SoftServe запускає лабораторію генеративного ШІ і шукає фахівців

SoftServe запускає лабораторію генеративного ШІ і шукає фахівців

SoftServe запускає роботу лабораторії генеративного штучного інтелекту (GenAI Lab) — окремий дослідницький напрямок, в межах якого команда спеціалістів буде експериментувати та створювати нові технологічні рішення на основі GenAI.

Метою лабораторії є прискорення впровадження передових технологій штучного інтелекту завдяки успішному застосуванню GenAI у різних сферах та індустріях, допомагаючи компаніям вирішувати конкретні бізнес-проблеми та впроваджувати інновації у реальному світі. А також — розширення експертизи компанії в напрямку машинного навчання, мультимодального ШІ тощо.

Генеративний ШІ – передова технологія, яка надає комп’ютерам здатність самостійно створювати новий вміст (тексти, зображення, музику чи відео). Використовуючи великі обсяги даних для навчання, ШІ може імітувати людські творчі процеси, відкриваючи нові можливості для інновацій в ряді галузей, від мистецтва до промисловості, та стає ключовим елементом у сучасних рішеннях з обробки інформації. Глобальний ринок генеративного ШІ оцінюється в 43 мільярди доларів станом на 2023 рік, і згідно з прогнозами аналітиків, виросте до 667 мільярдів до 2030 року.

На відміну від інших сфер, генеративний Штучний Інтелект вирізняється своєю новизною, новими властивостями. Він відкриває не лише нові можливості для технологічних інновацій, але й революційні сценарії застосування, які можуть переосмислити бізнес-стратегії, – коментує Алекс Чубай, СТО SoftServe.Наша лабораторія буде не просто центром для швидких експериментів та розробки рішень за допомогою новітніх методів і технологій. Вона буде також каналом для передачі цих проривних інновацій безпосередньо нашим клієнтам“.

Лабораторія працюватиме в таких ключових напрямках як дослідження та валідація застосування генеративного ШІ (AI Discovery), експерименти та тестування ШІ на конкретних бізнес-кейсах (AI Launchpad), швидке масштабування та продукціоналізація ШІ (AI Adoption).

Для проекту SoftServe шукає фахівців з Data Science в Україні, Румунії, Польщі, Колумбії, Іспанії та Чилі. Більшість вакансій планують закрити до кінця вересня. 

Це цікаво:   SoftServe передав п’яти українським лікарням медобладнання на 19 мільйонів гривень

“SoftServe завжди на передовій технологічного прогресу. На сьогодні, GenAI є насправді проривною технологією, яка має потенціал радикально трансформувати як технологічну сферу, так і відкрити нові горизонти в багатьох галузях промисловості. В нашій лабораторії ми поглиблено аналізуємо та адаптуємо цю технологію, вивчаючи її можливості у сфері програмного забезпечення та обробки великих даних для специфічних бізнес-напрямів та галузей. Саме тому ми запрошуємо спеціалістів, які прагнуть працювати над новітніми технологіями від ідеї до реального впровадження інновацій, відкриваючи нові можливості для наших клієнтів та партнерів,” – коментує Юрій Мілованов, AVP AI & Data Science, SoftServe.

В межах роботи в лабораторії генеративного ШІ, фахівці SoftServe використовуватимуть інструменти та технологічні платформи у партнерстві з AWS, Google Cloud, Microsoft Azure та NVIDIA. Більше про GenAI та Data Science в SoftServe — за цим посиланням.

SoftServe — найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. Понад 11 000 співробітників працюють у більш як 50 офісах, що розміщені від Сан-Франциско до Сингапуру. Головні офіси компанії розташовані у Львові та Остіні (США).  Компанія працює над понад 900 активними проектами для клієнтів у країнах Північної Америки, ЄС, та Азії. Клієнтами SoftServe є такі компанії як IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein, Spillman Technologies та ін. SoftServe є партнером Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure, NVIDIA та інших великих технологічних компаній. 


Новини IT » Software » SoftServe запускає лабораторію генеративного ШІ і шукає фахівців

Опубліковано


Останні новини IT: