Сервери на базі процесорів AMD EPYC побили більше 100 рекордів і стали найенергоефективними рішеннями в світі

Сервери на базі процесорів AMD EPYC побили більше 100 рекордів і стали найенергоефективними рішеннями в світі

ІТ-індустрія, виробники комп’ютерів і державні структури все більше стурбовані питанням енергоспоживання серверів. Глобальне використання енергії в центрах обробки даних з 2000 року зросло на 155% і, за прогнозами, продовжить рости такими ж темпами. В епоху великих даних і штучного інтелекту серверні обчислення стають все більш популярними. Тому в найближчому майбутньому, ЦОДи повинні забезпечувати сталий розвиток ІТ-галузі з набагато більшою енергоефективністю, ніж будь-коли.

Саме тому сімейство процесорів AMD EPYC активно використовується в ЦОДах, забезпечуючи екологічне майбутнє. Нещодавно анонсовані AMD EPYC другого покоління встановили понад 100 світових рекордів, і ми з гордістю можемо сказати, що на сьогоднішній день сервери на базі процесорів EPYC є найбільш енергоефективними в світі.

Список клієнтів компанії AMD, які змінюють свою інфраструктуру, прагнучи до досягнення екологічних цілей, зростає:

·         Дженніфер Фрейзер, старший технічний директор компанії Twitter, заявила: «Ми прагнемо мінімізувати вплив наших ЦОДів на навколишнє середовище, знаходячи інноваційні способи підвищення енергоефективності. Процесор AMD EPYC другого покоління забезпечує оптимальне співвідношення продуктивності і енергоспоживання, яке необхідно для виконання наших екологічних зобов’язань. При цьому він підтримує великий обсяг трафіку на нашій платформі. Впровадивши процесори AMD EPYC 7702, ми можемо масштабувати наші обчислювальні кластери з великою кількістю ядер в меншому просторі, використовуючи менше енергії і знижуючи сукупну вартість володіння на 25%»;

·         Сервер Lenovo ThinkSystem SR655 на базі архітектури AMD EPYC наступного покоління поставив світовий рекорд з продуктивності на ват в бенчмарку SPEC Power для Linux;

·         Новий сервер HPE ProLiant DL385 на базі AMD EPYC ™ другого покоління в даний час є найенергоефективним двопроцесорним сервером в світі: у порівнянні з попереднім лідером галузі його продуктивність вище на 28%.

Використання процесорів EPYC підвищує продуктивність і значно скорочує енергоспоживання. Це не тільки розширює можливості сучасного бізнесу, а й допомагає зменшити негативний вплив на нашу планету. Сімейство процесорів AMD EPYC другого покоління має до 64 ядер на базі архітектури «Zen 2» і передового 7-нм техпроцесу, що дозволяє вивести продуктивність і енергоефективність на новий рівень.

Це цікаво:   Покращена модель ДБЖ 9Е від Eaton: новий продукт уже в Україні

Реалізація потенціалу 7-нм техпроцесу в поєднанні з новітнім поколінням архітектури AMD Infinity дозволяє скоротити енергоспоживання, знизити сукупну вартість володіння до 50% при численних робочих навантаженнях і значно підвищити продуктивність. Процесори AMD EPYС другого покоління забезпечують на 83% вищу продуктивність Java- додатків, на 43% вищу продуктивність в додатку SAP SD 2 Tier, рекордну продуктивність в Real Time Analytics з використанням інструментів Hadoop, а також рекордну продуктивність візуалізації. Все це допомагає вивести економіку центрів обробки даних на новий рівень.


Новини IT » Технології » Сервери на базі процесорів AMD EPYC побили більше 100 рекордів і стали найенергоефективними рішеннями в світі

Опубліковано


Останні новини IT: