SoftServe збудує у Львові креативний офісний кампус

SoftServe збудує у Львові креативний офісний кампус

Компанія SoftServe планує звести у Львові кампус, який міститиме низку інфраструктурних об’єктів та офісів. 

Офісне містечко однієї з найбільших ІТ-компаній України – SoftServe з’явиться на проспекті Святого Івана Павла ІІ (колишня назва вул. Хуторівка). Нагадаємо, що минулого тижня ТзОВ «Девелопмент інжиніринг сервіс» стало переможцем  відкритого аукціону Міністерства юстиції з продажу майна колишньої виправної колонії, яке розташоване на ділянці розміром 10 га. Підприємство впродовж багатьох років займається проєктуванням і будівництвом та входить в групу компаній SoftServe. Майно буде придбано за 377,5 мільйонів гривень. 

Міський голова Львова Андрій Садовий та співзасновник, член Ради директорів компанії SoftServe Олег Денис

«Продаж колишньої львівської колонії №48 став першим продажем в межах «Великий розпродаж в’язниць» – спільного проєкту Мін‘юсту та Фонду держмайна. Нам вдалося реалізувати майно лише однієї в‘язниці за понад 400 млн грн – втричі більше від стартової ціни. Ми очікуємо, що наступні аукціони будуть не менш успішними, та паралельно готуємо нові об‘єкти недіючої в’язничної інфраструктури до приватизації. Виручені кошти розподілятимуться за принципом 30/70: 30% надійдуть до державного бюджету, а 70% будуть спрямовані на переінвестування – відбудову в’язничної інфраструктури. Ми маємо на меті збудувати нові в’язниці, які відповідатимуть європейським стандартам», – коментує Міністр юстиції України Денис Малюська.

Співзасновник, член Ради директорів компанії SoftServe Олег Денис, міський голова Львова Андрій Садовий та міністр юстиції України Денис Малюська

«Приватизація в’язниць – це проект про свободу в буквальному розумінні цього слова. Території звільняються від непрацюючих об’єктів, перетворюються з непродуктивних активів на продуктивні. Тепер цілий район Львова отримає нове життя і дасть поштовх розвитку території. А це нові робочі місця й податки. Загалом, на прозорі аукціони плануємо виставити майно 35-ти виправних закладів, що перебувають у «законсервованому» стані. На утримання таких об’єктів держава щороку витрачає сотні млн грн. Ми очікуємо, що у 2021 році від цієї програми до державного бюджету надійде 1 млрд грн.  На черзі – Південна колонія в Одесі, приватизація якої має відбутися 25 червня», – коментує Дмитро Сенниченко, голова Фонду державного майна України.

Це цікаво:   Ще 100 швидких для фронту SoftServe закупить до 30-річчя компанії

Компанія SoftServe ще раніше розпочала роботу над ідеєю створення офісного кампусу спільно з провідним європейським архітектурним бюро. У кампусі мають намір об’єднати частину львівських офісів, а також розташують об’єкти, необхідні для роботи, відпочинку, розвитку талантів та проведення різноманітних заходів. За словами ініціаторів проєкту, окрім місця концентрації технологічних талантів та креативного простору для роботи, кампус SoftServe також стане знаковим футуристичним об’єктом Львова.  

«Протягом останніх років, SoftServe активно розвивається глобально. На сьогодні Львів є найбільшим девцентром компанії в Україні. Тут розпочався SoftServe, а також тут – понад десяток офісів у різних частинах міста. Окрім того, компанія постійно росте та збільшується кількісно. Відтак, ми давно розглядали таку можливість – створення єдиного простору для наших команд. З появою конкретної ділянки під цей проєкт, робота над ним суттєво прискориться. Офісний кампус SoftServe стане креативним центром нашого міста та зразком офісів майбутнього», коментує співзасновник та член Ради директорів компанії SoftServe Олег Денис. 

«Це одна з найкращих новин, які ми отримали цього тижня. Всі хвилювались, адже на аукціоні змагались будівельні компанії. Але я радий, що саме ця компанія подала найкращу цінову пропозицію. Я знаю амбіції SoftServe, який хоче облаштувати тут новий простір, школу, садочок, спортивну інфраструктуру, а також офісний центр. Все це будуватиметься після проведення міжнародного архітектурного конкурсу. Ця територія отримає нову форму, яка даватиме новий зміст для цього району і всього міста», – коментує міський голова Львова Андрій Садовий. 

«Торік на Львівщині під час аукціонів приватизували 43 об’єкти. План надходжень в області від приватизації на цей рік – понад 700 мільйонів гривень (при цьому надходження коштів від приватизації за 2020 рік становили 141,3 мільйони гривень, за 2019 рік – 69 мільйонів гривень). Приватизація – єдиний вихід для таких об’єктів. Держава отримає надходження до бюджету та пожвавлення економіки; новий власник – інвестиційно привабливий актив; Мін’юст – кошти для побудови нових якісних об’єктів; місцеві громади – розвиток територій та нові робочі місця. Вітаю ініціативу компанії SoftServe збудувати на території «Львівської виправної колонії (№ 48)» креативний офісний кампус», – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Це цікаво:   Український освітній застосунок Headway став найбільш завантажуваним у США

Загалом, команда SoftServe вже сягає 10 тисяч осіб, з яких у Львові працюють близько 4000. У місті також розташовуються понад 10 офісів компанії включно з головним європейським офісом SoftServe.  

Розпочати роботу над проєктом планують вже наступного року. За попередніми оцінками, його реалізація триватиме 5-6 років. 

Про компанію 

SoftServe — найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та входить до переліку найбільших сервісних ІТ-компаній України. Близько 10 000 співробітників працюють у 38 офісах, що розміщені від Сан-Франциско до Сінгапуру. Головні офіси компанії розташовані у Львові та Остіні (штат Техас, США). Розробницькі центри компанії знаходяться у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Софії (Болгарія) та Вроцлаві, Білостоку, Глівіце та Варшаві (Польща).  Компанія працює над понад 900 активними проектами для таких клієнтів як IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein, Spillman Technologies та ін. SoftServe є партнером Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure та інших великих технологічних компаній. 


Новини IT » Software » SoftServe збудує у Львові креативний офісний кампус

Опубліковано


Останні новини IT: