«Хуавей Україна» підтримує українських студентів у межах MWC та European Talent Summit 2024

 «Хуавей Україна» підтримує українських студентів у межах MWC та European Talent Summit 2024

Компанія Huawei організувала Huawei Talent Summit у межах цьогорічного Всесвітнього мобільного конгресу (MWC) в Барселоні, де представила низку ініціатив, зокрема програму розвитку молодих лідерів, спільний проєкт Huawei та ЮНЕСКО з безперервної освіти (UIL) і програму стартапів Huawei Cloud, а також оголосила про майбутнє спонсорство Європейської дівочої олімпіади з інформатики. Крім того, за підтримки «Хуавей Україна» на заході перед міжнародною аудиторією виступила українська студентка, яка торік представляла у межах програми «Насіння для майбутнього» інклюзивний проєкт. Так, компанія докладає максимум зусиль для підтримки й розвитку талановитої молоді у сфері ІКТ по всьому світу й, зокрема, в Україні.

Учасниками саміту стали провідні міжнародні організації, у тому числі Міжнародна спілка електрозв’язку (ITU) та ЮНЕСКО, представники урядів Греції, Кенії, Мексики, жінки-лідерки галузі, підприємці й учасники програм Huawei Cloud Startup і «Насіння для майбутнього» (Seeds for the Future). Їхні виступи об’єднала тема цьогорічного заходу — «Виховання досконалості в цифровому світі».

Україну на саміті Huawei представляла Катерина Давиденко, студентка ДУІКТ. Торік її команда презентувала у межах програми Huawei «Насіння для майбутнього» інклюзивний стартап — робота-помічника для дітей з інвалідністю. Винахід допомагає стежити за прийманням необхідних пігулок і рідин протягом дня та підтримує функції для спрощення побуту батьків чи опікунів дітей з інвалідністю. Як згадує студентка, раніше вона не могла уявити, що її інклюзивний проєкт-мрія може бути втілений у життя так швидко і ще й за допомогою провідних фахівців країни. Вона подала заявку на участь у програмі «Насіння для майбутнього», і вже за пів року це рішення принесло ефектний врожай. Адже сьогодні, після реалізації власного стартапу за підтримки «Хуавей Україна», перед дівчиною відкрилося ще більше можливостей професійного розвитку.

Це цікаво:   Huawei представляє F5G мережу преміумкласу для швидкого зростання інтернет-провайдерів

«Програма «Насіння для майбутнього» і «Хуавей Україна» змінили моє життя, а подорож до Барселони для участі у заході MWC24 стала незабутнім досвідом. Тут я зустріла талановитих і завзятих молодих людей з усього світу, познайомилася з їхніми амбітними ідеями: від дискусій про штучний інтелект і до рішень у галузі відновлювальних джерел енергії. Отриманий досвід зміцнив мою віру у здатність технологій стимулювати прогрес і розв’язувати нагальні виклики, які стоять перед світовою спільнотою. Також участь у саміті та зустріч з однодумцями підсилили мій оптимізм щодо майбутнього і мотивацію триматися обраного шляху. Дякую всім, хто підтримував мене!», — говорить Катерина Давиденко.

Також під час саміту було представлено цифровий бейдж Huawei ICT Academy, який викладачі та студенти-учасники ІКТ-академій з усього світу можуть застосовувати у своїх соцмережах, зокрема в LinkedIn. Це допоможе їм покращити особистий бренд і продемонструвати досягнення потенційним роботодавцям. Наразі Huawei співпрацює з 2 700 коледжами та університетами у понад 100 країнах світу в межах програми ICT Academy, де щороку навчаються понад 250 000 осіб.

«Усі програми співпраці «Хуавей Україна» з вітчизняним закладами вищої освіти мають на меті допомогти освітній галузі у фінальній стадії підготовки фахівців для телеком-ринку — через практичні навички, здобуті на сучасному обладнанні і підкріплені відповідними сертифікатами, збудувати для майбутніх випускників місток від диплома до першого робочого місця. Ми пишаємося Катериною та іншими студентами, які після наших програм отримали нові можливості, побачили нові перспективи і будують плани втілення свої професійних мрій, — коментує Володимир Білавка, заступник директора з питань персоналу компанії «Хуавей Україна».

Talent Summit — не єдиний приклад участі українських студентів у міжнародних ініціативах Huawei. Загалом освітні програми компанії наразі реалізовані у понад 150 країнах, зокрема в Україні, й допомогли понад 2,83 млн людей. Так, у січні 2024 року «Хуавей Україна» відправила випускницю ДУІКТ і переможницю конкурсу «Насіння для майбутнього» Тамару Берестяну на захід European Seeds for the Future у Китай. Протягом тижня разом зі студентами з 18 країн вона брала участь у тренінгах і воркшопах, де отримувала нові знання та прокачувала навички в сфері ІКТ для їх подальшого застосування на практиці. А у 2022 році студентка з України вперше потрапила до «Школи жіночого лідерства в епоху цифрових технологій», випередивши у змаганнях 2 500 студенток і фахівчинь зі всієї Європи.

Це цікаво:   «Хуавей Україна» навчає інструкторів для фірмової Академії інформаційно-комунікаційних технологій

Новини IT » Прес-релізи »  «Хуавей Україна» підтримує українських студентів у межах MWC та European Talent Summit 2024

Опубліковано


Останні новини IT: