Malware Scanner та Web Application Firewall для WordPress виявилися небезпечними

Malware Scanner та Web Application Firewall для WordPress виявилися небезпечними

Адміністраторам WordPress рекомендується видалити плагіни miniOrange, зокрема Malware Scanner та Web Application Firewall, через виявлення критичного дефекту безпеки. Вразливість, позначена як CVE-2024-2172 із оцінкою 9.8 за шкалою CVSS, була виявлена у версіях Malware Scanner до 4.7.2 та Web Application Firewall до 2.1.1. Розробники оголосили про остаточне закриття цих плагінів 7 березня 2024 року. На момент закриття Malware Scanner нараховував понад 10 000 активних установок, а Web Application Firewall – понад 300.

Згідно зі звітом компанії Wordfence, виявлена вразливість дозволяє неаутентифікованим атакувальникам отримати адміністративні привілеї, оновивши пароль користувача через відсутність перевірки наявності прав у функції mo_wpns_init(). Це може призвести до повного компрометування сайту, оскільки зловмисники здатні завантажувати шкідливі плагіни та теми, а також модифікувати пости та сторінки для перенаправлення користувачів на маліційні сайти або впровадження спам-контенту.

Також було повідомлено про подібний дефект високої небезпеки в плагіні RegistrationMagic, позначеному як CVE-2024-1991 з оцінкою CVSS 8.8, що торкається всіх версій до 5.3.0.0 включно. Ця вразливість, яка дозволяла аутентифікованим користувачам підвищити свій рівень доступу до адміністратора сайту, була усунута 11 березня 2024 року з випуском версії 5.3.1.0. RegistrationMagic використовується на понад 10 000 сайтах, що робить цю вразливість значною загрозою для безпеки WordPress-спільноти.

Це цікаво:   Bitdefender розширює партнерство в галузі кібербезпеки з Ferrari

Новини IT » Software » Malware Scanner та Web Application Firewall для WordPress виявилися небезпечними

Опубліковано


Останні новини IT: