холодильників;
  • пральних машин;
  • насосів систем водопостачання та опалення;
  • електрогрілок котлів.

В інтернет-магазині 220 Volt більше 700 моделей однофазних стабілізаторів. Обрати потрібний саме вам допоможуть менеджери компанії, яким можна зателефонувати за номерами, вказаними на сайті.


Новини IT » Прес-релізи » Захищаємо техніку від стрибків напруги: який обрати стабілізатор

Опубліковано


Останні новини IT: